Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
5. 4. 2009,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 5. 4. 2009, 20.11

8 let

Poškodba Ačimoviča, vrnitev Jokiča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski nogometni legionarji so po reprezentančnem premoru znova branili klubske barve. V Franciji je po daljšem času zaigral Bojan Jokič, podaja Mirnesa Šišiča, poškodba Milenka Ačimoviča.

Anglija West Bromwich Albion je v 31. krogu angleškega prvenstva ostal brez točk na domačem štadionu Hawthorns. Stoke City je zmagal z 2:0 in klubu iz predmestja Birminghama še poslabšal možnosti za obstanek v elitni druščini. Kapetan slovenske izbrane vrste Robert Koren je v igro vstopil v 60. minuti, saj se je trener Tony Mowbray odločil, da bo na njegovem mestu v zvezni vrsti od prve minute podal priložnost Borji Valeru. Korošec je v sodnikovem podaljšku skoraj prispeval ''podajo'' za častni zadetek gostiteljev, ki je bil zaradi nedovoljenega položaja strelca Marc-Antoineja Fortuna razveljavljen. Španija Betis je v razburljivem srečanju 29. kroga španskega prvenstva pred domačimi gledalci remiziral s predzadnjeuvrščeno Numancio (3:3). V zadnjih minutah srečanja v Sevilli sta bila dosežena kar dva zadetka, po eden na vsaki strani. Branko Ilič je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Francija Izmed treh slovenskih legionarjev v francoskem nogometnem prvenstvu se je v 30. krogu zmage veselil le Bojan Jokič. Branilec Sochauxa je po dolgem času znova vpisal nove prvenstvene minute. V igro je vstopil v 46. minuti in v drugem polčasu pomagal do domače zmage nad Rennesom (3:0). ''Rumeno-črni'' so se z novimi tremi točkami odlepili od dna in se povzpeli na 14. mesto, kar je v nedeljo navdušilo 13.654 zbranih gledalcev na štadionu Auguste Bonal. Valter Birsa (Auxerre) je na gostovanju pri Valenciennesu (0:2) odigral zadnjih 12 minut, Boštjan Cesar pa je v osrednjem delu obrambe Grenobla prebil vseh 90 minut na tekmi z Lorientom (1:3).

Avstrija Derbi 28. kroga avstrijskega prvenstva med vodilnim moštvom Red Bull Salzburgom in dunajsko Austrio je minil v znamenju prevlade gostiteljev (4:1). Pri gostih je zaradi poškodbe stegenske mišice manjkal Milenko Ačimovič. Nekdanji slovenski reprezentant naj bi zaradi zdravstvenih težav preskočil tudi prihajajočo tekmo z Riedom.

Magna Wiener Neustadt je z domačo zmago nad Vöcklabruckom (2:0) zadržala vodilno mesto v drugi avstrijski ligi. Sašo Fornezzi je med vratnicama prebil vseh 90 minut in svojo mrežo v 24. krogu ohranil nedotaknjeno.

Nemčija Köln je v 26. krogu nemškega prvenstva utrpel poraz v ''porenskem derbiju''. ''Kozlički'' so pred domačimi gledalci priznali premoč Bayerju iz Leverkusna. Slovenska legionarja Milivoje Novakovič in Mišo Brečko sta v vrstah gostiteljev odigrala vseh 90 minut. Kapetan in najboljši strelec Kölna v tej sezoni si je v 75. minuti prislužil rumeni karton (njegov četrti v sezoni). Izbranci Bojana Prašnikarja so klonili na gostovanju v Frankfurtu (1:2). Čeprav je Energie v 11. minuti prešel v vodstvo, je Eintracht v nadaljevanju z dvema zadetkoma preobrnil potek srečanja v svojo korist.

V ''slovenskem'' derbiju 26. kroga druge lige sta v petek na igrišče stopila Goran Šukalo (Koblenz – 90 minut) in Dominic Maroh (Nürnberg – 76 minut), medtem ko je Matej Mavrič (Koblenz) zaradi kazni kartonov počival. Nürnberg je ugnal goste z 2:0. Wehen Wiesbaden je dva dni kasneje doma brez pomoči Aleša Kokota ugnal St. Pauli s 3:1.

Belgija Gent je v 28. krogu belgijskega prvenstva remiziral v gosteh pri moštvu FCV Dender EH (1:1). Zlatan Ljubijankič je odigral vseh 90 minut, njegov rojak in soigralec v reprezentanci Marko Šuler pa je srečanje spremljal na klopi za rezervne igralce. Zulte Waregem je doma ugnal Cercle Brugge (3:1), Dejan Kelhar (na klopi) pa pri gostih ni dočakal priložnost za nastop.

Italija Udinese je v 29. krogu italijanskega prvenstva ostal praznih rok v dvoboju z vodilnim Interjem (0:1). Na vratih Udineseja je stal izkušeni Emanuele Belardi, mladi slovenski reprezentant Jan Koprivec pa je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce. Poškodovani Samir Handanovič naj bi se na igrišča vrnil čez nekaj tednov.

Mantova je v 34. krogu druge italijanske lige doma ugnala Albinoleffe (1:0). Jasmin Handanovič (branil vseh 90 minut) je za razliko od ''nesrečnega'' Belfasta mrežo ohranil nedotaknjeno. Zlatko Dedič je s Frosinonejem osvojil točko na gostovanju pri Empoliju (1:1). Koprčan je odigral zadnjih šest minut.

Srbija Crvena zvezda je v 23. krogu srbskega prvenstva na štadionu Marakana (zbralo se je 3.500 gledalcev) ugnala mestnega tekmeca Čukarički z 2:1. Zaradi poškodbe Nikole Lazetića je v 29. minuti dobil priložnost Mirnes Šišič. Velenjčan je na desni strani predstavljal stalno nevarnost za vrata gostov, v 67. minuti pa je prispeval podajo za zmagoviti zadetek ''rdeče-belih''. V sredo bo kandidiral za nastop na velikem mestnem derbiju, že 136. po vrsti med Partizanom in Crveno zvezdo.

Nizozemska V 29. krogu nizozemskega prvenstva sta zaradi poškodb počivala oba slovenska legionarja. Vitesse je v nedeljo brez pomoči Daliborja Stevanoviča (med tednom je pogodbo podaljšal do leta 2012) doma remiziral z De Graafschapom (0:0), Groningen pa je brez Tima Matavža v soboto v gosteh ugnal Utrecht (1:0).

Rusija Saturn je v 3. krogu ruskega prvenstva ugnal Kuban z 2:1. V 89. minuti je v igro vstopil donedavni ''Ptujčan'' Denis Halilovič, Tom Tomsk pa je doma brez pomoči še ne povsem pripravljenega Aleksandra Radosavljeviča izgubil z Zenitom iz St. Peterburga (0:3)

Bolgarija Vodilni CSKA iz Sofije je v derbiju 20. kroga bolgarskega prvenstva ugnal mestnega tekmeca Slavio z 2:1. Barve gostov, ki po tesnem porazu za vodilnim klubom zaostajajo že 17 točk, je vseh 90 minut branil Mitja Mörec.

Romunija Slovenska nogometna kolonija je v 22. krogu romunskega prvenstva vpisala štiri nastope. Politechnica iz Temišvarja je doma visoko ugnala Glorio Bistrito (4:1). Dare Vršič je po vrnitvi iz Belfasta v igro vstopil v 77. minuti, Dejan Rusič pa tri minute kasneje. Visoko zmago je vknjižila tudi Politechnica Iasi, ki je v ''slovenskem'' derbiju ugnala Farul s 3:0. Andrej Pečnik je odigral 66 minut, Dominik Beršnjak pa je tekmo spremljal na klopi. Za goste iz Constante je vseh 90 minut odigral Andrej Rastovac, njegov nekdanji soigralec pri Koprčanih Jan Pahor pa je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce.

Ne spreglejte