Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2013,
18.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Gorica NK Olimpija NK Olimpija Dejan Žigon

Sobota, 27. 4. 2013, 18.33

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Žigon in Nikezić poskrbela za remi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Gorice in ljubljanske Olimpije so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Novogoriška in ljubljanska ekipa sta se na zadnji medsebojni tekmi v sezoni razšli z nedoločenim izidom. Pred tem sta obe po enkrat zmagali, enkrat pa igrali neodločeno. Točka je bolj pomembna za osmouvrščene Novogoričane, ki se borijo za obstanek, medtem ko je Olimpija trdno na drugem mestu.

Domači so bili v uvodu malce konkretnejši in v šesti minuti sprožili prvi nevarnejši strel, a poskus Dejan Žigona s strani je Elvis Džafić obranil. Gosti so bili sicer več pri žogi, a niso prišli do pravega zaključka. Še naprej so bili za odtenek nevarnejši gostitelji, a prave poslastice za gledalce ni bilo. V 28. minuti pa so domači povedli. Po prekršku Bobana Jovića nad Dejanom Žigonom je slednji sprožil prosti strel z roba kazenskega prostora in zadel levi zgornji kot Džafićevih vrat.

Le dve minuti pozneje je na drugi strani prosti strel s 25 metrov izvrstno izvedel Damjan Trifković, a se je izkazal Vasja Simčič, ki je s konicami prstov žogo odbil v kot. V 38. minuti so Ljubljančani izenačili. Po prodoru Jovića v kazenski prostor je z roko igral Jean Bindzi Mbida, sodnik Damir Skomina je dosodil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel prvi strelec prvenstva Nikola Nikezić.

V drugem polčasu gledalci dolgo niso videli priložnosti, šele v 65. minuti je s prostega strela spet sprožil Žigon, a je ostalo pri 1:1. V 75. minuti je Jović žogo odbil le malce čez prečko lastnega gola, razen tega pa pravih priložnosti v tem delu igre še naprej ni bilo.

V 78. minuti je bil Đorđe Ivelja v ugodnem položaju za strel na robu kazenskega prostora, a se je odločil raje za podajo, tako da se iz te Olimpijine akcije ni izcimilo nič. V 85. minuti sta obe ekipi prišli do novih strelov, pri domačih je poskusil Boštjan Frelih, pri gostih pa z roba kazenskega prostora Andraž Šporar, a je ostalo pri 1:1, čeprav se je moral pri strelu slednjega Simčič znova zelo izkazati.

Ne spreglejte