Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2022,
16.40

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

3

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Atalanta Palermo Josip Iličić Prva liga Telemach 1. SNL NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 3. 11. 2022, 16.40

1 leto, 5 mesecev

Iličić v kadru za nedeljsko tekmo z Muro

Novica, ki so jo navijači Maribora težko čakali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

3

Josip Iličić | Pred nekaj tedni je Josip Iličić tekmo z Olimpijo še spremljal s klopi. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Pred nekaj tedni je Josip Iličić tekmo z Olimpijo še spremljal s klopi.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Šestouvrščeni Maribor za vodilno Olimpijo po 15. krogih prve lige zaostaja ogromnih 19 točk. Navijači vijoličnih težko čakajo vsaj kakšno dobro novico. In tu je. Josip Iličić bo v 16. krogu, ko bo Maribor gostil trenutno zelo vročo Muro, prvič po vrnitvi v Ljudski vrt v kadru Damirja Krznarja.
 

Olimpija Koper
Sportal Pravljica Olimpije se nadaljuje, Mura s četrto zaporedno zmago tik pod vrh

"Odštevanje se izteka, prišel je tudi ta dan ... Josip Iličić znova v vijoličnem tudi uradno, prvič v kadru za tekmo," so besede iz NK Maribor, ki so jih navijači že težko čakali. Za Maribor je Josip Iličić nazadnje igral 26. avgusta 2010 proti Palermu, nato je sledil prestop v tujino. Dvanajst sezon je igral v serie A, nazadnje za Atalanto.

V dresu Atalante. | Foto: Reuters V dresu Atalante. Foto: Reuters Po prekinitvi sodelovanja s klubom iz Bergama, za katerega iz osebnih razlog ni igral od sedmega januarja letos, se je pred mesecem dni vrnil v Ljudski vrt. Da pri 34 letih obudi svojo kariero. Ni dolgo tega, odkar je navduševal tako v reprezentančnem dresu kot pri Atalanti. Še v sezoni 2020/2021 je denimo na 28 tekmah serie A zabil šest golov in še podal za 10 golov.

Josip Iličić je za Maribor nazadnje igral 26. avgusta 2010 proti Palermu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Josip Iličić je za Maribor nazadnje igral 26. avgusta 2010 proti Palermu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Nismo želeli prehitevati dogodkov. Josip je, razumljivo, potreboval nekaj časa, da doseže ustrezno stopnjo pripravljenosti za vrnitev v tekmovalni ritem. Vse dosedanje aktivnosti je uspešno prestal, tudi zadnje treninge ob višji intenzivnosti. Lahko potrdim, da se bo pridružil moštvu tudi na tekmah. Prvič bo v kadru za nedeljsko tekmo z Muro," je pojasnil trener Maribora Damir Krznar. Šestega oktobra je opravil prvi trening z moštvom, šestega novembra bo tako pripravljen za prve tekmovalne minute. "V nedeljo, ob 15. uri. Maribor–Mura. Jojo je nazaj!" tekmo oglašuje Maribor.

Maribor potrebuje dobrega starega Iličića, a vprašanje, ali lahko prikaže takšne igre po precej dolgem tekmovalnem premoru. V prvi ligi vijolični niso zmagali zadnje štiri tekme. Izgubili so z vodilno Olimpijo, s Koprom in Domžalami, remizirali pa s Celjem.

Vse štiri ekipe so na lestvici pred njimi, Olimpija za rekordnih 19 točk. In zdaj igrajo še s peto, ki je pred njimi. Mura je zmagala na zadnjih štirih tekmah in se povzpela na drugo mesto prvenstvene lestvice. Maribor se bo tako iz rezultatske krize skušal izviti proti nasprotniku, ki je v vrhunski formi. Težka naloga v nedeljo, a vrnitev Iličića pomeni vsaj dodatno moralno spodbudo za vse v ekipi.

Albert Riera
Sportal Riera poslal apel vodstvu Olimpije
Olimpija Koper
Sportal Riera jasno in glasno: To je leto Olimpije
Ne spreglejte