Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
16.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

3

Natisni članek

pokal Slovenije Miran Pavlin Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Domžale Grega Krmavnar Željko Hvalec naj gol

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 16.20

6 let, 6 mesecev

Odzivi po žrebu polfinala pokala Slovenije

Pavlin sporoča Olimpiji, da ji ne bo uspelo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

3

Aleš Zavrl Andrej Zalar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Za vrhunec polfinala pokala Slovenije bosta poskrbela večna tekmeca Olimpija in Maribor, drugi par pa sestavljata Domžale in Krka. ''Olimpijo bi si želeli šele v finalu,'' priznava predstavnik Maribora Miran Pavlin, podobno razmišlja tudi predsednik zmajev Milan Mandarić.

Aprila prihodnje leto bosta znana finalista pokalnega tekmovanja. Večje medijske pozornosti bo v polfinalu deležen obračun med Mariborom, ki v pokalu brani naslov, in prvakom Olimpijo, ki je po 16 krogih na vodilnem položaju Prve lige Telekom Slovenije.

Mandarić: April bo zahteven

Milan Mandarić si v polfinalu ni želel dveh tekem proti NK Maribor. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Milan Mandarić si v polfinalu ni želel dveh tekem proti NK Maribor. Foto: Žiga Zupan/Sportida ''Če želimo osvojiti pokal, ki je eden od temeljnih ciljev v tej sezoni, moramo premagati vsakega nasprotnika. To bo velik izziv za naše moštvo, ki si želi novih lovorik,'' sporoča trener Olimpije Luka Elsner, ki bi se lahko v zgodovini ''nove'' Olimpije vpisal kot prvi strateg z osvojeno pokalno trofejo.

Njegov predsednik Milan Mandarić je žreb ocenil kot zelo pester. ''Maribor sem pričakoval v finalu,'' je bil po žrebu, ki je bil opravljen na sedežu Nogometne zveze Slovenije  na Brdu pri Kranju, iskren ameriški poslovnež s srbskimi koreninami.

''To bo pravi spektakel. April bo za nas zahteven. Čaka nas veliko tekem, zato se moramo dobro pripraviti in na vsak način osvojiti pokal,'' je napovedal, da bo januarja v sodelovanju z novopečenim športnim direktorjem Rankom Stojićem opravil reorganizacijo kluba.

Eno stopničko prezgodaj

Miran Pavlin je napovedal preboj NK Maribor v finale. | Foto: Vid Ponikvar Miran Pavlin je napovedal preboj NK Maribor v finale. Foto: Vid Ponikvar Kako pa razmišljajo v vijoličastem taboru? Prva polfinalna tekma bo odigrana v Stožicah, kjer je potekal zadnji večni derbi v prvenstvu. Na njem je Maribor premagal Olimpijo s 3:1 in ji zadal boleč udarec. ''Mogoče smo se z Olimpijo srečali eno stopničko prezgodaj. Če bi si želel te tekme, bi si jo vseeno v finalu,'' je dejal Miran Pavlin.

Pomočnik športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki prihaja iz gorenjskega kraja Britof, tako da ni imel dolge poti do Brda pri Kranju, pojasnjuje, da bo o srečanjih z Olimpijo več govora prihodnje leto.

''Tekmi bosta šele čez pol leta. Ko bo napočil čas za to, se bomo ustrezno pripravili. Prepričan sem, da boste videli Maribor v finalu,'' je nekdanji reprezentant vrgel rokavico ljubljanskemu klubu, ki ima enake želje.

Vstopnico v finale bo prejel le en, tako da se bo moral nekdo iz vodilnega dvojca slovenskega klubskega nogometa posloviti. Pavlin je podobno kot strokovno vodstvo Maribora prepričan, da bo to Olimpija.

Domžalčani previdni, Novomeščani bi raje vijolice

Domžale veljajo za velike favorite v dvoboju s Krko. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžale veljajo za velike favorite v dvoboju s Krko. Foto: Žiga Zupan/Sportida Pred žrebom je bil na seznamu želja največkrat podčrtana Krka. Novomeščani, edini drugoligaški predstavnik, ki se še poteguje za pokalno lovoriko, se bo pomeril z Domžalami.

''Žreb je bil za nas ugoden, a moramo biti pazljivi. Tudi Krka ima svoje načrte. V četrtfinalu je premagala Rudar. Na igrišču bo treba upravičiti vlogo papirnatega favorita,'' je bil po žrebu previden Grega Krmavnar, predstavnik za stike z javnostjo pri najbolj učinkovitem prvoligaškemu klubu v 1. SNL.

Novomeščani se bodo proti Rožmanovi četi predstavili v vlogi avtsajderja. ''Dali bomo vse od sebe in videli, kaj nam bo to prineslo. Z uvrstitvijo v polfinale pokala smo presegli vsa pričakovanja,'' pojasnjuje trener Krke Željko Hvalec.

Pred žrebom si je izmed treh mogočih tekmecev najbolj želel polfinalnih dvobojev z Mariborom. Žreb mu je za nasprotnika dodelil Domžale, ki so svojo moč nazadnje pokazale proti Gorici in jo odpihnile s 5:0. Dolenjci bodo naredili vse, da tekmi z Domžalami ne bosta spominjali na dvoboj med mačko in mišjo.

Prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije bosta 5., povratni pa 12. aprila 2017.

Najlepši zadetki 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije (nagradna igra):

Ne spreglejte