Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 7. 2012,
22.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ermin Šiljak

Četrtek, 5. 7. 2012, 22.55

8 let

Šiljak: Zdaj bo veliko lažje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ermin Šiljak je na klopi Olimpije v Evropi debitiral z zmago. Po tekmi je bil bolj kot z igro zadovoljen z rezultatom. Strateg gostov je priznal, da so v drugem delu plačali davek fizični pripravi.

Olimpija si je na ''prvem polčasu'' evropskega obračuna s tekmecem iz Luksemburga priigrala lepo prednost. ''3:0 je lep rezultat, z igro pa nisem najbolj zadovoljen. Če bi v prvem polčasu takoj zadeli, bi se gostje odprli in bi bilo mogoče lažje, tako pa je bilo težko. Pri igralcih je bilo prisotno malce strahu, saj so igrali prvo pravo tekmo v sezoni. Šli so tudi preveč previdno v tekmo, saj niso dovolj poznali tekmeca. Fantom bi čestital za dobro igro. Zdaj bo veliko lažje,'' se je Ermin Šiljak razveselil manj stresnega potovanja v Luksemburg. Pred tekmo je opozarjal, da prihaja v Ljubljano nepredvidljiv tekmec.

''Težko je bilo pripraviti ekipo, saj pri nas vsi mislijo, da v Luksemburgu ne znajo igrati nogometa. A danes ni slabih nasprotnikov,'' je dejal nekdanji reprezentančni napadalec in pohvalil junaka srečanja, Brazilca Vicenteja. ''Zadetki se od napadalcev tudi pričakujejo. Naredil je veliko in izkoristil priložnosti. Ne vem pa, zakaj Valenčič po lepem prodoru ni streljal. Verjetno zaradi mladosti.'' Olimpijo čaka že kmalu nov preizkus. V nedeljo bo v Ljudskem vrtu superpokalno srečanje. ''Najprej bo treba dobro spočiti igralce. Igra se ena tekma, imamo priložnost, možnosti so 50:50, potem pa bodo videli, kaj bo igrišče pokazalo,'' je diplomatsko odvrnil strateg Olimpije.

Gostje iz Luksemburga niso profesionalna ekipa, zato so s pripravami začeli šele pred desetimi dnevi. To je poudaril tudi trener Sebastian Grandjean: ''Naleteli smo na dobrega tekmeca, Olimpija je zasluženo zmagala. Dobro smo odigrali prvi polčas, se taktično dobro postavili po igrišču, v drugem polčasu pa malce padli. Pozna se, da smo začeli s pripravami šele prejšnji teden, smo pa še vedno imeli v zadnjih petih minutah priložnost za 1:2. Če bi takrat zadeli, bi bilo še vse možno, tako pa … Veseli smo, da smo igrali s tako močnim tekmecem,'' je dejal strateg luksemburškega podprvaka, ki bo na povratni tekmi le stežka nadoknadil zaostanek.

Ne spreglejte