Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 11. 2011,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Pavlović

Ponedeljek, 7. 11. 2011, 10.10

8 let

Pavlović: Smo pač otroški vrtec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zoran Pavlović bi lahko postal eden izmed junakov 17. kroga, a je njegovo dobro predstavo, podkrepljeno z zadetkom in podajo, zasenčil preobrat Maribora v zadnjih minutah. Ponovila se je stara zgodba.

V ''knežjem'' mestu se je ponovila boleča izkušnja. Celjani so na domačem igrišču na zadnjih treh srečanjih še vselej zapravili prednost zadetka ali dveh. Ko so 2. oktobra v sodnikovem podaljšku do nepričakovanega preobrata prišli Novogoričani (Celjani so do 90. minute vodili z 1:0), se je govorilo še o naključju. Že v naslednjem domačem nastopu se je ponovno razpredalo o ogromni zapravljeni priložnosti. V sosedskem obračunu z Rudarjem ni pomagalo niti vodstvo po prvem polčasu z 2:0. Tekma se je končala z zmago Velenjčanov s 3:2.

V nedeljo so se domači nogometaši znova poigrali s čustvi navijačev, ki so spremljali odlično predstavo Celjanov vse do zaključka. In to v tekmi z branilci državnega naslova, vodilnim Mariborom. Celjani so vodili vse do 88. minute (2:1), nato pa so ''vijolice'', takrat so imele tudi igralca več, dosegle dva zadetka in si v razburljivem štajerskem derbiju priigrale tri točke. ''Že trikrat zapored smo ostali prikrajšani za točke v zaključku, tako da ne moremo več govoriti o naključju. Smo pač otroški vrtec, v odločilnih trenutkih pa nam najbolj primanjkuje izkušenj. Pa tudi večjega prevzemanja odgovnosti,'' meni kapetan Zoran Pavlović, ki je v karieri izkusil že marsikaj. Čeprav ima že 35 let, je v dvoboju z nekdanjim klubom, s katerim se zaradi nesoglasij z navijači ni razšel v najlepših odnosih, v nedeljo predstavljal prvo celjsko violino. Prispeval je podajo za prvi zadetek, v 74. minuti pa z močnim izstrelkom s prostega strela premagal do takrat izvrstnega Jasmina Handanovića. Na semaforju se je izpisal rezultat 2:1, na pomolu je bilo presenečenje ... ''Bili smo boljši nasprotnik, Maribor pa v 'knock-downu'. Igrali smo dobro, a nismo izkoristili priložnosti. Maribor je pač dosegel gol več,'' je Sportalu priznal nekdanji reprezentant in dodal, da se je devetkratnim državnim prvakom v areni Petrol poznala utrujenost s četrtkovega gostovanja v Bragi. ''Vsakemu bi se poznala takšna utrujenost, Maribor pa je za slovenske razmere le Maribor in je znova pokazal, da je prvi favorit za osvojitev naslova.'' To vlogo mu je Pavlović namenil že pred začetkom sezone in od nje ne odstopa, kot glavnega tekmeca pa omenja Olimpijo, a ne verjame, da bi lahko resneje ogrozila načrte Milaničeve čete o ubranitvi naslova. ''Škoda. Če bi premagali Maribor, pa tudi Gorico in Rudar na prejšnjih točkah, bi bili sedaj drugi, tako pa nas od predzadnjega mesta ločijo le štiri točke. Res škoda,'' si ni mogel iz misli izbrisati pogleda na morebitno lestvico, ki bi se pripetila, če Celjani ne bi zapravljali točk v zadnjih minutah.

Ponedeljek je prinesel nov dan. Celjani so se v dopoldanskih urah podali na trening, s pomočjo katerega bodo skušali čim prej pozabiti na zapravljeno, kapetan pa je ostal v slačilnici. ''Prejel sem par močnih udarcev, tako da sem trening raje izpustil. Ni pa nič resnega, tako da bom že kmalu nared.'' Cilji celjskega ekipe ostajajo še naprej osredotočeni na uvrstitev v sredini lestvice, ki zagotavlja mirno nadaljevanje in zadošča pogojem za obstanek v druščini najboljših, se pa ponuja dodatna dimenzija morebitnega uspeha v pokalnem tekmovanju. Celjani so se prebili med štiri najboljše, tako da so od Evrope oddaljeni le še dva koraka. ''Z malce sreče je vse možno. Je pa vse povezano z okrepitvami. Imamo mlado ekipo in bi potrebovali še kakšnega novinca. Upam, da bo nova uprava v zimskem prestopnem roku znala zadostiti potrebam,'' razmišlja ''Zoki''. Celjskim nogometašem v zadnjem času ni lahko. Plače zamujajo, pred dvobojem z Mariborom so jih pogrešali kar pet. ''Gre na bolje. Pred tekmo je uprava nekaj malega izpolnila in pokazala, da se stanje popravlja. Upam, da se bo našlo dovolj denarja v prestopnem roku, seveda pa obstaja tudi možnost, da kakšen izmed nas odide. Da se 'reši' tega, kar se trenutno dogaja,'' je zaključil Velenjčan, ki ga zaradi reprezentančnega premora čaka dvotedenski počitek. Naslednja preizkušnja bo na sporedu 20. novembra v Fazaneriji, kjer bodo Celjani skušali podaljšati ''črni'' niz pogumne, a v zadnjem času neučinkovite Mure 05.

Ne spreglejte