Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 6. 2017,
18.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Domžale Matej Podlogar

Torek, 20. 6. 2017, 18.10

6 let, 6 mesecev

Podlogar v Grčijo, Domžale s četrto okrepitvijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Matej Podlogar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometaš Matej Podlogar je drugi zdaj že nekdanji nogometaš Celja, ki bo kariero nadaljeval v Grčiji. Novi klub 26-letnega Podlogarja PAS Lamio 1964, novinec v prvi grški nogometni ligi. Z novo okrepitvijo, četrto letos, pa se lahko pohvalijo Domžale, ki so se okrepile s 23-letnim Farukom Gačanom iz Bosne in Hercegovine.

Podlogar, ki je v prvi slovenski ligi ob Celju igral še za Interblock, Rudar in Domžale, je s klubom iz Lamie podpisal enoletno pogodbo. Pred njim je v Grčijo iz Celja odšel tudi vratar Matic Kotnik, ki bo v novi sezoni branil za Panionios.

Slovenski nogometni prvoligaš je ob tem še sporočil, da bo v prihodnje igral brez Amarja Rahmanovića. Kot so sporočili iz Celja, sta klub in 23-letni nogometaš iz Bosne in Hercegovine sporazumno prekinila sodelovanje. Rahmanović, ki je v Celje prišel iz Maribora, je v rumeno-modrem dresu odigral petnajst tekem in dosegel tri gole.

Oražem hvali Bosanca

Domžalčani v svoje vrste zvabili še četrto letošnjo okrepitev. Novinec v domžalskih vrstah bo tudi 194 cm visoki branilec Gačan, ki je v zadnjih treh sezonah igral za Mladost Doboj-Kakanj.

"V Bosni in Hercegovini se je zelo izkazal in si ustvaril ime." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "V Bosni in Hercegovini se je zelo izkazal in si ustvaril ime." Foto: Urban Urbanc/Sportida "Po odhodu Roka Elsnerja smo na položaju osrednjega branilca potrebovali dodatno rešitev. Faruk je igralec, ki odgovarja vsem zahtevam našega strokovnega vodstva, obenem pa nam prinaša nekaj prepotrebne kvalitete v zračnih dvobojih, ki so nam pogosto povzročali težave. V Bosni in Hercegovini se je zelo izkazal in si ustvaril ime, seveda pa bo potrebno nekaj časa za prilagoditev na naš sistem dela in igre ter na slovensko tekmovanje, ki je specifično," je o novem igralcu v domžalskih vrstah za klubsko spletno stran spregovoril športni direktor Matej Oražem.

Pred Gačanom, ki je bil pred podpisom pogodbe na preizkušnji in je odigral obe dozdajšnji pripravljalni tekmi, so novinci v Domžalah še Lovro Bizjak, Tilen Klemenčič in Kristijan Šipek, ki pa bo zaradi poškodbe kolena prvi polovico sezono moral izpustiti.

Ne spreglejte