Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 9. 2015,
12.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Benjamin Verbič slovenska nogometna reprezentanca Köbenhavn poškodba Danska

Sreda, 30. 9. 2015, 12.28

7 let, 12 mesecev

Reprezentanca mu očitno ni usojena

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Benjamin Verbič je zaradi poškodbe prepone preskočil reprezentančna dvoboja s Švico in Estonijo, a se nato vrnil v velikem slogu in navduševal v dresu Köbenhavn. Žal se je veselil prehitro.

Na nedeljskem derbiju, ko je Köbenhavn gostoval pri Bröndbyju, je obnovil poškodbo prepone. Zaradi nje je moral prejšnji mesec počivati kar nekaj tednov. Prejšnji četrtek je na treningu ponovno začutil bolečine v stegenski mišici. Trener Stale Solbakken ga zato v nedeljo ni postavil v udarno postavo. Ni želel tvegati, a le do trenutka, ko je začutil, da bi lahko mladi Slovenec predstavljal zlatega aduta s klopi. ''Ker je bilo še v 60. minuti 0:0, me je le poslal v igro. Že v prvi akciji, ko sem stisnil mišice do konca, je bil storjen prekršek nad menoj. Čudno sem se obrnil s telesom in začutil veliko bolečino. Motila me je, a sem ostal v igri in zdržal do konca. Na koncu smo izgubili z 0:1, tako da smo doživeli celo dvojni poraz,'' je s kislim nasmehom iz danske prestolnice sporočil Benjamin Verbič.

Počival bo od štiri do pet tednov

Vrnitev, hitrejša od predvidene, s katero se je septembra pridružil soigralcem in v kratkem roku zablestel s podajo in zadetkom, se tako ni izkazala za posrečeno rešitev. Mladi slovenski legionar, ki so ga prvoligaški tekmeci v sezoni 2014/15 izbrali za najboljšega na sončni strani Alp, na Danskem nima sreče z zdravjem.

Ker je obnovil prepono, bo moral ponovno počivati vsaj nekaj tednov, s tem pa je tudi odpadla možnost, da bi se znašel na reprezentančnem seznamu. Srečko Katanec ga bo javnosti zaupal v četrtek, že zdaj pa je jasno, da na njem ne bo 21-letnega osmoljenca iz Vojnika.

''Ne vem, kaj bi sploh povedal. Reprezentanca mi očitno ni usojena. Dodatni pregledi so pokazali, da ni nič raztrganega, a je poškodba vseeno malce hujša, kot je bila tista prejšnja. Zdravniki so napovedali, da bi moral, če bom želel povsem odpraviti poškodbo, počivati od štiri do pet tednov.''

Nekdanji as Celja se bo zdaj predal terapijam in daljšemu prisilnemu počitku, v boljšo voljo pa ga bodo skušali spraviti sorodniki, ki se v teh dneh odpravljajo v Skandinavijo na obisk k slovenskemu nogometašu, ki želi s Köbenhavnom osvojiti naslov danskega prvaka. Po desetih krogih mu ne kaže slabo, a ni povsem na vrhu. Zaseda tretje mesto, za prvim mestom pa zaostaja tri točke.

Ne spreglejte