Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
11.23

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,53

1

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Slaviša Stojanović Luka Elsner Miral Samardžić Zlatko Dedić Andraž Šporar Matej Pučko

Torek, 6. 11. 2018, 11.23

5 let, 5 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Slovenec ostaja v ZDA, kapetan Slovenije v Rusiji v težavah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,53

1

Začasni selektor Igor Benedejčič je konec tedna podrobno spremljal nastope slovenskih legionarjev v tujini, ki bi lahko dočakali vpoklic za bližajoči se tekmi lige narodov proti Norveški in Bolgariji. Jan Oblak je v Španiji z Atleticom doživel razočaranje, izmaknil se mu je zanimiv jubilej. Andraž Šporar nadaljuje festival zadetkov na Slovaškem, Matej Pučko blesti na Poljskem, Miral Samardžić pa je dosegel prvi gol za Krila Sovetov. Antonio Delamea Mlinar je podaljšal pogodbo z New England Revolution.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Slaviša Stojanović z Levskim spet navdušil

Slaviša Stojanović je v nedeljo z Levskim doma nadigral Botev (4:1). Odkar je trener v Bolgariji, na domačih tleh v Sofiji še ni izgubil. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Slaviša Stojanović je v nedeljo z Levskim doma nadigral Botev (4:1). Odkar je trener v Bolgariji, na domačih tleh v Sofiji še ni izgubil. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Sofijski Levski, ki ga v tej sezoni uspešno vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, v prvenstvu trenutno zaseda drugo mesto z zgolj točko zaostanka za vodilnim Ludogorcem.

Po bolečem izpadu v pokalu, kjer je dvoboj osmine finala v Varni izgubil po loteriji kazenskih strelov, je načrte povsem preusmeril v prvenstvo, kjer čaka Levski na nov naslov državnega prvaka že desetletje. 

Levski je v nedeljo v derbiju 14. kroga bolgarskega prvenstva gostil petouvrščeni Botev Plovdiv in mu napolnil mrežo (4:1). Prvi polčas se je končal brez zmagovalca (1:1), nato pa so modri v nadaljevanju srečanja prevladovali in prišli do visoke zmage in za nekaj ur prevzeli vodstvo na lestvici. Ko je branilec naslova Ludogorec Razgrad nato na gostovanju v Etarju zmagal s 4:1, se je Levski vrnil na drugo mesto. 

Stojanovića na delu v Bolgariji krasi neverjetna uspešnost na domačih tekmah. Klub je na domačih tleh (prvenstvo in pokal) vodil osemkrat in vknjižil osem zmag z razliko v zadetkih kar 23:2!

Luka Elsner se je reševal v zadnjih sekundah

Luka Elsner v Belgiji ni izgubil vse od 31. avgusta. | Foto: Sportida Luka Elsner v Belgiji ni izgubil vse od 31. avgusta. Foto: Sportida Belgijski drugoligaški klub Union Saint-Gilloise je v nedeljo v derbiju 13. kroga gostil četrtouvrščeni Lommel in nadaljeval izjemen niz neporaženosti. Izbranci Luke Elsnerja so se znašli v velikih težavah, saj so gostje vodili od 31. minute (1:0) pa vse do sodnikovega podaljška, ko je klub iz Bruslja vendarle izenačil in podaljšal niz neporaženosti. Pod vodstvom mladega slovenskega stratega poraženost traja od 31. avgusta.

Saint-Gilloise se je s tekmo več na lestvici izenačil z vodilnim Mechelenom. Ob koncu sezone v prvo ligo vodi samo prvo mesto.

Union je na zadnjih desetih tekmah zbral sedem zmag in tri remije.

Izenačenje Uniona pri 2:35:

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je z Atleticom izgubil pomembni točki na gostovanju pri Leganesu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je z Atleticom izgubil pomembni točki na gostovanju pri Leganesu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria, pri kateri Mariborčan še čaka na prve minute v sezoni, je v nedeljo v tekmi 11. kroga italijanskega prvenstva doma ostala brez točk proti Torinu (1:4). Belec, ki je letos stal med slovenskima vratnicama na vseh reprezentančnih tekmah, je ponovno spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce.

Jan Koprivec: Pafos je v nedeljo v osmem krogu ciprskega prvenstva na domačih tleh namučil velikana iz Nikozije. APOEL, ki meri na naslov prvaka, ni mogel premagati obrambe Pafosa. Ostalo je pri 0:0, Pafos pa se je na lestvici povzpel na deseto mesto. Izkušeni primorski vratar je še vedno poškodovan, tako da ni kandidiral za nastop.

Matic Kotnik: Panionios je v soboto v devetem krogu grškega prvenstva doma s 3:0 premagal Panetolikos. Nekdanji vratar Celja je tudi tokrat branil vso tekmo.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v uvodni tekmi 11. kroga španskega prvenstva v gosteh pri Leganesu z dna lestvice (trenutno je na 18. mestu) v soboto razočaral in le remiziral z 1:1. Slovenskemu vratarskemu zvezdniku, ki v zadnjem času za reprezentanco ni igral, tokrat tako ni uspelo ohraniti nedotaknjene mreže. Ko se bo to naslednjič zgodilo, bo prišel do izjemnega jubileja. To bo namreč že stota tekma v majici Atletica, za katerega je do zdaj odigral 177 tekem v vseh tekmovanjih, ko ne bo prejel gola. Seveda je tudi tokrat branil vseh 90 minut, poskrbel pa je za dve obrambi, medtem ko se pri izenačujočem golu domačinov v 82. minuti ni najbolj izkazal.

Antonio Delamea Mlinar je podaljšal sodelovanje s klubom lige MLS New England Revolution. | Foto: Vid Ponikvar Antonio Delamea Mlinar je podaljšal sodelovanje s klubom lige MLS New England Revolution. Foto: Vid Ponikvar

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je v soboto doma s kar 6:0 premagal Zemplin Michalovce in tako ohranil prednost šestih točk na vrhu lestvice prve slovenske lige. Ljubljančan je tudi tokrat igral vso tekmo.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v petek zvečer v uvodni tekmi 11. kroga druge italijanske lige doma remizirala s Cremonesejem (1:1) in zapravila priložnost, da bi se z zmago na lestvici povzpela na prvo mesto. Slovenski branilec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miha Blažič: vodilni madžarski prvoligaš Ferencvaroš je v prvenstvu zmagal tudi v soboto, ko je doma gostil MTK Budimpešto, zmagal z 2:0 in tako ohranil prednost na vrhu lestvice. Slovenski branilec je spet igral vso tekmo.

Matija Boben: za Rostov v Rusiji v tej sezoni ni odigral niti ene prvenstvene minute, je pa edinkrat nastopil v pokalu. V nedeljo je Rostov v derbiju 13. kroga ruskega prvenstva remiziral pri Krasnodarju (2:2), Primorec pa ni kandidiral za tekmo.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je pred dvema tednoma končal sezono v ligi MLS. Končal jo je na osmem mestu vzhodne konference. Šesto mesto, ki prinaša dodatne tekme za play-off, je zgrešil za devet točk. Slovenski branilec je sezono končal z 18 prvenstvenimi nastopi v 34 krogih. Vodstvo kluba je prepričal, da mu zaupa tudi v prihodnje, saj je podaljšal pogodbo še za eno leto. Na igriščih v ZDA in Kanadi bo nastopil tudi prihodnje leto, tako da bo imela Slovenija vnovič svojega predstavnika v ligi MLS.

Erik Janža: Osijek, ki je v hrvaški prvi ligi trenutno tretji, je v nedeljo zapravil priložnost, da bi pokvaril načrte favoriziranemu Dinamu. Zagrebčani so na gostovanju v Osijeku, kjer se je v Gradskem vrtu v meglenem vremenu zbralo 8120 gledalcev, zmagali z 2:0. Prekmurec zaradi kazni prejetih kartonov ni kandidiral za nastop, Osijek pa po novem za Dinamom zaostaja devet točk.

Bojan Jokić: Kapetan Ufe, hkrati tudi kapetan slovenske reprezentance, ima še vedno težave z zdravjem. V ponedeljek v 11. krogu ruskega prvenstva ni mogel pomagati soigralcem na dvoboju z moštvom Krila Sovetov iz Samare, na katerem je Ufa kljub prednosti domačega igrišča ostala brez točk (1:2). Kranjčan ni kandidiral za tekmo. Ufa je na lestvici na predzadnjem mestu, ki vodi v drugo ligo.

Luka Krajnc: Frosinone je v nedeljo v 11. krogu italijanskega prvenstva gostoval pri Parmi in osvojil točko (0:0). Frosinone je osvojil šele šesto točko v tej sezoni, na lestvici pa ostaja na predzadnjem mestu, tako da se mu obeta krčevit boj za obstanek. Mariborčan je tekmo, na kateri je imel njegov klub po zaslugi rdečega kartona reprezentančnega soigralca Lea Štulca (Parma) igralca več od 61. minute, spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miha Mevlja: izkušeni slovenski branilec je lahko nad statusom v svojem klubu pošteno zaskrbljen. Po tem, ko za Zenit ni odigral niti minute na zadnjih osmih prvenstvenih tekmah, v četrtek ni zaigral niti v pokalu, v katerem je pred tem sicer nastopil, v nedeljo pa je ponovno spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce. Zenit je izkoristil prednost domačega igrišča in v času nedeljskega kosila premagal Akhmat iz Groznija z 1:0. Prednost pred najbližjim zasledovalcem, moskovskim Lokomotivom, znaša kar sedem točk.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v ponedeljek v zadnji tekmi 14. kroga poljskega prvenstva v gosteh premagal Zaglebie Sosnowiec (4:1). Ljubljančan je odigral vso tekmo, rumeno-rdeči pa so se z novo zmago povzpeli na drugo mesto. Za vodilno Lechio iz Gdanska zaostajajo le točko.

Petar Stojanović: vodilni hrvaški prvoligaš Dinamo Zagreb, ki odlično nastopa tudi v ligi Europa, v kateri ima po treh tekmah skupinskega dela maksimalen izkupiček devetih točk, je v nedeljo v derbiju 13. kroga hrvaškega prvenstva gostoval pri tretjeuvrščenem Osijeku in zmagal z 2:0. Ljubljančan je odigral vso tekmo, v statistiko pa se je vpisal z rumenim kartonom, ki ga je prejel po le štirih minutah igre. Dinamo je prednost pred tretjeuvrščenim Osijekom povišal na devet točk.

Aljaž Struna: Palermo je v soboto v 11. krogu druge italijanske lige gostil Cosenzo in z golom v 92. minuti zmagal z 2:1. Palermo je s temi tremi točkami skočil na vrh lestvice in je na dobri poti, da se vrne med elito. Pirančan je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Nejc Skubic: Konyaspor, ki je med tednom izpadel iz pokala, je v ponedeljek v 11. krogu turškega prvenstva gostoval pri Sivassporju in osvojil točko. Mreži se nista zatresli (0:0), Ljubljančan pa je za goste, ki so od 66. minute igrali z igralcem manj, odigral vso tekmo. V 87. minuti je prejel rumeni karton.

Benjamin Verbič  je na dramatičen način izgubil največjo tekmo, kar jo ponuja ukrajinski klubski nogomet. | Foto: Getty Images Benjamin Verbič je na dramatičen način izgubil največjo tekmo, kar jo ponuja ukrajinski klubski nogomet. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: pretekli konec tedna se je vrnil po poškodbi, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni akciji, ko je pod vodstvom zdaj že nekdanjega selektorja Tomaža Kavčiča debitiral v majici Slovenije, tokrat pa ni zaigral. V soboto je na mestnem derbiju na štadionu Dinama moskovski CSKA v ruski premier ligi remiziral brez zadetkov (0:0), vzpenjajoči se zvezdnik slovenskega nogometa pa je tokrat obsedel na klopi za rezerviste.

Domen Črnigoj: Lugano je v nedeljo gostoval pri drugouvrščenem Baslu in izgubil z 2:3. To je bil dvoboj 13. kroga švicarskega prvenstva. Primorec, ki se je med tednom v pokalnem nastopu prvič v tej sezoni vpisal med strelce, je na igrišču prebil 66 minut, Lugano pa je na lestvici šesti.

Josip Iličić: Atalanta je v nedeljo v 11. krogu italijanskega prvenstva gostovala v Bologni in osvojila vse tri točke (2:1). Kranjčan, ki so ga poleti pestile zdravstvene težave, po vrnitvi pa na igrišču navdušuje navijače, je odigral 82 minut. V 24. minuti mu je sodnik pokazal rumeni karton, moštvo iz Bergama pa se je na lestvici povzpelo na deseto mesto.

Kevin Kampl: RB Leipzig je v soboto v nemškem prvenstvu gostoval pri do tega kroga sosedu na lestvici, Herthi iz Berlina, a ji z zmago s 3:0 ušel. Do novih treh točk je Leipzigu, ki je zdaj tik pod vrhom lestvice in v vseh tekmovanjih zdaj ni izgubil že deset tekem v nizu, pomagal tudi slovenski vezist, ki je igral 83 minut. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že končni izid.

Rene Krhin: Nantes je po prihodu novega trenerja Vahida Halilhodžića v odlični formi. V nedeljo je v 12. krogu francoskega prvenstva ponižal Guingamp kar s 5:0 in se na lestvici povzpel na deseto mesto. Štajerec je vstopil v igro v 81. minuti, ko je bil rezultat 4:0.

Jasmin Kurtić: izkušeni slovenski reprezentant bo zaradi zloma komolca prisiljen počivati še kar nekaj časa, tako da Spal nanj ne bo mogel računati še dolgo. Klub iz Ferrare je v nedeljo v 11. krogu italijanskega prvenstva doživel visok poraz na Olimpicu v Rimu. Lazio je bil boljši s 4:1.

Žan Majer: za Rostov v Rusiji v tej sezoni ni odigral niti ene prvenstvene minute, je pa edinkrat nastopil v pokalu. V nedeljo je Rostov v derbiju 13. kroga ruskega prvenstva remiziral pri Krasnodarju (2:2), Štajerec pa ni kandidiral za tekmo.

Rajko Rotman: Kayserispor je v nedeljo v 11. krogu turškega prvenstva ob 11.30 gostoval v glavnem mestu in pri moštvu Ankaragucu ostal brez točk (1:3). Mariborčan je odigral 68 minut, na dvoboju pa je prejel rumeni karton. Kayserispor na lestvici zaseda 12. mesto.

Leo Štulac: Parma je v nedeljo v 11. krogu italijanskega prvenstva remizirala proti Frosinoneju (0:0), Primorec pa bo želel čim prej pozabiti na tekmo, saj mu je glavni sodnik v 61. minuti pokazal rdeči karton. Koprčan je nevarno s podplatom startal na Ramana Chibsaha, ki je sedem minut pozneje v bolečinah zapustil igrišče. To je prvi rdeči karton nekdanjega zveznega igralca Kopra, odkar se je leta 2016 iz Slovenije preselil v Italijo.

Rdeči kartona Štulca pri 1:58:

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo, ki je v prejšnjem krogu nepričakovano izgubil pred domačimi navijači, je v soboto doživel še en hud udarec. Gostoval je pri največjem tekmecu, vodilnem Šahtarju, in izgubil z 1:2, potem ko je drugi gol prejel v 96. minuti. Dinamo zdaj za Šahtarjem na prvem mestu zaostaja že za osem točk in se je močno oddaljil od naslova državnega prvaka, na katerega tako kot vedno cilja. Vojničan, ki je povsem okreval po poškodbi, zaradi katere ga nismo videli na zadnji reprezentančni akciji, je igral vso tekmo.

Miha Zajc: Empoli, ki se bori za obstanek v prvi italijanski ligi in je trenutno na 18. mestu, ki ob koncu sezone prinaša selitev nazaj med drugoligaše, je v petek gostoval pri Napoliju. V mestu pod Vezuvom je doživel hud poraz, izbranci Carla Ancelottija so zmagali kar s 5:1. To je največji poraz Empolija v tej sezoni. Primorec, ki je v prejšnjem krogu dočakal strelski prvenec v serie A, je v igro vstopil v 67. minuti. Takrat je Empoli zaostajal z 1:3.

Andraž Šporar je na Slovaškem nadaljeval z izjemno strelsko formo in se vnovič vpisal med strelce. | Foto: Vid Ponikvar Andraž Šporar je na Slovaškem nadaljeval z izjemno strelsko formo in se vnovič vpisal med strelce. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: Krčan je za Saint Etienne v tej sezoni zbral le štiri nastope in le 83 minut igre. V nedeljo je razburljivo tekmo 12. kroga francoskega prvenstva, v kateri so zeleni doma premagali Angers s 4:3, spremljal s klopi za rezervne igralce. St. Etienne zaseda visoko peto mesto.

Roman Bezjak: ekipa Jagiellonia Bialystok je v ponedeljek v zadnji tekmi 14. kroga poljskega prvenstva v gosteh premagala Zaglebie Sosnowiec (4:1). Korošec, ki je v tej sezoni na Poljskem dosegel štiri zadetke, je tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce, rumeno-rdeči pa so se z novo zmago povzpeli na drugo mesto. Za vodilno Lechio iz Gdanska zaostajajo le točko.

Tim Matavž: Vitesse je v soboto v nizozemskem prvenstvu pričakovano izgubil v gosteh pri PSV iz Eindhovna, in sicer z 0:1. PSV je tako v enajsti tekmi nove prvenstvene sezone še enajstič zmagal. Proti svojemu nekdanjemu delodajalcu Primorec seveda ni igral, saj bo zaradi hude poškodbe, ki jo je staknil pred nekaj tedni, še nekaj časa počival.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je v prvi slovaški ligi v soboto doma premagal Zemplin Michalovce kar s 6:0 in ohranil prednost šestih točk na vrhu lestvice. Do te lepe prednosti je prišel v veliki meri po zaslugi nekdanjega golgeterja Olimpije, ki je z naskokom najboljši strelec lige. V polno je z atraktivnimi škarjicami zadel v 27. minuti, ko je povišal prednost na 3:0. Zdaj je že pri 12 golih na 14 prvenstvenih tekmah in ima štiri gole prednosti pred najbližjim zasledovalcem na lestvici najboljših strelcev. Tudi tokrat je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Atraktiven zadetek Andraža Šporarja:

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu zdaj že nekdanjega selektorja Tomaža Kavčiča za marčevski prijateljski tekmi proti Avstriji in Belorusiji, na drugem reprezentančnem seznamu konec maja za gostovanje proti Črni gori, na tretjem reprezentančnem seznamu za tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru oziroma zadnjem seznamu za oktobrski tekmi lige narodov proti Norveški in Cipru.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetek Mirala Samardžića v Rusiji (pri 0:48):

Zadetek Mateja Pučka na Poljskem:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield Town : Fulham 1:0

Ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Mansfield Town) Anglija, 4. liga

Cheltenham Town : Mansfield Town 2:2

Odigral je vso tekmo.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Sturm Gradec :  Wacker Innsbruck 1:1

Igral je do 89. minute in v 72. minuti postavil končni izid. To je bil njegov tretji zadetek v tej sezoni.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 1. liga Sturm Gradec :  Wacker Innsbruck 1:1 Ni igral, sedel je na klopi.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Admira Wacker : Hartberg 2:3

Igral je do 93. minute.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Ried 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Oostende : Sporting Charleroi 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga

Lokomotiv Plovdiv : CSKA Sofija 0:1

Igral je od 64. minute.
Željko Filipović (Dinamo Brest) Belorusija, 1. liga

Dinamo Brest : Isloch 3:1

Igral je vso tekmo.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Sarajevo : Željezničar 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Tuzla City : GOŠK Gabela 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Široki Brijeg : Mladost Doboj Kakanj 1:1 Branil je vso tekmo in v 33. minuti ubranil kazenski strel z bele točke.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Tuzla City : GOŠK Gabela 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Ciper, 1. liga

Apollon Limassol : Anorthosis 1:2

Odigral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonia Nikozija : Ermis Aradippou 2:1

Ni kandidiral za tekmo.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : APOEL Nikozija 0:0 Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Mlada Boleslav 1:0

Ni kandidiral za tekmo.
Aleš Mertelj (MFK Karvina) Češka, 1. liga

Zlin : Karvina 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.
Dejan Djermanović (Paide Linnameeskond) Estonija, 1. liga

Paide : Talinna Kalev 2:2

Igral je 62 minut.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Nantes : Guingamp 5:0

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Rennes 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panionios : Panetolikos 3:0

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Levadiakos : Larissa 1:1

Igral je od 65. minute.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Delhi Dynamos : Jamshedup 2:2 Odigral je 47 minut.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Pune City : Kerala Blasters 1:1

Odigral je vso tekmo.
Valter Birsa (Chievo) Italija, 1. liga Chievo : Sassuolo 0:2 Ni igral, ostal je na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Sassuolo 0:2

Odigral je vso tekmo.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Genoa 5:0

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Inter : Genoa 5:0 Ni igral, sedel je na klopi.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Venezia : Salernitana 1:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Crotone : Carpi 1:1

Odigral je vso tekmo.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Urawa Reds : Gamba Osaka 1:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Puškaš : Diosgyori VTK 2:1

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Ivica Guberac (Floriana) Malta, 1. liga

Valletta : Floriana 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Bochum 2:2

Zaradi poškodbe mišice ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Osnabrück : Uerdingen 1:1

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Hallescher : Meppen 2:1

Odigral je vso tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : RKC Waalwijk 3:1

Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Stabaek : Kristiansund 0:1

Igral je od 85. minute.
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Korona Kielce 0:1

Odigral je vso tekmo.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga 

Arka Gdynia : Pogon Szczecin 2:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Wisla Krakov 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Wisla Krakov 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Korona Kielce 0:1

Odigral je 79 minut in v 73. minuti poskrbel za edini gol na tekmi. To je že njegov četrti zadetek v tej sezoni.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Jagiellonia Bialystok 1:4

V igro je vstopil v 71. minuti.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Spartak Moskva : Ural 1:2

Odigral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Ufa : Krila Sovjetov Samara 1:2

V igro je vstopil v 84. minuti.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Rubin Kazan 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Ufa : Krila Sovjetov Samara 1:2

Odigral je vso tekmo in v 18. minuti dosegel zadetek, s katerim je klub iz Samare popeljal v vodstvo. To je njegov prvi zadetek za Krila Sovetov.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Xamax 2:2

Igral je od 23. minute.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Servette : Schaffhausen 3:0

Odigral je vso tekmo.

Matic Fink (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Göztepe : Rizespor 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Trabzonspor : Bursaspor 1:1

Ni kandidiral za tekmo.
Jure Matjašič (Sacramento Republic) liga USC, končnica Prejšnji mesec je izpadel iz končnice.  

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte