Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petr Čech Arsenal Chelsea Jose Mourinho Roman Abramovič

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 19.13

8 let

Petr Čech bo očitno res oblekel dres mestnega sovražnika

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vratar Chelseaja Petr Čech je tik pred prestopom k londonskemu rivalu Arsenalu, poročajo britanski mediji in dodajajo, da je že vse dogovorjeno - razen višina odškodnine.

Odlični češki vratar, ki je v London prišel pred 11 leti, je v pretekli sezoni čez noč ostal brez vloge prvega vratarja, Jose Mourinho je namreč v vrata postavil obetavnega Belgijca Thibauta Courtoisa. Čechu seveda to ni bilo všeč, a je vseeno profesionalno počakal do konca sezone, zdaj pa je čas za nove izzive.

Ker ima 33-letni vratar družino in otroke v Londonu, mu selitev iz angleške prestolnice ni dišala, zato je bila ponudba Arsenala več kot dobrodošla. Čeprav se zdi to neumna poteza portugalskega trenerja, pa je treba vedeti, da pri tem ni imel veliko besede, o vsem je odločal lastnik kluba Roman Abramovič, ki je češkemu vratarju že med lansko sezono obljubil, da bo lahko poleti odšel, kamor bo želel.

"Moje želje tukaj niso pomembne, lastnik je lastnik. Gospod Abramovič je oseba, ki jo resnično občudujem in spoštujem. Petr je s Chelseajem vse od prihoda Abramoviča, zato je razumljivo, da se je med njima razvila taka vez. Sam bi se odločil drugače. Prva možnost bi bila, da Čech ostane, druga, da gre, a v noben klub v Angliji. A tukaj nimam besede," je že pred tedni potarnal Mourinho.

Terry: Arsenal bo s Čechom imel 15 točk več

In očitno je res ni imel. Čech je z eno nogo in pol že pri Arsenalu, kjer bo zagotovo predstavljal izjemno okrepitev. Po besedah Johna Terryja bodo topničarji samo na Petrov račun na sezono pridobili 15 točk. "Vsi vemo, da se kluba pogovarjata. Če se bo prestop uresničil, česar si nihče v našem klubu ne želi, bo Arsenal veliko močnejši. Zagotovo mu bo s svojimi obrambami priboril od 12 do 15 točk več, kot bi jih imel sicer," je ta talkSPORT dejal kapetan Chelseaja.

"Kakorkoli se bo odločil, njegovo odločitev bomo spoštovali. Razumemo, da hoče igrati v prvi postavi, a niti eden si ne želi, da nas zapusti. Če odide, ga bomo zelo pogrešali, za novega delodajalca pa bo pomenil velikansko okrepitev," je dodal Terry.

Z angleškim veteranom se strinjajo praktično vsi nogometni strokovnjaki, ki menijo, da bo Arsenal s Čechom v vratih eden glavnih kandidatov za angleški naslov. Topničarji na to lovoriko čakajo že vse od leta 2004.

Ne spreglejte