Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 6. 2011,
7.30

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Odranci Štefan Škaper

Torek, 14. 6. 2011, 7.30

4 leta

Odranci po stopinjah Aluminija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav so bili Odranci v vzhodni skupini 3. SNL prvi, za razliko od prvaka zahodne skupine (Radomlje) v prihodnji sezoni ne bodo zaigrali v 2. SNL. Namesto njih bo priložnost dobil Simer Šampion.

Kot zadnji so s prvenstvenimi obveznostmi končali še tretjeligaši. Zadnji krog so odigrali minuli konec tedna, naslova prvaka pa sta romala v Radomlje in Odrance. Konec sezone pa še ni dokončno odgovoril na vsa vprašanja, saj so se ponovile nekatere zgodbe, ki sta jih pred kratkim nakazala Aluminij in Interblock. Končni tekmovalni ustroj za sezono 2011/12 (tudi v 2. SNL in 3. SNL) bo tako uradno potrjen šele 21. junija, ko bo zasedal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije.

Ko bodo v začetku avgusta drugoligaške zelenice zaživele v tekmovalnem ritmu, v njihovi druščini zagotovo ne bo ptujske. Drava se zaradi ogromnih težav pri poslovanju kluba, zaradi katerih ni prejel licence, poslavlja od 2. SNL. Pa čeprav je bila uvrščena v zlati sredini. Zelo verjetna je tudi možnost, da v 2. SNL ne bo četrtouvrščene Mure 05, ki se ji vse bolj nasmiha vrnitev v prvoligaški prostor. Če ne bo Drave in Mure 05, pa bosta ostala prvak Aluminij in podprvak Interblock, ki sta se odrekla napredovanju na najvišjo klubsko raven. Izpadla sta najslabše uvrščena, Šmartno 1928 in Garmin Šenčur, ki naj bi ju zamenjala prvaka obeh tretjih lig, zahodne in vzhodne skupine (Radomlje in Odranci), a se bo napoved uresničila le polovično. Izbranci Rajka Jeršina, ki so v zahodni skupini nadigrali tekmece in si pred drugouvrščenimi Dekani priigrali enajst točk prednosti, bodo pot ponosno nadaljevali v drugi ligi, Odranci pa so se zaradi prevelikih težav pri zagotavljanju sredstev in drugoligaških infrastrukturnih pogojev premislili. Odločitev so sprejeli že globoko v spomladanskem delu, ko jim je na lestvici že kazalo imenitno. Na papirju so resda prvaki, a druge lige ne bodo videli, saj je NZS v omenjeno druščino že povabila Simer Šampion. Celjski klub, ki ga vodi Jani Žilnik, bo tako ''knežjemu mestu'' po dolgih letih čakanja ponudil priložnost, da na delu v isti sezoni spremljalo tako prvoligaša kot tudi drugoligaša.

Ne spreglejte