Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 6. 2016,
19.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Milovan Rajevac NK Rudar Prva liga Telekom Slovenije Ramiz Smajlović

Sreda, 15. 6. 2016, 19.37

6 let, 6 mesecev

Milovan Rajevac novi trener NK Rudar

Velenjčane prevzel Srb, za katerega je navijala vsa Afrika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Nogometaši Rudarja so v novo sezono vstopili z novim klubskim in strokovnim vodstvom. Vodenje članske ekipe je prevzel izkušeni srbski trener Milovan Rajevac, ki je na SP 2010 Gano popeljal v četrtfinale in nesrečno izpadel proti Urugvaju.

Upravni odbor NK Rudar Velenje je imenoval novo strokovno vodstvo. Prvi trener članske ekipe je postal 62-letni Srb Milovan Rajevac. Knape je prevzel nekdanji selektor Gane, ki ga je na SP 2010 le drobec športne sreče ločil od preboja v polfinale. Gana se je uvrstila med najboljših osem. Takrat je za Rajevca pesti stiskala vsa Afrika, saj so njegovi izbranci v četrtfinalu branili čast nogometne črne celine.

Po koncu svetovnega prvenstva je trenersko kariero nadaljeval v Savdski Arabiji in Katarju, kjer je kratek čas opravljal vlogo selektorja članske reprezentance. Po petih letih se vrača k tekmovalnemu nogometu, kar bo njegova prva izkušnja s Prvo ligo Telekom Slovenije.

Srbu bosta pomagala nekdanja nogometaša velenjskega kluba Živojin Vidojević in Ramiz Smajlović, vratarje pa bo treniral Črnogorec Vukašin Petranović. Nekdanji vratar mostarskega Veleža je ob koncu kariere okusil tudi igranje v 1. SNL, kjer je branil za ljubljansko Svobodo in Korotan s Prevalj.

V petek z Vojvodino, nato dvoboji s klubi iz Avstrije, Rusije in BiH

Večji del sezone 2015/16 je knape vodil Jernej Javornik, po njegovem nepričakovanem, a nepreklicnem odhodu pa ga je v vlogi začasnega trenerja nadomestil Smajlović. Izkazal se je s senzacionalno zmago v Ljudskem vrtu, s katero so si Velenjčani zagotovili obstanek v ligi in po stresni sezoni, v kateri so imeli ogromne finančne težave, izpolnili tekmovalni cilj.

Knapi po dolgih letih  v novo prvoligaško sezono ne bodo vstopili pod vodstvom Jerneja Javornika. | Foto: Knapi po dolgih letih v novo prvoligaško sezono ne bodo vstopili pod vodstvom Jerneja Javornika.

Rudar je priprave na sezono 2016/17 pod taktirko Rajevca začel danes. V petek se bo v prijateljskem srečanju na štadionu Ob jezeru pomeril z Vojvodino iz Novega Sada, ki jo je pred leti vodil tudi zdajšnji trener Velenjčanov. Rudar bo v pripravljalnem obdobju odigral vsaj še tri tekme s tujimi tekmeci. Čez deset dni bo gostoval pri Wolfsbergerju v Avstriji, konec meseca se bo v Dravogradu pomeril z moskovskim Dinamom, 6. julija pa bo v Velenju gostoval sarajevski Željezničar.

Rudar z novim predsednikom in direktorjem

Pred tednom dni je Mitjo Kamenika na predsedniškem položaju nasledil Gašper Škarja. Kamenik se je poslovil zaradi prevzema novih službenih obveznosti in pomanjkanja časa za opravljanje predsedniške funkcije. Rudar je sklenil sodelovanje s srbskimi partnerji, podjetjem Novi Rudar, ima pa tudi novega direktorja. To je postal Marko Čepelnik, ki z velenjskim klubom sodeluje že vrsto let. Želja velenjskega kluba je postavitev potrebnih pogojev in vizije za preboj v vrh slovenskega nogometa, velik poudarek pa bo namenjen delu z mladimi domačimi igralci.

 

Ne spreglejte