Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2022,
13.08

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca Katar Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 16. 3. 2022, 13.08

2 leti, 1 mesec

Seznam kandidatov za tekmi s Hrvaško in Katarjem

Kek v Katar z dvema novincema. Vrnitev Iličića že junija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Matjaž Kek | Matjaž Kek je izbral kandidate za marčevski tekmi s Hrvaško in Katarjem. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matjaž Kek je izbral kandidate za marčevski tekmi s Hrvaško in Katarjem.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem, ki bosta 26. in 29. marca v Dohi. Na seznamu sta novinca Tomi Horvat in David Brekalo, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Hrvaška : Slovenija, kvalifikacije za SP 2022, Split, Matjaž Kek
Sportal Sprememba, Slovenija v bogati deželi najprej s Hrvaško

"Po dolgem času se ponuja priložnost za pripravljalne tekme. Upam, da bodo pogoji dobri, predvsem pa se veselim kakšnega treninga več, saj v junijskem terminu to ne bo mogoče. Ponuja se priložnost, da kakšen od igralcev opozori nase, tako da se že veselim obeh tekem," je pred odhodom v Katar dejal slovenski selektor.

Novinca sta Horvat in Brekalo

Tomi Horvat je z Muro lani pridobival izkušnje tudi v konferenčni ligi. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tomi Horvat je z Muro lani pridobival izkušnje tudi v konferenčni ligi. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Upam, da bo nov obračun s Hrvaško drugačen od tistega, ki smo ga odigrali v Splitu. Nasprotnik sicer sprva ni bil načrtovan, vendar smo se nato na obojestransko zadovoljstvo hitro dogovorili. Hrvaška je nedvomno 'top' reprezentanca, na tekmi se bo zagotovo čutilo tudi rivalstvo. Bolj kot oni me sicer zanimajo naši fantje, tako da nasprotniku ne bi posvečal večje pozornosti," je pred tretjim dvobojem s Hrvaško v zadnjem letu povedal Kek in se dotaknil tudi katarske vrste.

"Katar je zanimiva reprezentanca, ki se prav tako pripravlja na svetovno prvenstvo. Pričakujem visoke temperature in upam na dobro organizacijo. Verjamem, da bomo pogoje za delo na najboljši možni način izkoristili," je še dejal selektor, ki je na reprezentančni seznam za Katar uvrstil tudi dva novinca, Tomija Horvata iz Mure in Davida Brekala iz Vikinga Stavangerja.

David Brekalo je lani nastopal na Euru do 21 let, letos pa se bo dokazoval v članski nogometni reprezentanci. | Foto: Vid Ponikvar David Brekalo je lani nastopal na Euru do 21 let, letos pa se bo dokazoval v članski nogometni reprezentanci. Foto: Vid Ponikvar

Smola za Barišića, Kek pohvalil Verbiča 

Josip Iličić je bil najboljši slovenski strelec v kvalifikacijah za SP 2022. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Josip Iličić je bil najboljši slovenski strelec v kvalifikacijah za SP 2022. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po drugi strani pa so zdravstvene težave preprečile udeležbo Maksu Barišiću iz Kopra in Josipu Iličiću iz Atalante. "Josip ima določene težave, ki se lahko zgodijo vsakemu v določenem obdobju življenja. Pogovarjala sva se tudi o njegovi nadaljnji vlogi v reprezentanci in ugotovila, da glede tega ni prav nobene težave. Josip je začel trenirati in upam, da se bo čim prej vrnil na raven, ki je potrebna za igranje v reprezentanci. Upam, da se bo to zgodilo že v junijskem terminu," je povedal Kek.

Posebna situacija je tudi z Benjaminom Verbičem, ki je tik pred reprezentančno akcijo prestopil v poljsko Legio. "Benjaminov poziv ima v tem trenutku tudi kakšno drugačno noto. Končal je priprave s kijevskim Dinamom pred začetkom nadaljevanja ukrajinskega prvenstva, nekaj dni je treniral tudi v Celju in si hitro našel nov klub. Legia iz Varšave je eden najvplivnejših klubov v poljskem prvenstvu in mislim, da jim bo Benjamin s svojim znanjem in energijo prišel zelo prav," je Kek namenil pohvalne besede krilnemu igralcu.

Matjaž Kek Vršič 2011 Slovenija Srbija
Sportal Kek ne skriva sreče: Bolj idealne skupine si ne bi mogel želeti

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 20. marca. Prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško bo 26. marca ob 15.00, obračun med Slovenijo in Katarjem pa 29. marca ob 18.30.

Kandidati za nastop na tekmah proti Hrvaški in Katarju:

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid/Špa), Vid Belec (Salernitana/Ita), Žiga Frelih (Gil Vicente/Por);

Branilci: Miha Mevlja (Alanyaspor/Tur), Petar Stojanović (Empoli/Ita), Jaka Bijol (CSKA Moskva/Rus), Jure Balkovec (Karagümrük/Tur), Miha Blažič (Ferencvaroš/Mad), Žan Karničnik (Ludogorec/Bol), Gregor Sikošek (Maribor), David Brekalo (Viking Stavanger/Nor);

Zvezni igralci: Jasmin Kurtić (Paok Solun/Grč), Miha Zajc (Fenerbahče/Tur), Domen Črnigoj (Venezia/Ita), Sandi Lovrić (Lugano/Švi), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec/Avt), Adam Gnezda Čerin (Rijeka/Hrv), Dejan Petrovič (Rapid Dunaj/Avt), Tomi Horvat (Mura);

Napadalci: Benjamin Verbič (Legia Varšava/Pol), Andraž Šporar (Middlesbrough/Ang), Luka Zahović (Pogon Szczecin/Pol), Benjamin Šeško (Salzburg/Avt), Žan Celar (Lugano/Švi).

Argentina
Sportal Argentina prehitela Anglijo, Kekova četa se je povzpela
Bojan Jokić
Sportal Kaj se dogaja z nesojenim slovenskim rekorderjem?
 
Ne spreglejte