Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

naj gol NK Rudar NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Koper NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 13.00

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci tekem 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Nepotrebno mučenje Olimpije, domžalsko darilo in prekletstvo Velenja #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Prvoligaški klubi so v 16. krogu dosegli dvanajst zadetkov. Največ jih je padlo v Domžalah, kjer se je Rožmanova četa znesla nad nemočno Gorico. Olimpija in Maribor sta se namučila za nov paket treh točk, v Krškem se je z igralci poigralo deževno vreme, knapi pa so spet ostali brez domače zmage.

Luka Koper : Olimpija 1:2

Ljubljančani so se z dramatično zmago na Bonifiki vrnili na prvo mesto. ''V prvem polčasu bi morali iti na premor z večjo razliko. Ne smemo toliko časa trepetati in se mučiti, ampak reševati zadeve že prej,'' meni trener Olimpije Luka Elsner, ki ga je v dobro voljo z izjemnim zadetkom v 88. minuti spravil reprezentant Rok Kronaveter.

''V tekmo smo šli nekoliko bojazljivo. Tega sem se bal, ker je ekipa nova, še neuigrana,'' je priznal trener Kopra Igor Pamić, ki je pogrešal kopico pomembnih igralcev. 

Maribor : Celje 2:0

Štajerski obračun v Ljudskem vrtu je pripadel vijolicam, ki so premagale Celjane z 2:0. Tri točke sta prinesla reprezentanta, Luka Zahović (mladi) in Milivoje Novaković (članski). ''V drugem polčasu smo se zbrali in odigrali dobro tekmo. Fantje si zaslužijo čestitke, ker so se zavedali, da bodo v nekem trenutku morali trpeti,'' je Darko Milanič pohvalil tako svoje izbrance kot tudi tekmeca.

''Pokazali smo, da znamo igrati. Ta ekipa si je zaslužila precej več,'' je bil nejevoljen strateg Celja Igor Jovičević.

Domžale : Gorica 5:0

Za najvišjo zmago kroga, s tem pa tudi izenačeno najvišjo zmago v tej sezoni, so poskrbeli Domžalčani. V novogoriški mreži je počila petarda (5:0). ''Čestitke fantom. Gledalci so videli našo vrhunsko predstavo. To je bilo super darilo za rojstni dan našega športnega direktorja (Mateja Oražma, o. p.),'' je bil zadovoljen Simon Rožman.

Njegov starejši stanovski kolega Miran Srebrnič se je čudil slabi igri varovancev: ''Odigrali smo slabo, bili smo nadigrani v vseh elementih igre.'' 

Krško : Radomlje 1:1

V Krškem sta se ekipi v derbiju začelja na težkem in razmočenem igrišču razšli brez zmagovalca (1:1).

''Tekma je bila na meji regularnosti, rezultat pa realen,'' je povedal domači strateg Tomaž Petrovič, trener zadnjeuvrščenih Radomelj, ki so prišle do točke v izdihljajih srečanja, pa ostaja optimist: ''Nismo še rekli zadnje besede. V prvenstvu ne sodelujemo, ampak še tekmujemo,'' je poudaril Jani Žilnik

Rudar : Aluminij 0:0

Edina tekma 16. kroga, ki ni postregla z zadetki, se je igrala v Velenju. Gledalci na štadionu Ob jezeru so zaman čakali na trenutek, ko se bo zatresla mreža. ''Kot da bi nas v zadnjem času doma spremljalo neko prekletstvo,'' je dodal Srb Slobodan Krčmarević, ki igra s knapi v zadnjem času bolje v gosteh kot doma.

''To je bila zelo dobra, pametna in borbena naša igra. Rezultat je pravičen,'' je ocenil trener Aluminija Bojan Špehonja, ki je ohranil visoko prednost pred zadnjimi Radomljami.

Najlepši zadetki 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije: 

Ne spreglejte