Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 4. 2014,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Benfica Lizbona

Četrtek, 3. 4. 2014, 13.40

8 let

Oblak se ne želi zbuditi iz evropskih sanj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes zvečer bodo na sporedu prve četrtfinalne tekme v ligi Europa. Slovenci bomo z zanimanjem pogledovali predvsem proti Alkmaarju, kjer bo na delu Jan Oblak.

Benfica je pred tednom dni sicer prekinila niz neporaženosti, ki je trajal neverjetnih 27 tekem. Toda pri pokalnem porazu proti Portu z 0:1 ni sodeloval Jan Oblak. Trener Lizbončanov je priložnost ponudil Brazilcu, ki ga je mladi slovenski vratar izrinil izmed vratnic Benfice na začetku sezone, Arthurju.

Danes bo slovenski reprezentant spet med vratnicama najbolj trofejnega portugalskega kluba. Tudi zato so navijači Lizbončanov prepričani, da bo Benfica nadaljevala odlične rezultate, ki jih v Evropi dosega v tej sezoni. Statistika govori, da so favoriti Portugalci. Do zdaj so v Evropi proti nizozemskim ekipam igrali desetkrat in izgubili le enkrat.

Kar 25 izmed zadnjih 29 tekem, ki jih je odigrala v vseh tekmovanjih, je Benfica zmagala. Zato ne čudi, da so Nizozemci vlogo favorita prepustili gostom. "To je obračun Davida in Goljata," se je slikovito izrazil trener AZ Alkmaarja Dick Advocaat. "Naša prednost je, da igramo doma, a čaka nas res težka naloga. Jasno je, da je Benfica favorit, toda možnosti za uspeh imamo. Tudi Ajax je pred časom premagal Barcelono, zakaj ne bi uspelo še nam?" se sprašuje izkušeni trener.

Kako zelo pri trenutno sedmouvrščeni ekipi nizozemskega prvenstva spoštujejo Portugalce, pričajo tudi besede, ki jih je pred tekmo izgovoril zvezdnik Aron Johannson. "Benfica je ena izmed najboljših ekip na svetu ta hip. Lizbončani imajo v svojih vrstah nekaj res vrhunskih nogometašev. Ne bo nam lahko," je povedal najboljši strelec AZ Alkmaarja, ki bo tokrat igral brez branilcev Jana Wuytensa in Dirka Marcellisa. Pri Benfici bodo pogrešali vezista Ljubomirja Fejso in Enza Pereza.

Juventus želi poglobiti krizo Lyona

Obetajo se še tri zanimive tekme. V Lyonu, Baslu in Portu. Juventus, ki si je v Italiji praktično že zagotovil naslov prvaka, poskuša po letih čakanja v Torino prinesti evropsko lovoriko. Da bo ekipi Antonia Conteja to uspelo, bodo morali najprej izločiti Lyon. Prvi del naloge bodo poskušali opraviti danes v Lyonu. Pri francoskem prvoligašu, ki je v slabi formi. Izgubil je tri izmed zadnjih štirih tekem, ki jih je odigral.

Basel želi premagati spečo Valencio

Basel, ki je v izjemno napeti osmini finala izločil Salzburg Kevina Kampla, bo gostil Valencio. Ta ni v najboljši formi, saj je v španskem prvenstvu v zadnjih dveh krogih osvojila zgolj točko.

Basel v Švici blesti in je vodilni, tribune pa bodo prazne zaradi razgrajanja švicarskih navijačev na zadnji tekmi v Salzburgu.

Tako Portu kot Sevilli spodrsnilo

Porto bo gostil Sevillo, ki je na poti do četrtfinala izločila Maribor. V zadnjem času so bili Andaluzijci v odlični formi, a so konec tedna razočarali in nepričakovano izgubili proti Celti. Šok je v domačem prvenstvu doživel tudi Porto, ki je ostal praznih rok na Madeiri pri Nacionalu.

Vse današnje tekme četrtfinala se začnejo ob 21.05.

Ne spreglejte