Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2013,
19.50

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rok Baskera

Sobota, 16. 3. 2013, 19.50

8 let, 3 mesece

Nikezić spet v polno, Olimpija spet do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje s 3:1 (2:0).

Ljubljančani so po Murinem skalpu in remiju z Mariborom dosegli še drugo spomladansko zmago. Tokrat so povsem zasluženo tri točke osvojili proti Celjanom, ki so imeli doslej enak spomladanski točkovni izkupiček kot današnji tekmeci. Danes pa so bili domačini boljši, nevarnejši tekmec, ki mu je sprva precej težav povzročal zgolj celjski vratar Matic Kotnik. A na koncu so gostitelji brez posebnih težav prišli do 14. zmage in so trdno na drugem mestu, Celjani pa po sedmem porazu ostajajo peti.

Po dokaj umirjenem začetku pred zelo slabo zasedenimi stožiškimi tribunami so Ljubljančani prvič zagrozili v 11. minuti, ko je iz bližine malce z desne strani poskusil Nikola Nikezić, a je Matic Kotnik dobro posredoval, tako kot devet minut pozneje po strelu Williama Franklina Vicenteja s treh metrov. Brazilec v zeleno-belem dresu je imel v 23. minuti novo izjemno priložnost, ko je pobegnil celjskim branilcem, a nato z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo gola.

Druga polovica polčasa je bila malce bolj umirjena, v 36. minuti je moral znova posredovati Kotnik po strelu Aneja Lovrečiča. Zato pa je celjski vratar klonil v 40. minuti. Lovrečič je podal z desne strani, Matej Centrih pa je nato z nespretnim posredovanjem ukanil lastnega vratarja. Dve minuti pozneje so domači podvojili prednost, potem ko so celjski branilci po podaji Bobana Jovića slabo ocenili let žoge, ki je končala pri Nikeziću, ta pa je iz bližine zatresel celjsko mrežo.

Trenerja sta že v uvodu drugega polčasa opravila nekatere menjave, celjski Miloš Rus zaradi lovljenja zaostanka, domači Andrej Razdrh pa zaradi poškodbe Vicenteja. Razdrhovi varovanci so bili tudi v tem delu igre nevarnejši, konkretnejši v napadu, eno najlepših priložnosti pa je v 73. minuti zapravil Rok Baskera, ko je izgubil dvoboj iz oči v oči s Kotnikom.

Zato pa je bil ljubljanski nogometaš uspešnejši le minuto pozneje, ko je s strelom po tleh z 20 metrov odločil tekmo. Tri minute zatem je Alexander Srdić znižal zaostanek, potem ko je zadel iz obrata, toda to je bilo tudi vse, kar je uspelo Celjanom, ki so bili tokrat pač slabši tekmec od gostiteljev.

Ne spreglejte