Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 4. 2019,
23.10

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

3

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Petar Stojanović Luka Elsner Kenan Bajrić Andraž Šporar Damjan Bohar Nemanja Mitrović Aljaž Struna Andraž Struna Rene Krhin Robert Berić Josip Iličić Jasmin Kurtić Benjamin Verbič Miha Zajc Domen Črnigoj Jaka Bijol Nejc Skubic Jure Balkovec Bojan Jokić Vid Belec

Ponedeljek, 15. 4. 2019, 23.10

5 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Rekord sezone Iličića in soigralcev, ki pa jim po tekmi ni bilo do smeha

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

3

Kaj se je s slovenskimi nogometaši na delu v tujini dogajalo v ponedeljek? V Italiji je bil zelo razpoložen Josip Iličić, ki je z Atalanto postavil rekord sezone v številu strelov proti nasprotnikovim vratom, a vseeno ni uspel premagati Atalante. V ognju so bili še Andraž Struna na Cipru, Matija Boben v Italiji in Rajko Rotman v Turčiji.

Slovenski trener na delu v tujini:

Elsnerjev sanjski niz se nadaljuje

Luka Elsner je v kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa v štirih nastopih osvojil vseh možnih ducat točk! | Foto: Sportida Luka Elsner je v kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa v štirih nastopih osvojil vseh možnih ducat točk! Foto: Sportida Mladi slovenski trener Luka Elsner je v tej sezoni z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem opozoril nase v pokalu, kjer je izpadel šele v polfinalu, v skupinskem delu druge lige pa je osvojil tretje mesto. Zdaj bi lahko presenetil še v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa, kjer mu gre več kot odlično, saj je dobil vse štiri tekme in z maksimalnim izkupičkom 12 točk vodi na lestvici! Prvo mesto skupine B prinaša nadaljevanje boja za Evropo, vstop v polfinale play-offa.

V soboto je v derbiju neporaženih in vodilnih skupine B v gosteh premagal Kortrijk (1:0) in se na razpredelnici odlepil od tekmecev. Kortrijk je v rednem delu belgijskega prvenstva osvojil osmo mesto. Njegov lastnik je bogati poslovnež iz Malezije Vincent Tan, ki je tudi prvi mož Cardiff Cityja, Sarajeva in solastnik FC Los Angelesa. 

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v nedeljo v prvi italijanski ligi v 32. krogu v mestnem derbiju kot gostiteljica premagala Genoo z 2:0. Štajerec je znova obsedel na klopi za rezervne igralce. V tej sezoni ni branil za klub še niti minute.

Matic Kotnik: Panionios, ki je v grškem prvenstvu zasidran na sredini razpredelnice, je v nedeljo v 28. krogu v gosteh premagal predzadnjeuvrščeni Levadikos z 2:1. Nekdanji vratar Celja je zaradi poškodbe roke, zaradi katere je odpovedal tudi marčevsko reprezentančno akcijo, izpustil tudi ta dvoboj.

Jan Oblak si je za nastop proti Celti prislužil zelo visoke ocene. Zbral je tri atraktivne obrambe. | Foto: Reuters Jan Oblak si je za nastop proti Celti prislužil zelo visoke ocene. Zbral je tri atraktivne obrambe. Foto: Reuters

Jan Oblak: Atletico Madrid je v 32. krogu španskega prvenstva brez kaznovanega Diega Coste, ki je po hudi kazni že končal sezono, v soboto na domačih tleh premagal Celto iz Viga (2:0). Škofjeločan, ki bi lahko v kratkem podaljšal zvestobo rdeče-belim, je znova blestel med vratnicama rdeče-belih. Zbral je tri obrambe, ostal ponovno nepremagan (že 18. v tej sezoni), najbolj pa navdušil z dvojno obrambo v prvem polčasu, ko je obakrat spektakularno, z izjemnim odzivom roke ustavil nevarna strela tekmecev iz Galicije.

Jan Oblak
Sportal Presenečenje iz Madrida: Oblak bo podpisal, a …

Atletico je oba zadetka, s katerima se je vodilni Barceloni na lestvici približal na devet točk zaostanka (do konca sezone je še šest krogov), dosegel v drugem polčasu. Oblak je v 32 prvenstvenih nastopih prejel le 21 zadetkov, najmanj izmed vseh prvih vratarjev španskih prvoligašev, tako da se mu nasmiha že četrta zaporedna lovorika zamora. Obranil je kar 80 odstotkov vseh strelov, ki so romali v okvir njegovih vrat (89 od 110). Tako visokega odstotka nima noben drug vratar v petih najmočnejših ligah v Evropi.

O tem, kako izjemni sta bili njegovi obrambi v prvem polčasu, priča uradni čivk predstavnikov tekmovanja la liga, ki je ob videoposnetku mojstrskega posredovanja 26-letnega Slovenca naglas razmišljal, kako je Škofjeločan najboljši vratar na svetu.

Skandiranje navijačev Atletica v čast Oblaku:

Branilci:

Jure Balkovec: Hellas Verona je ta konec tedna v drugi italijanski ligi počival. V drugi italijanski ligi namreč namesto 22 udeležencev nastopa le 19 klubov (Avellino, Bari in Cesena so zaradi finančnih razlogov odpadli), tako da je v vsakem krogu eden izmed udeležencev prost. Verona v serie B zaseda šesto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za napredovanje v prvo ligo. 

Miha Blažič: Ferencvaroš je v soboto na gostovanju po preobratu v drugem polčasu premagal Mezokovesd z 2:1. S tem je ohranil veliko prednost pred branilcem naslova Vidijem, tako da se zelo resno spogleduje s prvim državnim naslovom po letu 2016, skupno pa že jubilejnim 30. Do konca sezone je le še pet krogov. Primorec je odigral vso tekmo.

Bojan Jokić zaradi kartonov ni zaigral v Krasnojarsku. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Jokić zaradi kartonov ni zaigral v Krasnojarsku. Foto: Vid Ponikvar

Bojan Jokić: Ufa je v soboto zapravila lepo priložnost, da bi si bistveno izboljšala možnosti v boju za obstanek. V derbiju začelja je v 23. krogu gostovala pri zadnjeuvrščenem klubu Jeniseju v Krasnojarsku, kjer gledalci niso videli zadetkov. Ostalo je pri 0:0, kapetan slovenske izbrane vrste pa zaradi kartonov ni kandidiral za srečanje. Sta pa prvič, odkar je Jokić v Rusiji, v konici napada od prve minute skupaj zaigrala njegova rojaka Lovro Bizjak in Andres Vombergar. Nekdanji napadalec Domžal je odigral 84, slovenski Argentinec pa 62 minut. Ufa ostaja brez zmage v gosteh v ruskem prvenstvu že več kot leto dni! Nazadnje je v gosteh osvojila tri točke 17. marca 2018 v Krasnodarju!

Miha Mevlja: šestouvrščeni Rostov je v nedeljo doma premagal najbližjega soseda z razpredelnice, moskovski Spartak, z 2:1 in se mu na lestvici približal na vsega točko razlike. Primorec zaradi zdravstvenih težav, zaradi katerih je izpustil dvoboj že prejšnji teden, ni kandidiral za tekmo.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v zadnjem krogu rednega dela poljskega prvenstva brez pomoči Ljubljančana, ki je manjkal zaradi kazni rumenih kartonov, v gosteh premagala Lech Poznan z 2:0. Rumeno-rdeči so si s tem zagotovili nadaljevanje sezone v posebni ligi za prvaka, v kateri bo nastopilo osem najboljših klubov. V rednem delu so osvojili četrto mesto.

Nejc Skubic: Konyaspor je v soboto v 28. krogu turškega prvenstva doma remiziral s Sivassporjem (1:1). Nekdanji kapetan Domžal zaradi kazni ni kandidiral za tekmo, je pa odslužil kazen dveh tekem zaradi rdečega kartona. Skubic je prejšnji mesec zaradi osebnih razlogov odpovedal sodelovanje v reprezentanci na začetku kvalifikacijskega ciklusa za EP 2020.

Petar Stojanović je prispeval podajo za zadnji zadetek zagrebškega Dinama. Naslov si lahko zagotovi že v prihodnjem krogu, ko bo v petek gostoval v Koprivnici. | Foto: Vid Ponikvar Petar Stojanović je prispeval podajo za zadnji zadetek zagrebškega Dinama. Naslov si lahko zagotovi že v prihodnjem krogu, ko bo v petek gostoval v Koprivnici. Foto: Vid Ponikvar

Petar Stojanović: vodilni Dinamo Zagreb je v soboto v 29. krogu hrvaškega prvenstva v Pulju nadigral Istro 1961. Premagal jo je kar s 4:0. Ljubljančan je odigral vso tekmo in prispeval podajo za zadnji zadetek Zagrebčanov, ki ga je prispeval dvakratni strelec Španec Dani Olmo. Modri imajo pred najbližjim zasledovalcem Rijeko, ki je v soboto doma ponižal Inter Zaprešić kar s 7:0, okroglih 20 točk prednosti, tako da si lahko zagotovijo nov državni naslov že v prihodnjem krogu.

Aljaž Struna: Houston Dynamo je odlično vstopil v sezono. V petih krogih je zbral 13 točk in je uvrščen tik pod vrhom. V soboto je v ligi MLS doma premagal San Jose Earthquakes z 2:1, Pirančan pa je odigral vso tekmo. 

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je v ciprskem prvenstvu v skupini za obstanek v ponedeljek doma s 3:2 premagal Ermis Aradippou. Tudi s pomočjo Pirančana, ki je odigral vseh 90 minut.

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je v soboto na tekmi 23. kroga ruskega prvenstva razočaral navijače, saj je na domačih tleh ostal praznih rok proti Orenburgu (2:3). Mladi Slovenec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. V krstni sezoni v Rusiji je v prvenstvu zbral 17 nastopov.

Damjan Bohar se je z Zaglebiejem uvrstil med najboljših osem poljskih klubov in prekrižal načrte nekdanjemu soigralcu Mateju Palčiču (Wisla Krakov), ki je zasedel deveto mesto. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Damjan Bohar se je z Zaglebiejem uvrstil med najboljših osem poljskih klubov in prekrižal načrte nekdanjemu soigralcu Mateju Palčiču (Wisla Krakov), ki je zasedel deveto mesto. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Damjan Bohar: Zaglebie Lubin je v zadnjem krogu rednega dela poljskega prvenstva doma premagal Wislo iz Krakova (3:1) in si zagotovil nadaljevanje sezone v posebni ligi za prvaka, v kateri nastopa osem najboljših klubov. Prekmurec je odigral vso tekmo in v 27. minuti prispeval ''podajo'' soigralcu, ki je streljal na gol, nato pa si gostje sami zatresli mrežo. Bohar je sodeloval tudi v akciji za prvi gol. Zaglebie je končal redni del prvenstva na petem mestu.

Domen Črnigoj: z Luganom je v 29. krogu švicarskega prvenstva v nedeljo doma remiziral s Sionom (1:1). Primorec je odigral 64 minut. Lugano je poskočil na šesto mesto, a ima pred predzadnjim Xamaxom le pet točk prednosti, tako da bitka za obstanek v tej sezoni še ni dobljena.

Jon Gorenc Stanković: Huddersfield Town je ostal brez vseh možnosti za obstanek. Tako se bo edini slovenski udeleženec premier league po koncu sezone poslovil od elite. V soboto je gostoval na prekrasnem novem stadionu Tottenham Hotspur, ki je klub iz severnega dela Londona stal milijardo evrov, in po pričakovanju ostal brez točk. Tottenham, ki se poteguje za napredovanje v polfinale lige prvakov, v prvenstvu pa je na tretjem mestu, je zmagal s 4:0. Slovenec je odigral 82 minut. Ko je zapustil zelenico, je bil rezultat še 2:0 za domače.

Josip Iličić je odigral za Atalanto 90 minut, kar nekaj poizkusil s strelom, a, tako kot njegovi soigralci, ni zadel. | Foto: Getty Images Josip Iličić je odigral za Atalanto 90 minut, kar nekaj poizkusil s strelom, a, tako kot njegovi soigralci, ni zadel. Foto: Getty Images

Josip Iličić: Atalanta je v ponedeljek zvečer v prvi italijanski ligi uprizorila pravcati šov, ki pa ni ponudil tistega najboljšega - zadetkov. Na tekmi proti Empoliju, ki se je končala z remijem z 0:0, so nogometaši iz Bergama proti nasprotnikovim vratom usmerili kar 47 strelov, od tega 18 v okvir vrat, kar je rekord sezone, a vseeno niso uspeli premagati nasprotnikovega vratarja. Med boljšimi na igrišču je bil prav Iličić, ki je streljal osemkrat, odigral pa vseh 90 minut, a po koncu tekme vseeno ni bil najbolj zadovoljen.

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi že v petek v 32. krogu gostil Lyon. Slovenski vezist je pozdravil težave z gležnjem, tako da je kandidiral za dvoboj, na katerem pa vendarle ni zaigral. Ostal je na klopi in zaploskal soigralcem za veliko zmago z 2:1, s katero je Nantes pomagal Krhinovemu reprezentančnemu soigralcu Robertu Beriću, ki s St. Etiennom za tretjeuvrščenim Lyonom zaostaja šest točk.

Jasmin Kurtić: SPAL je v uvodni tekmi 32. kroga italijanskega prvenstva doma brez poškodovanega slovenskega reprezentanta (poškodba mišice) premagal Juventus. Stara dama ima pred najbližjim zasledovalcem Napolijem kar 20 točk prednosti in je za matematično zagotovitev rekordnega osmega zaporednega naslova potrebovala v soboto le točko, a je kljub vodstvu prek mladega Moiseja Keana ni dočakala. Zaradi bližajoče se povratne četrtfinalne tekme lige prvakov proti Ajaxu, ki bo na sporedu že v torek, so spočili večino najboljših igralcev. 

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je v soboto v gosteh ugnal Mariupol z 1:0. Vojničan je za ukrajinskega podprvaka odigral vso tekmo. Za vodilnim Šahtarjem, ki je prejšnji teden izločil Verbiča in soigralce iz pokalnega tekmovanja, v skupini za prvaka ukrajinskega prvenstva še naprej zaostaja sedem točk.

Miha Zajc: Fenerbahče je v nedeljo v velikem derbiju turškega prvenstva gostil Galatasaray in po hudem boju osvojil točko (1:1). Slovenski reprezentant je prvič po prihodu v Istanbul izkusil največji derbi v tem delu sveta na lastni koži, a le kot gledalec, ne pa udeleženec, saj je obsedel na klopi za rezervne igralce. Fenerbahče, ki je od 44. minute igral z igralcem manj, je na lestvici zdrsnil na skromno 14. mesto, Galatasaray pa ostaja v boju za prvaka. Za Istanbulom Basaksehirjem zaostaja pet točk.

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne se v Franciji zelo resno in ambiciozno poteguje za Evropo. V nedeljo je izkoristil prednost domačega igrišča proti Bordeauxu in ga premagal s 3:0. Vsi trije zadetki so padli v drugem polčasu, Krčan pa je odigral 75 minut in zapustil igrišče pri vodstvu zelenih z 2:0. St. Etienne za tretjeuvrščenim Lyonom zaostaja le še tri točke.

Andraž Šporar je v prejšnji sezoni s Slovanom postal pokalni zmagovalec, tokrat pa je storil korak naprej in postal slovaški prvak. Nasmiha se mu tudi naslov najboljšega strelca na Slovaškem! | Foto: Twitter - Voranc Andraž Šporar je v prejšnji sezoni s Slovanom postal pokalni zmagovalec, tokrat pa je storil korak naprej in postal slovaški prvak. Nasmiha se mu tudi naslov najboljšega strelca na Slovaškem! Foto: Twitter - Voranc

Andraž Šporar: Slovan je v nedeljo izkoristil prvo zaključno žogico in si zagotovil naslov slovaškega prvaka že šest krogov pred koncem sezone. Po visoki zmagi v Žilini (3:0) ima pred najbližjim zasledovalcem DAC 1904 iz Dunajske Strede neulovljivih 19 točk prednosti. Slovan je osvojil jubilejni 25. naslov v bogati klubski zgodovini, rekorden deveti v obdobju slovaške državne samostojnosti in prvi, odkar njegove barve branita Slovenca Andraž Šporar in Kenan Bajrić.

Andraž Šporar
Sportal Slovenec tako vroč, da je gorela Bratislava #video

Veselje nogometašev in navijačev Slovana po zmagi:

Nekdanji napadalec Olimpije je v tej sezoni na 24 nastopih dosegel kar 21 zadetkov in z naskokom vodi na lestvici najboljših strelcev. Na gostovanju pri Žilini je odigral vso tekmo in prispeval podaji za prva dva zadetka Slovana, ki ju je dosegel Španec Mohammed Rharsalla, na Slovaškem bolj poznan pod vzdevkom Moha. Slovan v tej sezoni sploh še ni izgubil v prvenstvu. Vknjižil je 22 zmag in remij, v Žilini pa zmagal že desetič zapored. Nazadnje je brez zmage ostal 24. novembra 2018 ...

Druga asistenca Andraža Šporarja na tekmi v Žilini:

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na prvem seznamu novega selektorja slovenske reprezentance v letu 2019 Matjaža Keka za prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu (1:1) in Severni Makedoniji (1:1).

Zadetek Kevina Kampla:

Zadetek Boštjana Cesarja (pri 3:27):

Zadetek Filipa Valenčiča (pri 6:37):

Podaja Denisa Popovića za zmago s 3:2 nad CSKA (pri 3:25):

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Northampton Town : Mansfield Town 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Wacker Innsbruck : Admira Mödling 1:3

Odigral je vso tekmo in v 64. minuti prispeval podajo za edini gol Wackerja. V 81. minuti je prejel rumeni karton.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Hartberg : Altach 0:1

Odigral je vso tekmo.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Ried : Floridsdorfer 3:0 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Vorwärts Steyr : Wacker Innsbruck II 3:4 Odigral je vso tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Horn 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, skupina za ligo Europa St. Truiden : Oostende 1:0 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga, skupina za obstanek

OH Leuven : Roeselare 3:0

Ni kandidiral za tekmo.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Sarajevo : Široki Brijeg 0:0

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Zvijezda 09 : Mladost Doboj 2:1 Branil je vso tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek Septemvri Sofija : Lokomotiv Plovdiv 1:0 Ni kandidiral za srečanje.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka Apoel Nikozija : Nea Salamis 4:0 V igro je vstopil v 70. minuti.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Omonia Nikozija : Apollon Limasol 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Jan Koprivec (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek Alki Oroklinis : Pafos 2:3 Ni kandidiral za tekmo, vrača se po poškodbi stopala.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Alki Oroklinis : Pafos 2:3

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Mlada Boleslav : Slovan Liberec 1:2

Na igrišče je vstopil v 91. minuti in že minuto pozneje prejel rumen karton.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga, skupina za obstanek Vejle : Horsens 3:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Filip Valenčič (Inter Turku) Finska, 1. liga Inter Turku : Seinäjoen JK 1:2 Odigral je vso tekmo in se v 86. minuti vpisal med strelce. To je bil njegov tretji zadetek v tej sezoni, v kateri je kot posojen nogometaš Stabaeka na delu na Finskem odigral tri tekme. V tem trenutku je prvi strelec finskega prvenstva.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Strasbourg : Guingamp 3:3

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Angers 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Levadikos : Panionios 1:2

Ni kandidiral za tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Larissa : PAOK Solun 1:1

Odigral je vso tekmo.
Erik Janža (Osijek) Hrvaška, 1. liga Osijek : Rudeš 2:0 Ni kandidiral za tekmo,
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Konec sezone.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec sezone.

 
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Torino : Cagliari 1:1 V igro je vstopil v 73. minuti.
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga

Roma : Udinese 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Napoli 1:3

Odigral je vso tekmo in v 90. minuti dosegel častni gol za Chievo, ki se poslavlja od prve lige, saj se ne more več dokopati 15. mesta. To je njegov prvi zadetek v serie A po 12. marcu 2017.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Frosinone : Inter 1:3 Branil je vso tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 1. liga Frosinone : Inter 1:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Leo Štulac (Parma) Italija, 1. liga Sassuolo : Parma 0:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Sampdoria : Genoa 2:0 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Padova : Cosenza 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Maks Barišič (Padova) Italija, 2. liga Padova : Cosenza 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Livorno : Brescia 0:1 Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Lecce : Carpi 4:1

Ni kandidiral za tekmo zaradi zdravstvenih razlogov. V petek je opravil operacijo kolena, tako da v tej sezoni ne bo več igral.

Žan Majer (Lecce) Italija, 2. liga Lecce : Carpi 4:1 V igro je vstopil v 57. minuti.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Benevento : Palermo 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Aktobe : Atyrau 2:0

Odigral je vso tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Paksi : Puškaš 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Wolfsburg 2:0 Odigral je 89 minut in v 16. minuti s prekrasnim strelom z razdalje poskrbel za vodstvo Leipziga z 1:0. To je njegov drugi zadetek v tej sezoni. Prvega je dosegel 7. oktobra 2018, tako da je zadel prvič v polno po več kot polovici leta.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Bochum : Greuther Fürth 3:2

V igro je vstopil v 81. minuti.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Osnabrück 1:3

Odigral je 83 minut.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Hallescher 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : VVV-Venlo 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga Utrecht : Vitesse 0:0

V igro je vstopil v 85. minuti.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : Telstar 1:0

Odigral je 70 minut. Prvič v tej sezoni, po vrnitvi po dolgi poškodbi, je zaigral od prve minute. Twente ostaja na prvem mestu in se mu nasmiha vrnitev v prvo ligo.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Miedz Legnica 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Korona Kielce 4:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Wisla Krakov 3:1

V igro je vstopil v 21. minuti.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Korona Kielce 4:0

Odigral je vso tekmo.
David Zec (Benfica B) Portugalska, 2. liga Oliveriense : Benfica B 1:2 Odigral je vso tekmo.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Arsenal Tula : Ural 0:0

Ni kandidiral za tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Jenisej Krasnojarsk : Ufa 0:0

Odigral je 84 minut. Prvič, odkar je v Rusiji, je v konici napada od prve minute zaigral z rojakom.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Jenisej Krasnojarsk : Ufa 0:0 Odigral je 62 minut. Prvič, odkar je v Rusiji, je v konici napada od prve minute zaigral z rojakom.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

CSKA Moskva : Orenburg 2:3

Odigral je vso tekmo in v 54. minuti prispeval podajo za zmagoviti zadetek Orenburga. V 15. minuti je prejel rumeni karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Krila Sovjetov : Rubin Kazan 1:0

Odigral je vso tekmo in v 64. minuti prejel rumeni karton,
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, skupina za prvaka Žilina : Slovan Bratislava 0:3 Odigral je vso tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : St. Gallen 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Rapperswil-Jona 0:2 Odigral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan City) Tajska, 1. liga Konec tedna brez tekme.  
Rajko Rotman (Akhisarspor) Turčija, 1. liga Erzurum BB : Akhisarspor 2:1 Odigral je vso tekmo.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Denizlispor : Boluspor 0:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Aljaž Ivačič (Portland Timbers) Liga MLS Dallas : Portland Timbers 2:1

Zaradi poškodbe golenice ni kandidiral za srečanje.

Antonio Mlinar Delamea (New England Revolution) Liga MLS New England Revolution : Atlanta United 0:2 Zaradi poškodbe kolena ni kandidiral za srečanje.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte