Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 10. 2011,
8.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josip Iličić Samir Handanović

Nedelja, 30. 10. 2011, 8.20

7 let, 12 mesecev

"Silenzio Stampa" v Palermu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Robert Koren s Hullom ni izgubil že devet tekem, Zlatan Ljubijankić je odpravil poškodbo, Zlatko Dedić pa zadel z bele točke. Med strelci tudi Miran Burgič in Rok Kronaveter. Palermo pri Udineseju.

Samir Handanović - Udinese je v nedeljski ''slovenski'' poslastici 10. kroga italijanskega prvenstva doma premagal Palermo z 1:0. Ljubljančan je znova ohranil mrežo nedotaknjeno, najbolj se je izkazal z obrambo v 22. minuti, v tej sezoni pa je prejel vsega tri zadetke. Videmčani na lestvici zaostajajo le za Juventusom, v četrtek pa jih čaka atraktivno gostovanje v ligi Europa pri madridskem Atleticu. V Španijo se odpravlja tudi 1.200 navijačev Udineseja.

Vid Belec - Crotone je v soboto v 12. krogu druge italijanske lige doma brez pomoči slovenskega vratarja, ki je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce, odpravil Padovo z 2:1. Pri gostih sta ''polovično'' priložnost dočakala mlada slovenska reprezentanta Dejan Lazarević in Enej Jelenić. Prvi je odigral drugi polčas, drugi pa uvodnega. Crotone se je povzpel na 13. mesto, Padova je padla na petega.

Mišo Brečko - Köln se je z nedeljsko zmago v 11. krogu nemškega prvenstva nad Augsburgom (3:0), že tretjo zaporedno brez prejetega zadetka pred domačim občinstvom, povzpel na 11. mesto. Trboveljčan je na štadionu RheinEnergie, zbralo se je skoraj 50.000 gledalcev, odigral vso tekmo, po dvoboju pa je v pogovoru za klubsko stran pohvalil učinkovitost soigralcev v napadu, ki so izkoristili vse večje priložnosti.

Boštjan Cesar - Chievo je v 10. krogu serie A v času nedeljskega kosila gostoval pri Sieni in izkusil visok poraz (1:4). Ljubljančan je v Toskani odigral vso tekmo in v 67. minuti prejel rumeni karton. Cesar bo zaradi četrtega rumenega kartona v tej sezoni izpustil dvoboj 11. kroga z Fiorentino.

Bojan Jokić - Chievo je v 10. krogu serie A v času nedeljskega kosila gostoval pri Sieni in izkusil visok poraz (1:4). Kranjčan je odigral 70 minut, v 47. minuti pa je prejel rumeni karton.

Matej Mavrič – Zadnjeuvrščeni Kapfenberger SV je v nedeljo v zadnji tekmi 13. kroga avstrijskega prvenstva doma remiziral z dunajsko Austrio (2:2). Pirančan zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje. V avstrijski prvi ligi se je v soboto med strelce vpisal njegov rojak in nekdanji soigralec Miran Burgič. Nekdanji napadalec Novogoričanov je v polno zadel v 54. minuti in pomagal Wackerju do zmage nad Wr. Neustadtom z 2:0. V tej sezoni je dosegel tri zadetke.

Branko Ilić - Moskovska Lokomotiva je v sobotnem derbiju 29. kroga ruskega prvenstva doživela visok poraz na gostovanju pri mestnem tekmecu Spartaku. Lokomotiva je na olimpijskem štadionu Lužniki izgubila z 0:3, vse tri zadetke pa je dosegel Nigerijec Emmanuel Emenike. Ljubljančan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miral Samardžić - Vodilni Šerif Tiraspol je v nedeljo v 14. krogu prvenstva gostoval pri tretjeuvrščenem Zimbruju in ga premagal z 1:0. Na gostovanju v Kišinjevu je zaigral tudi Jeseničan in v 14. minuti prispeval podajo za edini zadetek na tekmi.

Marko Šuler - Gent je v 12. krogu belgijskega prvenstva remiziral na gostovanju pri Bergen Monsu (1:1). Korošec je podobno kot med tednom na pokalnem srečanju z ekipo Club Brugge v igro vstopil s klopi. Priložnost je dočakal že v 30. minuti, ko je zamenjal poškodovanega Španca Cesarja Arza. Gent je s točko na štadionu Charles Tondreau na lestvici zadržal drugo mesto, Matija Škarabot pa ni kandidiral za srečanje.

Armin Bačinović - Palermo je v 10. krogu italijanske serie a zaman iskal priložnost pri Udineseju. Ostal je brez točk in izgubil z 0:1. Mariborčan se je znašel v začetni postavi, v 40. minuti pa lepo zaposlil Fabrizia Miccolija, ki ni izkoristil lepe priložnosti za hitro izenačenje. Trener Devis Mangia je slovenskega reprezentanta v 72. minuti zamenjal z nogometašem iz Hondurasa, 31-letnim Edgarjem Alvarezom.

Valter Birsa - Genoa je v nedeljo v 10. krogu serie A gostovala v Firencah in izgubila z 0:1. Primorec je štadion Artemio Franchi spoznal v zaključku kvalifikacij za EP 2012, ko je Slovenija ostala praznih rok (0:1), tokrat pa se ni znašel v ožjem krogu Malesanijevih kandidatov za srečanje.

Josip Iličić - Palermo je v 10. krogu italijanske serie a zaman iskal priložnost pri Udineseju. Ostal je brez točk in izgubil z 0:1. Kranjčan je na štadionu Friuli vstopil v igro v 55. minuti, trener Devis Mangia pa je po dvoboju izpostavil, da bi moral sodnik po bližnjem ''srečanju'' Iličića in Danila v 65. minuti pokazati na belo točko. Palermo se je pred gostovanjem z Bologno znašel v težavah, saj so poškodovani trije napadalci (Hernandez, Pinilla in Miccoli), predsednik Maurizio Zamparini pa je vsaj do petka ukazal ''silenzio stampa''. Palermo v tej sezoni v gosteh še ni dosegel zadetka, na domači ''Barberi'' pa je dobil vse štiri tekme.

Robert Koren - Hull City je v soboto v 14. krogu prve angleške lige (tekmovanje championship) v gosteh ugnal nekdanjega evropskega prvaka, ekipo Nottingham Forest. ''Tigri'' so zmagali z 1:0, zmagoviti zadetek pa je v 74. minuti dosegel Aaron Mclean. Kapetan slovenske reprezentance, njegova usoda pod vodstvom Slaviše Stojanovića je še negotova, je na City Groundu odigral vso tekmo. Hull ni izgubil že devet tekem zapored, na lestvici pa se je (s tekmo manj od tekmecev) prebil na šesto mesto, ki bi ob koncu sezone zagotavljalo nastop v dodatnih kvalifikacijah za premierligo.

Andraž Kirm - Wisla Krakov je v soboto navijačem priredila neprijetno presenečenje. Branilka poljskega naslova je doma ostala praznih rok v dvoboju z moštvom Podbeskidzie Bielsko-Biala (0:1). Ljubljančan je na tekmi 12. kroga na igrišču prebil vso tekmo.

Rene Krhin - Bologna je v 10. krogu serie A v nedeljo doma ugnala Atalanto s 3:1 in se na lestvici povzpela na 14. mesto. Štajerec ni kandidiral za srečanje.

Aleksander Radosavljević - ADO Den Haag je v 11. krogu nizozemskega prvenstva doživel prepričljiv poraz v Heerenveenu. Izgubil je z 0:4, zadnje tri zadetke pa prejel v zadnji šestini tekme. Na štadionu Abe Lenstra je nastopil tudi izkušeni Gorenjec, odigral vso tekmo in si v 65. minuti prislužil rumeni karton.

Zlatko Dedić - Dynamo Dresden je v torek v Dortmundu (dvoboj je spremljalo kar 13.000 gostujočih navijačev, ki so povzročili ogromno težav) izpadel iz nemškega pokala, le štiri dni kasneje pa je z izjemno igro prisilil k predaji Karlsruher. Dynamo je dvoboj 13. kroga druge nemške lige dobil kar s 5:1, strelski festival pri gostiteljih pa je začel prav Koprčan, ki je v 29. minuti izkoristil strel z bele točke. Odigral je vso tekmo. Podobno kot pri gostih nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Klemen Lavrič. Dynamo se je na lestvici povzpel na deveto mesto, na zadnjih štirih tekmah pa je osvojil kar deset točk. V drugi nemški ligi se je med strelce vpisal še en Slovenec. Rok Kronaveter je z Energiejem osvojil točko v Rostocku (1:1), Mariborčan pa je dosegel zadetek v 31. minuti, ko je izkoristil grobo napako vratarja Hanse. To je njegov drugi gol v tej sezoni.

Zlatan Ljubijankić - Gent je v 12. krogu belgijskega prvenstva remiziral na gostovanju pri Bergen Monsu (1:1). Po krajši odsotnosti zaradi poškodbe se je na igrišče vrnil Ljubljančan. V igro je vstopil v 66. minuti. Gent je s točko na štadionu Charles Tondreau na lestvici zadržal drugo mesto.

Tim Matavž - PSV Eindhoven je v derbiju 11. kroga nizozemske ''eredivisie'' gostoval v Enschedeju pri Twenteju in osvojil točko (2:2). Gostitelji so dosegli prvi in zadnji zadetek na tekmi, Primorec pa je v dresu PSV-ja odigral 74 minut. Na klop je odšel v trenutku, ko je njegov klub vodil z 2:1, a tudi ostal brez Kevina Strootmana, ki je prejel rdeči karton. Kazen je sledila kmalu. Le nekaj minut kasneje je končni rezultat 2:2 postavil Leroy Fer. PSV in Twente za vodilnim Ajaxom, ki ga čaka še tekma v nedeljo, zaostajata tri točke.

Milivoje Novaković - Köln se je z nedeljsko zmago v 11. krogu nemškega prvenstva nad Augsburgom (3:0) povzpel na 11. mesto. Ljubljančan na štadionu RheinEnergie zaradi zdravstvenih težav – poškodbe mišice – ni nastopil.

Ne spreglejte