Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 12. 2016,
16.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

NK Radomlje Prva liga Telekom Slovenije infografika naj gol

Sreda, 21. 12. 2016, 16.30

6 let, 6 mesecev

Po jesenskem delu: Radomlje (infografika)

Z Angleževo pomočjo do čudeža, ki bi odmeval po Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Radomlje Maribor Prva Liga Telekom Slovenije | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Radomelj so jesenski del Prve lige Telekom Slovenije končali v nehvaležnem položaju. Aktualni drugoligaški prvaki so osvojili le devet točk in krepko zaostali za tekmeci. Če si bodo želeli zagotoviti obstanek, bodo morali spomladi večkrat ponoviti senzacijo, ki so jo priredili Domžalam.

Na Sportalu bomo slovo od leta 2016 pospremili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah, ki so osvojile zadnje mesto. Vsak prihodnji dan bo postregel z višje uvrščenim klubom …

Radomlje nastopajo v prvoligaški konkurenci šele drugič. Ko so se z najboljšimi družili prvič (2014/15), so prepričljivo zasedli zadnje mesto, za najbližjim sosedom na lestvici pa zaostali kar 21 točk. V tej sezoni niso želeli ponoviti napak, ki so si jih privoščili v krstni sezoni, a se jim načrt ni posrečil.

V sezono so vstopili z upanjem, da bodo konkurenčni vsaj nekaterim tekmecem, ki spadajo v skupino največjih kandidatov za izpad, a se je zaostanek večal iz kroga v krog. Ker so osvojili zelo malo točk, na prvo zmago pa čakali kar 19 krogov, se niso mogli izogniti najslabšemu izhodišču pred nadaljevanjem sezone, ki jih čaka v letu 2017.

 

Rahlo upanje jim ponuja spomin na senzacionalno zmago nad Domžalami, s katero so dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi in se veselijo zmag. To so dosegli pod vodstvom Dava McDonougha, prvega angleškega trenerja v zgodovini 1. SNL. Nekdanji sodelavec slavnega španskega stratega Rafaela Beniteza ima na razpolago mlado ekipo, v kateri ni veliko tujcev.

Radomljani domače tekme v 1. SNL igrajo v Domžalah. Spomladi se želijo preseliti v Radomlje, a bo o tem odločala Nogometna zveza Slovenije (NZS). | Foto: Vid Ponikvar Radomljani domače tekme v 1. SNL igrajo v Domžalah. Spomladi se želijo preseliti v Radomlje, a bo o tem odločala Nogometna zveza Slovenije (NZS). Foto: Vid Ponikvar

Klub deluje na polprofesionalni pogon, zaradi neustreznih razmer pa domačih tekem ne sme igrati na svojem štadionu. To se je izkazalo za veliko oviro, kar dokazuje statistika. Več točk so osvojili v gosteh (šest), le tri pa doma, ko so igrali tekme v domžalskem Športnem parku. Ravno tam, kjer so dočakali edino zmago, ko so v nasprotju z napovedmi razorožili vročo Rožmanovo četo in premagali Domžale.

Djuranović in Žilnik nizala neuspehe

Jeseni so Radomljani pogrešali zadetke. Dosegli so jih le 16. Če ne bi bilo Marka Nunića, bi bili skoraj nenevarni. Povprečno so na tekmo streljali na gol manj kot devetkrat, le tretjina poizkusov pa je bila usmerjena v okvir vrat.

Največ minut je zbral prvi vratar Aljaž Ivačič, ki je imel ogromno dela. Prejel je skoraj 50 zadetkov. Najboljše ocene za nastop je prejel mladi napadalec Kristijan Šipek, poleg Ivačiča, posojenega vratarja Olimpije, pa se je izkazal še en nekdanji up zmajev Denis Lidjan.

V jesenskem delu so dosegli le 16 zadetkov, prejeli pa so jih kar 49. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V jesenskem delu so dosegli le 16 zadetkov, prejeli pa so jih kar 49. Foto: Žiga Zupan/Sportida Radomlje so jeseni izgubile kar na 14 tekmah. Strokovno vodstvo se je znašlo pred zahtevno nalogo, saj bo v slačilnico težko preseliti zmagovalno mentaliteto. Dejanu Djuranoviću, ki je z Radomljami postal drugoligaški prvak, je ni uspelo najti. Zgodilo se je zasičenje, k boljšemu rezultatu ni pripomogel tudi Janez Žilnik. Ko je vodstvo prevzel sivolasi Anglež, so Radomljani, ki jih pri delu spremlja navijaška skupina Mlinarji, končno okusili slast zmage. Velika želja je, da jih bi bilo v spomladanskem delu neprimerno več.

Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte