Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 9. 2012,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović

Četrtek, 13. 9. 2012, 12.40

8 let

''Sarma'' v nedeljo v vratih Interja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski vratar Samir Handanović bo v nedeljo v serie A debitiral v dresu Interja. V Evropi je za ''modro-črne'' že nastopil, zaradi poškodbe pa preskočil nekaj prvenstvenih in reprezentančnih tekem.

Kapetan slovenske reprezentance je poleti poskrbel za najbolj odmeven nogometni prestop na sončni strani Alp. Dolgoletni prvi vratar Udineseja (zbral je 182 prvoligaških nastopov) se je preselil k Interju, pri trikratnem evropskem prvaku pa ga je pričakal dres s številko 1. V dresu Milančanov je debitiral na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa, ko je na splitskem Poljudu ohranil mrežo nedotaknjeno, njegovi soigralci pa so s tremi zadetki prizadejali Hajduku visok poraz. Prednost s 3:0 je v nasprotju z napovedmi komaj zadoščala za napredovanje, saj so Dalmatinci vrnili udarec na San Siru, premagali favorite z 2:0, Samir Handanović pa je z izvrstnimi posredovanji rešil klub še večjih težav in bil proglašen za najboljšega posameznika v vrstah bledega Interja. To je bil tudi zadnji uradni nastop ''Sarme'' pri Interju. Začetek italijanskega prvenstva (v gosteh s Pescaro in doma z Romo) je spremljal v vlogi gledalca, saj ga je poškodba kolena prisilila na operacijski poseg. Artroskopijo je opravil minuli mesec v bolnišnici v Milanu, zdravniki pa so mu predpisali nekajtedensko okrevanje. Napoved se je izkazala za točno, tako da ga je moral Slaviša Stojanović s težkim srcem prečrtati s seznama kandidatov za kvalifikacijski tekmi s Švico in Norveško.

V času reprezentančnega premora je mlajši izmed bratrancev Handanović popolnoma okreval, tako da bo po poročanju italijanskih medijev konec tedna stopil med vratnici. V serie A je odigral že veliko tekem, a še nobene na vratih Interja. Krstni nastop bo vpisal na Olimpijskem štadionu v Torinu, kjer pa na drugi strani ne bo poškodovanega Valterja Birse. Primorec naj bi po poškodbi stegenske mišice, ki jo je staknil na nedavni kvalifikacijski tekmi v Oslu, počival vsaj nekaj tednov, tako da bo moral na prvenec pri ''bikih'' še malce počakati. Med kandidati za srečanje med Torinom in Interjem je še eden slovenski članski reprezentant. Na priložnost bo čakal rezervni vratar Interja Vid Belec. Dvoboj bo na sporedu v nedeljo ob 20.45.

Ne spreglejte