Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
6.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović Argentina Urugvaj

Četrtek, 22. 5. 2014, 6.49

8 let

Salomonska rešitev: Na eni bo branil Handanović, na drugi pa Oblak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor Srečko Katanec je razkril karte pred operacijo Južna Amerika. Pošalil se je, da se bo Argentine lotil z ogromnim bunkerjem, nato pa razkril, da bo zaigral le z enim napadalcem. Pa vratar?

V obdobju, ko se lahko majhna Slovenija pohvali z dvema izvrstnima vratarjema, je selektor za južnoameriško turnejo izbral salomonsko rešitev. ''Na eni tekmi bo branil Samir (Handanović, op. p.), na drugi pa Oblak. Samir pa je, da ne bi bilo pomote, številka 1. Je naš prvi reprezentančni vratar,'' je na Debelem rtiču, kjer je imel čast, da je izvedel prvi udarec ter slavnostno odprl novo igrišče, pojasnil Srečko Katanec, ki tako še naprej daje prednost Samirju Handanoviću, Jan Oblak pa bo večinoma ostajal na rezervni klopi. V Južni Ameriki si bosta porazdelila vlogi, oba pa čaka zahtevno delo, saj so pri obeh reprezentancah v napadu zvezdniki svetovnega kova. In ni jih malo ... Odlična pripravljenost vratarjev Interja in Benfice povzroča selektorju sladke težave, manj prijetne pa so novice o poškodovanih legionarjih (Valter Birsa, Rene Krhin, Tim Matavž in Zlatan Ljubijankić) ter tistih, ki v klubih ne igrajo toliko, kot bi si želeli. Zaradi tega se je selektor odločil, da bo nekoliko osvežil izbrano vrsto z novincema, ki igrata v domačem prvenstvu. Po dolgem času sta vpoklic prejela igralca, ki ne igrata za Maribor ali pa Olimpijo. To sta Rajko Rotman (Rudar) in Erik Janža (Domžale), nekdanja upa vijolic ter Mure, ki sta našla srečo drugod.

Ne verjame, da si kdo upa proti Argentini igrati z dvema napadalcema

Slovenijo čaka peklenski razpored. Tretjega junija bo gostovala v Montevideu pri Urugvaju, ki ima atomski napad, štiri dni pozneje pa na Monumentalu v Buenos Airesu proti Argentini. Dovolj je omeniti že Lionela Messija, to priznava tudi selektor Katanec. ''Mogoče bomo morali igrati na obeh tekmah brez napadalcev, saj bo treba igrati bunker, skopati jame ter iti noter. Pošteno povedano ... No, saj se šalim,'' je pojasnjeval selektor, nato pa potrdil, da niti slučajno ne razmišlja o tem, da bi se gavčem zoperstavil z dvema napadalcema (vpoklicana sta le Milivoje Novaković in Roman Bezjak). ''Ne verjamem, da si kdo sploh upa igrati proti Argentini z dvema klasičnima napadalcema,'' je izrazil dvom.

Srečko Nazionale bi se rad zgledoval po modelu španskega prvaka ter finalista lige prvakov madridskega Atletica. A ne povsem, saj bodo morali njegovi izbranci na obeh prijateljskih tekmah paziti, da ponesreči ne poškodujejo katerega od največjih zvezdnikov. Ti bodo pod drobnogledom svetovne javnosti, saj se bo nekaj dni pozneje začelo svetovno prvenstvo v Braziliji. ''Lahko nam je v čast, da igramo proti takšnima reprezentancama. A morali bomo biti zelo pametni, ne smemo se igrati z imenom Slovenije,'' je poudaril.

Udeležba Daliborja Stevanovića (Slask) in Nejca Pečnika (Crvena zvezda) je še vprašljiva, ker se prvenstvi na Poljskem in v Srbiji še nista končali. Če se bo njun spored tekem zavlekel, bo Katanec vpoklical novi imeni.

Ne spreglejte