Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2020,
9.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

2

Natisni članek

Ronald Koeman Andrea Pirlo Alvaro Morata Barcelona Juventus UEFA liga prvakov

Četrtek, 29. 10. 2020, 9.15

1 leto

Odmevi po derbiju v Torinu

Nočna mora Španca, ki bo še sanjal VAR

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

2

Lionel Messi | Po porazu na el clasicu je Barcelona slavila v Torinu.  | Foto reut

Po porazu na el clasicu je Barcelona slavila v Torinu.

Foto: reut

V najzanimivejšem obračunu drugega kroga lige prvakov je Barcelona v Torinu z 2:0 premagala domači Juventus, ki je doživel sploh prvi poraz v sezoni. Stara dama, ki ni mogla računati na obolelega Cristiana Ronalda, pod vodstvom trenerja Andree Pirla še ni prava, proti katalonskemu velikanu pa ji je hrbet obrnila tudi sreča.

Juventus pred obračunom z Barcelono v tej sezoni še ni izgubil, a z igro ni navduševal in v domačem prvenstvu ob dveh zmagah nanizal še tri remije, kar je manj, kot se je od serijskega italijanskega zmagovalca pričakovalo pred začetkom sezone. Trener Andrea Pirlo, ki zaradi okužbe z novim koronavirusom proti Kataloncem ni mogel računati niti na Cristiana Ronalda, po dvoboju ni mogel biti zadovoljen.

"To tekmo moramo vzeti za šolo in se v boljši luči pokazati na prihodnjih tekmah," ni dolgovezil nekdanji nogometaš stare dame, ki je pred sezono na klopi Torinčanov zamenjal Maurizia Sarrija.

Andrea Pirlo močno pogreša Cristiana Ronalda. | Foto: Reuters Andrea Pirlo močno pogreša Cristiana Ronalda. Foto: Reuters

"Upam, da bom imel kmalu na voljo večje število igralcev, saj trenutno nimamo veliko možnosti za rotacije. Nekateri v celoti igrajo po dve tekmi na teden, zato jim ni lahko. Če si mlad in neizkušen, je še toliko težje," je po grenkem porazu dodal Pirlo.

Juventusu je hrbet obrnila tudi sreča. Torinčani so prek Alvara Morate trikrat zatresli mrežo Barcelone, a vselej jim je nasmeh iz obrazov vzel VAR. Dvakrat so Juventusu razveljavili zadetek že v prvem polčasu, tretjega v drugem. Vse upravičeno, španski napadalec je bil vedno za nekaj centimetrov prehiter.

Uročeni Morata je zadeval, a ostal brez zadetka:

Morata se je od začetka lanske sezone lige prvakov znašel kar 13-krat v prepovedanem položaju, kar je največ med vsemi nogometaši v ligi prvakov, zato se ne gre čuditi, da je postal osrednja tarča zbadljivk. "Morata se je še rodil v prepovedanem položaju," je na Twitterju zapisal eden, "on je kot Inzaghi brez VAR," je pripomnil drugi, po spletu pa je zaokrožila tudi fotografija Morate s sodniško zastavico v roki. Spominom na fantomski hat-trick.

Zastavica za spomin na ''hat-trick":

Koeman: Naša najboljša tekma sezone

Če Juventus ni navdušil, pa je imel po zmagi več razloga za zadovoljstvo trener Barcelone Ronald Koeman. Zmaga nad italijanskim prvakom je bil lep obliž na rano po porazu na el clasicu. "Za nami je odlična tekma proti močnemu nasprotniku. Ustvarili smo si veliko priložnosti, zadovoljen pa sem tudi s pristopom in načinom igre, ki so ga pokazali igralci," je po zmagi v Torinu dejal nizozemski strokovnjak.

Ronald Koeman po zmagi v Torinu ni skrival navdušenja. | Foto: Reuters Ronald Koeman po zmagi v Torinu ni skrival navdušenja. Foto: Reuters

"To je bila zagotovo naša najboljša in najbolj kompletna predstava v sezoni. Imeli smo nadzor na sredini, kar proti Juventusu ni lahko," je še dodal zadovoljni Koeman.

Barcelona je po drugi zmagi v ligi prvakov že v pri šestih točkah, Juventus ostaja pri treh, Ferencvaroš Mihe Blažiča in kijevski Dinamo Benjamina Verbiča pa imata po eno.

Ne spreglejte