Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
5. 6. 2018,
9.53

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

2

Natisni članek

Florentino Perez Real Madrid Zinedine Zidane

Torek, 5. 6. 2018, 9.53

5 let, 10 mesecev

Predsednikov "ne" razlog za odhod Zidana?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

2

Zinedine Zidane | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je Zinedine Zidane čez noč zapustil Real Madrid, mediji še vedno ugibajo, kaj je pravi razlog za njegovo odločitev. Glede na to, da je francoski trener beli balet popeljal še do tretjega zaporednega naslova v ligi prvakov, je njegov odstop s položaja trenerja Reala le nekaj dni po velikem slavju v Kijevu šokiral vse.

"Po treh letih sem se odločil za spremembo. V prihodnji sezoni ne bom vodil Reala. Vem, da se zdi to vsem nenavadno, a mislim, da sem sprejel pravilno odločitev. Po treh letih je težko zadržati tako visok standard," je prejšnji teden na izredni novinarski konferenci v španski prestolnici dejal Zinedine Zidane, novinarji in navijači kraljevega kluba pa niso mogli verjeti svojim ušesom.

"To je odločitev v dobro igralcev, kluba, a tudi mene. Ta ekipa po treh letih potrebuje novega trenerja z drugačnim glasom in načinom dela," je dodal že zdaj eden najuspešnejših trenerjev na svetu, ki je v le dobrih dveh letih osvojil kar devet lovorik.

Zinedine Zidane
Sportal Bomba iz Madrida: Zidane zapušča Real

Zgodba o Katarju in milijonih hitro potihnila

Mediji so pretekli teden pograbili zgodbo egiptovskega milijonarja Naguiba Sawirisa, ki je na socialnih omrežjih objavil, da se je Francoz odločil za katarske milijone. Zidane je po njegovih navedbah izbral položaj selektorja katarske izbrane vrste, štiriletna pogodba pa bi mu brez davka prinesla kar 200 milijonov evrov.

Zidane je v Realu zaslužil osem milijonov na leti, v Katarju bi jih dobil kar 50. | Foto: Reuters Zidane je v Realu zaslužil osem milijonov na leti, v Katarju bi jih dobil kar 50. Foto: Reuters

Perez pokazal, da je še vedno prvi kadrovik ekipe

Zdaj je ta zgodba že pozabljena, na dan je prišla nova. Dan pred odhodom naj bi se Zidane in predsednik Reala Florentino Perez srečala in spregovorila o morebitnih okrepitvah za prihodnjo sezono. Vir, ki ga citirajo angleški tabloidi, trdi, da sta se njuna pogleda tako razlikovala, da Francozu ni preostalo drugega, kot da odide.

Zidane naj bi si nadvse želel zvezdnika Chelseaja Edena Hazarda, a Perez je njegovo prošnjo gladko zavrnil, za nameček pa si Zidane ni želel prihoda vratarja Uniteda Davida de Gee, saj je trdno stal za Keylorjem Navasom. "Dovolj je bilo, sam poskrbi za ekipo," naj bi po pričevanju istega vira Perezu zabrusil Francoz. Naslednji dan sta se strani razšli še uradno.

Perez, ki takega razpleta zagotovo ni pričakoval, zdaj pospešeno išče novega trenerja. Veliko se je govorilo o Mauriciu Pochettinu, v zadnjem času pa naj bi bil prvi favorit trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Kdo bo novi trener Reala?

  • Arsene Wenger
    32,52 %
    187 glasov
  • Antonio Conte
    10,61 %
    61 glasov
  • Guti
    16,35 %
    94 glasov
  • Mauricio Pochettino
    25,74 %
    148 glasov
  • Massimiliano Allegri
    14,78 %
    85 glasov
Oddanih 575 glasov

Preberite še:

Loris Karius
Sportal Obupan poskus rešitve kariere ali je res kaj na tem? #video
Sportal Nekdanji slovenski reprezentant po zmagi SDS na spletu zlil dušo
Igor Bišćan
Sportal Bišćan zapušča Olimpijo
Ne spreglejte