Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
10. 8. 2015,
10.58

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nastja Čeh NK Drava Ptuj Aleš Čeh NK Šenčur

Ponedeljek, 10. 8. 2015, 10.58

4 leta, 10 mesecev

Nastja Čeh si ne dela utvar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Nastja Čeh je v nedeljo po 20 letih izkusil igranje v drugi slovenski ligi. Ptujski Dravi, novinki v 2. SNL, je na gostovanju v Šenčurju pomagal do točke.

Uvodni krog 2. SNL je sklenila nedeljska tekma v Šenčurju, ki se je razpletla brez zmagovalca (1:1). Gostje s Ptuja so začeli srečanje brez izkušenega kapetana Nastje Čeha. ''Po napornem letu in številnih obveznostih z delom z nogometno šolo Drave sem si vzel malce daljši dopust. Po dolgih letih, ki sem jih prebil v tujini, se lahko končno malce bolj posvetim tudi družini. Z ekipo Drave treniram šele deset dni in se na ekipo še privajam, a v Šenčurju zaradi tega nisem čutil posebnih težav. Bilo je v redu, v prihodnje pa bo lahko le še boljše,'' je pojasnil 37-letni zvezni igralec, ki je na gostovanju na Gorenjskem v igro vstopil že v 30. minuti.

Zamenjal je Alena Romiha, ki ga je na igrišču v Šenčurju obšla slabost in se je med vrnitvijo na Štajersko napotil na dodatne preglede v celjsko bolnišnico. Čeh si je takoj po nenadejano hitrem vstopu v igro nadel na roko kapetanski trak in soigralce popeljal do remija, ki je zadovoljil klubsko vodstvo. ''Mislil sem, da bom odigral le nekaj minut, na koncu pa sem odigral polno uro,'' je dejal nekdanji reprezentant, ki v zadnjem obdobju nima težav z zdravjem, tako da pričakuje zanimivo drugoligaško sezono.

Drava bo konkurenčna tekmecem

Dvoboj 2. SNL je odigral po dveh desetletjih. Prve izkušnje je v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju v Sloveniji nabiral kot golobradi mladenič ptujskega kluba, zdaj pa je na papirju prvi zvezdnik 2. SNL. ''Fantom poskušam podati čim več izkušenj. Verjamem, da nam bo uspevalo. Vzdušje v slačilnici je izjemno, to je zelo pomembno. Vsaka točka je pomembna, saj je to zahtevna liga,'' se nadeja dobrih rezultatov, s katerimi želi utrditi drugoligaški status kluba iz najstarejšega slovenskega mesta.

Verjame, da bo Drava v tej sezoni konkurenčna drugoligaškim tekmecem. Prepričal se je, da je razlika med tretjo in drugo ligo ogromna. ''Druga liga je na višji kakovostni ravni. Je bolj resna in disciplinirana. V Šenčurju je minila dobra, zanimiva tekma, ki bi jo lahko v zadnjih minutah z malce več mirnosti popolnoma obrnili v svojo korist. Šenčur ima mlado, ambiciozno in dopadljivo ekipo, ki jo dobro vodi trener Pavlin. Vidi se, da odlično dela z mladimi fanti,'' je pohvalil gorenjskega tekmeca, enega izmed treh članov 2. SNL, ki prihaja iz Kranja oziroma njegove okolice.

Nogomet bi radi vrnili na Ptuj

So cilji Drave v 2. SNL povezani z napredovanjem med elito, kjer je ptujski klub pred leti že igral? ''Ne. Ne delamo si utvar, niti nimamo tako visokih ciljev, da bi se kot novinci kar takoj uvrstili v prvo ligo. To je utopija. Naš cilj je, da zastopamo svoje mesto, kot se spodobi, in da vrnemo nogomet na Ptuj. Radi bi, da naši meščani dobijo spet zaupanje v naš klub ter da postanemo konkurenčni drugoligaš, ki bi se lahko, če se bo pozneje izkazala priložnost, v prihodnosti lahko prebil v najvišjo ligo,'' umirja evforijo nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je od nedeljskega strelca Drave Matea Monjaca starejši več kot 18 let.

Če bo nogometna šola, za katero skrbi na Ptuju, obrodila sadove in marljivo polnila člansko enajsterico, bo njegovo zadovoljstvo popolno. ''Na nogometno šolo sem ponosen, zadovoljen pa bom takrat, ko bomo ustvarili od dva do štiri igralce, ki bodo nekaj pomenili,'' je opozoril vodja nogometne šole ter kapetan Drave, ki še ni rekel zadnje besede tekmovalnemu nogometu.

S pomočjo dve leti mlajšega brata Aleša Čeha je vir dragocenih izkušenj, katerih se bodo na pripravah na drugoligaške izzive razveselili zlasti mlajši igralci. Ptujčani se bodo v drugem krogu 2. SNL prvič predstavili domačemu občinstvu. Prihodnji konec tedna bodo gostili Tolmin in se odpravili na lov na prvo zmago.

Ne spreglejte