Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 6. 2011,
7.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleksander Šeliga

Četrtek, 2. 6. 2011, 7.00

8 let

Šeliga prihaja, Botonjič in Zeljkovič odhajata

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Konec maja sta se iztekli pogodbi Damirju Botonjiču in Zoranu Zeljkoviču, ki sta s tem zaključila pot pri Olimpiji. Ljubljančani naj bi v kratkem sklenili sodelovanje z Aleksandrom Šeligo.

Na mestu prvega vratarja se v Stožicah obeta velika sprememba. Damirja Botonjiča, ki se je ''zeleno-belim'' pridružil leta 2009, bo najverjetneje zamenjal Aleksander Šeliga. Vratar, ki se v zadnji sezoni na Nizozemskem ni naigral, še lani ob istem času pa se je s slovensko izbrano vrsto pripravljal na svetovno prvenstvo v JAR. ''Olimpija? Tega raje ne bi komentiral. Bo pa več znanega kmalu,'' nam je zaupal izkušeni Celjan, ki bi rad čimprej pozabil izgubljeno sezono pri Sparti iz Rotterdama. ''Nisem dobil priložnosti. Zato se srčno veselim novega izziva. Komaj čakam, da bom odprl nov list v karieri, ki ne bo imel zveze s Sparto,'' sporoča nekdanji član Celjanov, pa tudi praške Slavije, ki je imel še nedavno v reprezentanci status tretjega vratarja. S prihodom Šelige, čaka se samo še na podrobnosti in vrnitev športnega direktorja Milenka Ačimoviča iz tujine, bo mesto med vratnicama v Stožicah rezervirano za njega. Olimpijo zapušča tudi Zoran Zeljkovič. Poletni prestopni rok naj bi v Ljubljano zvabil še nekaj nogometašev. Le nekaj dni po zaključku prvenstva, ki je Olimpiji prinesel četrto mesto in zagotovoljen nastop v Evropi - že koneca meseca sledi prvi predkrog lige Europa, se v javnosti omenja cel kup morebitnih okrepitev ''zmajev''.

Od pokalnega junaka Domžalčanov Juninha, do obetavnega mladega reprezentanta Vedrana Vinka (Nafta), po odločitvi vodstva Interblocka, da ostaja klub v drugi ligi, pa so zeleno luč za odhod prejeli tudi nekateri najboljši ''kockarji''. Olimpija naj bi že vzpostavila stik, to je nakazal tudi zdaj že nekdanji strateg Interblocka dr. Zdenko Verdenik, s Filipom Valenčičem, Matejem Finkom in Antoniom Mlinarjem Delameo, ki nosijo dres mlade reprezentance.

Ne spreglejte