Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
10. 12. 2015,
17.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sašo Udovič oko strokovnjaka

Četrtek, 10. 12. 2015, 17.17

8 let

Sašo Udovič: Lionel Messi ni več deklica za vse

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Znanih je 16 klubov, ki so še v igri za naslov evropskega prvaka. Za nami je prvi del nogometne lige prvakov. Kako je skupinski del tekmovanja videl Sašo Udovič?

V skupini A sta napredovala Real Madrid in PSG, za seboj sta pustila Šahtar Doneck in Malmö. "Pričakovano, kaj drugega se v tej skupini pač ni moglo zgoditi," je pokomentiral Sašo Udovič. Nekoliko bolj presenetljiv je bil razplet v skupini B. Tam je iz igre izpadel Manchester United, ki je podobno kot moskovski CSKA zaostal za Wolfsburgom in PSV. "Pri Manchester Unitedu že leto, dve ni vse tako, kot bi moralo biti. Menjava rodov je velikana z Old Trafforda drago stala. To, da ga ne bo v osmini finala, je velik spodrsljaj. Mislim, da se bo mučil še nekaj časa, a se bo vrnil," je prepričan naš sogovornik.

Jan Oblak je odgovor na vprašanje za vrsto let

V skupini C ga je navdušil Jan Oblak in njegov Atletico, Madridčani so napredovali ob lizbonski Benfici, prehiteli so Galatasaray in Astano Branka Ilića. "Atletico je že nekaj let stalnica v Evropi in le še nadgrajuje zgodbo, ki jo piše. Diego Simeone je konkurenčen, čeprav klub finančno zaostaja za najboljšimi v Evropi. Hodi po svoji poti, ki je meni zelo všeč," je povedal nekdanji reprezentant Slovenije, ki je navdušen nad tem, kar v vratih španskega prvoligaša kaže njegov rojak. "Oblak iz tekme v tekmo, iz tedna v teden in iz meseca v mesec kaže vedno boljše predstave in nesporno kakovost, ki jo ima, nadgrajuje z rutino. Če ne bo poškodb, imata Atletico ali katerikoli drug evropski klub, za katerega bo branil, in slovenska reprezentanca za nekaj let rešeno vprašanje vratarja," pravi.

Na koncu je odločila kakovost

Iz skupine D sta napredovala Manchester City in Juventus, za seboj sta pustila Borussio Mönchengladbach in Sevillo. "Tudi to je bilo povsem pričakovano," je podobno kot za skupino A povedal Udovič. Iz skupine E sta se naprej uvrstila Barcelona in Roma, ta je do zadnjih minut skupinskega dela tekmovanja bila boj z Bayerjem Leverkusnom Kevina Kampla, medtem ko je imel Bate Borisov nekoliko manj možnosti za napredovanje. "Na koncu je odločila kakovost," je dejal 46-letni Ljubljančan.

Ne odpišite Londončanov

V skupini F se je v zadnjem krogu v Pireju proti Olympiacosu reševal Arsenal, ob Londončanih je napredoval še münchenski Bayern, medtem ko je Dinamo Zagreb ostal pri treh točkah, ki jih je osvojil v prvem krogu. "Arsenal z načinom igre, ki ga goji Arsene Wenger, že nekaj časa hodi po robu. To je ekipa, ki je sposobna zmagati s 3:0 ali pa izgubiti z istim rezultatom. Letos so se Londončani komajda rešili, a jih sam ne bi odpisal. Lahko naredijo še marsikaj," opozarja Udovič.

V skupini G se je kijevski Dinamo prebil skozi sito ob Chelseaju, Londončani so imeli kar nekaj težav, brez nadaljevanja sezone v ligi prvakov sta ostala Maccabi Tel Aviv in Porto. "Chelsea je na koncu pokazal kakovost, ki jo ima, Dinamo pa spada med klube, ki niso med najboljših deset, a vseeno lahko pridejo zelo daleč. Tudi zato, ker so svoje naredili, in bodo lahko sproščeni," pravi strelec 16 golov v dresu Slovenije.

Belgijski nogomet je v vzponu

Pa še skupina H, tam je presenetil Gent, ki je za seboj pustil Valencio in Lyon. Ob Belgijcih je napredoval še Zenit, ki je v prvih petih krogih zbral kar pet zmag.

"Pred leti je bil tu Club Brugge, potem še Anderlecht, zdaj navdušuje Gent. Belgijski nogomet je v vzponu, kar ne nazadnje dokazuje tudi njihova reprezentanca, ki je trenutno vodilna v razvrstitvi Fife. Zenit je dosegal fenomenalne rezultate, a pri ruskih klubih nikoli ne veš. Tako hitro kot se povzpnejo, lahko tudi padejo. Imam občutek, da se bodo hitro poslovili od nadaljevanja evropske sezone," je napovedal Udovič.

Počakajmo na pomlad

Nekaj besed je namenil tudi klubom, ki jim daje največ možnosti za končni naslov.

"Ne bomo odkrivali tople vode. Jasno je, da sta glavna favorita Barcelona in Bayern, čeprav bom sam, kot njegov navijač, med peščico tistih, ki gredo lahko do konca, uvrstil tudi Real. Toda dejstvo je, da v Madridu nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Skratka, Bayern je navdušujoč, Barcelona je bila že prej sijajna, zdaj sta ob Lionelu Messiju še Neymar in Luis Suarez. Argentincu ni več treba biti deklica za vse. Organizator, izvršitelj in še kaj. Pomagata mu še omenjena, ki sta preprosto imenitna. Barcelona je res sijajna," pravi nekdanji nogometaš Slovana, Olimpije in še nekaterih tujih klubov. "Je pa treba vedeti, da so številni najmočnejši evropski klubi zdaj igrali s pol moči. Koliko je kdo dober, bomo videli šele spomladi," je opozoril za konec.

Ne spreglejte