Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 10. 2011,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljudski vrt

Petek, 7. 10. 2011, 13.38

8 let

Personalizacija gledalcev na tekmi s Srbijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometna zveza Slovenija (NZS) sporoča, da ogled torkovega kvalifikacijskega srečanja v Mariboru med Slovenijo in Srbijo ne bo možen pred izpolnjenega obrazca. Personalizacijo zahteva policija.

Policijska uprava Maribor za tekmo med Slovenijo in Srbijo zahteva obvezno zbiranje osebnih podatkov o udeležencih prireditve, sporoča krovna nogometna organizacija. Odločitev o personalizaciji je ni presenetila, zato so že stekli vsi postopki, ki bodo omogočili čim lažji vstop na štadion. Imetnikom vstopnic so bila poslana navodila in obrazec, NZS pa vsem imetnikom vstopnic svetuje, da obrazec izpolnijo že pred prihodom na prizorišče kvalifikacijskega dvoboja. Zaradi uvedbe personalizacije in premajhnega števila parkirnih mest v bližini stadiona NZS obiskovalce prosi, da se na tekmo odpravijo pravočasno. Vrata mariborskega štadiona se bodo odprla že ob 18. uri, dvoboj pa se bo začel slabe tri ure kasneje (20.45).

Ker še vedno velja prepoved organiziranega prihoda srbskih navijačev, ki so na lanskoletni kvalifikacijski tekmi z Italijo v Genovi spravljali v živce prireditelje z povzročanjem nemirov, na tribunah Ljudskega vrta ne bo nobenih ''tampon-con'' oziroma namerno izpraznjenega prostora, ki pogosto razmejuje privržence dveh različnih izbranih vrst. V primeru, če bi po petkovih srečanjih Slovenija že izpadla iz boja za drugo mesto, Srbija pa bi bila še vedno odvisna od torkovega rezultata, bi lahko prišlo do občutnega padca zanimanja za srečanje med Kekovo in Petrovićevo četo, srbskim navijačem pa bi se ob že pregovorni iznajdljivosti ponudila pot do dragocenih vstopnic, ki so bile razprodane že pred meseci. Personalizacija bo tak scenarij preprečila, zato se ni bati, da bi se na mariborsko tribuno skrito očem pretihotapil kakšen ''nepovabljen'' privrženec srbske reprezentance. Torkov dvoboj bo na štadionu pod Kalvarijo spremljalo več kot 12.000 gledalcev.

Ne spreglejte