Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
22. 10. 2015,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United liga prvakov liga prvakov CSKA Moskva Louis van Gaal Paul Scholes

Četrtek, 22. 10. 2015, 12.05

8 let

Rdeči vragi spet razočarali, Scholes brez milosti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tri tekme in le štiri osvojene točke so veliko manj, kot si je Manchester United obetal pred začetkom lige prvakov. Po porazu v Eindhovnu je le remizirali tudi v mrzli Moskvi in vnovič razočaral.

Že po žrebu je bilo jasno, da bo v teh jesenskih mesecih gostovanje v Rusiji eno težjih, in na koncu so se vsa opozorila izkazala za resnična. Rdeči vragi so zmrznili v Rusiji in si na koncu komaj zagotovili točko.

V izredno slabem prvem polčasu, ko je igra angleškega velikana tekla prepočasi, so domačini po igranju z roko mladega Anthonyja Martiala v svojem kazenskem prostoru povedli že v 15. minuti tekme. David de Gea je sicer ubranil poskus Romana Eremenka, a se je žoga odbila do Seydouja Doumbie, ki je Moskovčane popeljal v vodstvo.

Louis van Gaal: Nisem bil jezen, ampak razočaran

"To je bil neumen odziv Anthonyja, a pred tem je bil morda celo prepovedan položaj, ne vem," tako kot vedno ni kazal s prstom na sodnike Louis van Gaal, ampak je razloge za slabo igro iskal pri svojih izbrancih. "Škoda za to potezo. Bila je neumna, a se zgodi. Vsi smo ljudje, zato je vsa jeza odveč. Nisem bil jezen, prej razočaran, saj menim, da smo imeli kljub slabemu prvemu polčasu vse pod nadzorom," se spominja hitre vodstva Rusov.

Ob polčasu je nizozemski strateg v slačilnici pustil Bastiana Schweinsteigerja, v ogenj pa poslal robustnega Marouaneja Fellainija. "V prvem polčasu smo imeli žogo v svoji posesti, a priigrali si nismo ničesar. Zato sem v drugem polčasu malce prevetril vrste in mislim, da je kar dobro izpadlo. Igrali smo z višjim tempom, si priigrali več priložnosti in menim, da smo na koncu zasluženo izenačili. Lahko bi tudi zmagali, a remi je kar pravičen rezultat," je še sklenil nič kaj veselili van Gaal.

Manchester United, katerega forma zelo niha, konec tedna čaka izredno pomemben obračun. V nedeljo na Old Trafford prihaja mestni rival in vodilna ekipa premier lige Manchester City, ki si je v sredo v zadnjih sekundah zagotovil pomembno zmago nad Sevillo.

Ne spreglejte