Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 8. 2012,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zdenko Verdenik Zlatan Ljubijankić Omiya Ardija

Sreda, 1. 8. 2012, 8.16

8 let

''Novagol'' že na Japonskem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji reprezentant in drugi najboljši strelec vseh časov Milivoje Novaković se nahaja na Japonskem. Bo sprejel ponudbo Omiye Ardije, ki jo vodi Zdenko Verdenik? V klubu že igra Slovenec ...

Pri Kölnu ne vidi več svetle prihodnosti. Ko je klub zapustil bundesligo, so se iskali dežurni krivci, med njimi so prst mnogi namerili prav nanj. Pa čeprav je najboljši strelec ''kozličkov'' v zadnjih letih dosegel največ zadetkov (v šestih letih v prvi in drugi nemški ligi je dosegel 74 zadetkov), medtem pa plačeval davek pogostim poškodbam. Tudi zaradi reprezentančnih akcij, s katerimi je paral živce vodstvu kluba.

Navdušenju navijačev nad visokim Ljubljančanom je nekdaj obrodilo sadove na krilih nepozabnih melodij. Napisanih na račun 33-letnega ''Novagola'', ki ima s Kölnom sklenjeno pogodbo do konca junija 2014. V tem prestopnem roku se ponuja lepa priložnost, da klub z njegovim odhodom še nekaj zasluži, razpreda se tudi o možnosti posoje. Pri Kölnu nima skromne plače, sukala naj bi se v višini okroglega milijona evrov, s podobnim zneskom pa bi lahko računal v primeru selitve na Japonsko. ''Potekajo resni pogovori, nismo pa še sklenili dogovora,'' je Expressu sporočil športni direktor Kölna Claus Horstmann. V deželi ''vzhajajočega sonca'' je zanimanje zanj ponudil prvoligaški klub Omiya Ardija, ki ga vodi dr. Zdenko Verdenik. Če bi nekdanjemu slovenskemu selektorju uspel načrt, bi v konici napada združil nekdanja soigralca v konici napada slovenske izbrane vrste. ''Novo'' in rojaka Zlatana Ljubijankića, ki se je pred tedni na Japonsko odpravil po večletnem dokazovanju pri Gentu. Svet se ju je zapomnil tudi po nastopu na svetovnem prvenstvu 2010, ''Zlajo'' je še vedno prisoten na reprezentančnem seznamu, Novaković pa je selektorju Slaviši Stojanoviću v začetku leta pojasnil, naj na njegove reprezentančne usluge več ne računa. ''Nova'' se je na Japonsko odpravil v torek, njegov zastopnik Gottfried Reims pa je sporočil, da so pogovori zelo resni, najprej pa bo potrebno opraviti zdravstveni pregled. Omiya je v japonskem prvenstvu na 15. mestu, ima pa tretji najslabši napad, zato po Ljubijankiću mrzlično išče še novo okrepitev v konici napada.

V klubu iz Saitame je pred leti igral še en slovenski napadalec reprezentančnega kalibra. To je bil nekdanji kapetan Klemen Lavrič, ki pa je v času, ko je preizkušal azijske zelenice, izgubil status reprezentanta. V Kölnu, ki bo v tej sezoni igral v drugi nemški ligi, cilj pa je takojšnja vrnitev med najboljše, še vedno igra Mišo Brečko. Na nedavni pripravljalni tekmi je nosil tudi kapetanski trak.

Ne spreglejte