Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 11. 2017,
21.16

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Darko Milanič Gregor Bajde Marwan Kabha

Torek, 28. 11. 2017, 21.16

6 let, 4 mesece

V lov na zaostanek z 0:3

Predrzni Mariborčani: Konec bo, ko bomo mi rekli

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

4

Darko Milanič | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri Mariboru, ki bo v sredo zvečer proti Olimpiji v povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja lovil visok zaostanek z 0:3, so derbi, v katerem bodo lovili polfinalno vstopnico, napovedali z domiselno, a tudi drzno kampanjo.

"Konec bo, ko bomo mi tak' rekli," je narečno zapisano na plakatu, ki navijače Maribora poziva na obisk Ljudskega vrta. Z njim so v dneh pred tretjo tekmo z Olimpijo v manj kot treh tednih želeli sporočiti, da se kljub visokemu zaostanku po prvi tekmi še zdaleč niso predali. "Ni še konec," je tudi sporočilo, ki so ga prvaki zapisali v napovedi tokratnega derbija.



Po hudem porazu v Stožicah, za katerega sta poskrbela Nik Kapun (dva gola) in Issah Abass (en gol), so Mariborčani en derbi, prvenstveni z golom Marcosa Tavaresa, dobili z 1:0. Zdaj želijo zmagati na še drugem v nizu, in to s kar štirimi zadetki razlike (oziroma tremi in po enajstmetrovkah, če hočete).

Lahko Maribor nadoknadi zaostanek z 0:3 in izloči Olimpijo?

  • Da
    39,52 %
    232 glasov
  • Ne
    60,48 %
    355 glasov
Oddanih 587 glasov

Zadeli bodo prvi in večkrat

Bo trenerju Maribora uspelo? | Foto: Reuters Bo trenerju Maribora uspelo? Foto: Reuters "Verjamemo, da bomo zadeli prvi in da bomo zadeli večkrat. Da lahko nadoknadimo zaostanek," je v napovedi tokratnega derbija optimističen duh Maribora potrdil tudi njegov trener Darko Milanič. "Brezglavo napadanje ne pride v poštev. Igrati moramo moštveno, preudarno. Potrebujemo psihološki in taktični pristop kot na prvenstvenem derbiju," je še povedal.

"Verjamem, da bodo tekmeci ubrali enako pot kot doslej. Mi bomo poskušali na svoj način obrniti rezultat in priti do napredovanja. Zavedamo se, da bomo morali biti učinkoviti, kar nam je manjkalo na nekaj zadnjih tekmah," je nadaljeval trener Maribora in s tem verjetno mislil na sobotni prvenstveni poraz v Celju (1:2), sploh prvi na domačih tleh v tej sezoni.

Izraelec prepričan: Če so oni, lahko tudi mi

Marwan Kabha verjame v preobrat. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marwan Kabha verjame v preobrat. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida O tem, da še ni konec, so pred povratno tekmo prepričani vsi v mariborskem klubu. Seveda ni nič drugače niti z nogometaši. "Za uspeh bo treba zadeti večkrat, a smo sposobni. Zaostanek je velik, ni pa nedosegljiv. Verjamemo v napredovanje!" sporoča krilni napadalec Gregor Bajde.

"Tudi po zaostanku z 0:3 lahko pridemo do napredovanja. Poskušali bomo narediti vse, da nam uspe. Imamo uspešno sezono in želimo osvojiti vse. Če so oni premagali nas na svojem štadionu s 3:0, potem lahko tudi mi njih," je podobno optimističen tudi izkušeni izraelski reprezentant Marwan Kabha.

Dvakrat jim je že uspelo, a v gosteh

"Veliko časa namenjamo odpravljanju pomanjkljivosti. Vztrajni bomo pri tem, da bi bili uspešnejši pri zaključkih. Na marsikaj je vplivalo tudi dejstvo, da nismo več tako sveži. Če bi bili, bi bilo drugače. Ob tem, da včasih posegamo po napačnih odločitvah ob zadnjih podajah tudi zaradi želje, da bi bili bolj všečni," pravi Milanič, za katerim je v tej sezoni že kar 30 tekem v vseh tekmovanjih. Prvenstvu, pokalu in ligi prvakov, vključno s kvalifikacijami.

Kakšne volje bosta po koncu derbija v Mariboru njegov trener in športni direktor Zlatko Zahović? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kakšne volje bosta po koncu derbija v Mariboru njegov trener in športni direktor Zlatko Zahović? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Dvakrat je zmagal z razliko, ki bi proti Olimpiji zadostovala za napredovanje med najboljše štiri v pokalnem tekmovanju. S 5:1 je v Dravogradu v začetku avgusta v prvenstvu odpravil Ankaran, s 5:0 je v začetku tega meseca zmagal v Krškem.

Lahko zdaj podobno ponovi še na svojem štadionu? Mariborčani so prepričani, da lahko.

Ne spreglejte