Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
25. 6. 2015,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Edinson Cavani Oscar Tabarez

Četrtek, 25. 6. 2015, 10.20

8 let

Največja nogometna prevara zadnjih let? (video)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rdeč karton, ki ga je na prvi tekmi četrtfinala južnoameriškega nogometnega pokala proti Čilu dobil zvezdnik Urugvaja Edinson Cavani, bo še dolgo časa skrbel za razburjenje.

Čile je prvi polfinalist letošnjega južnoameriškega pokala, potem ko je z 1:0 odpravil branilca naslova Urugvaj. Tekma v Santiagu de Chilu bo še dolgo burila duhove. Predvsem zaradi rdečega kartona, ki ga je v 63. minuti prejel Edinson Cavani.

Zvezdnik Urugvaja je v prvem polčasu, zato ker se je pritoževal pri stranskem sodniku, upravičeno prejel rumeni karton, medtem ko je bil dogodek iz 63. minute, po katerem je moral predčasno v garderobo, absurden.

Zagrabil ga je za zadnjico in padel

Branilec Čila Gonzalo Jara je takrat Cavanija zagrabil za zadnjico, napadalec pariškega PSG se na veliko provokacijo skorajda ni odzval, a ker se je Jara medtem prijel za glavo in teatralno padel, je sodnik, Brazilec Sandro Ricci, tej igri nasedel in Cavanija na njegovo veliko začudenje poslal z igrišča.

Takrat je bil rezultat še 0:0, 17 minut pozneje je Čile, zadel je Mauricio Isla, zabil gol, vreden polfinala.

Najprej smrt, potem še rdeč karton

Za Cavanijem je zelo težkih 48 ur. Izkušeni 28-letni napadalec do zadnjega ni vedel, ali bo v četrtfinalu sploh igral. Njegov oče je v ponedeljek namreč v vinjenem stanju povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl 19-letnik, zato je sprva nameraval odpotovati v domovino in izpustiti tekmo proti Čilu.

Do izključitve so imeli tekmo pod nadzorom

Po njej je Cavaniju v bran pričakovano stopil njegov selektor. "Sami ste videli, kaj je bilo. Razumem, da glavni sodnik incidenta ni dobro videl, a stranski bi ga moral. Zgodila se nam je velika krivica, Cavani ni niti najmanj kriv. Do izključitve smo imeli tekmo pod nadzorom. Ko smo ostali z desetimi nogometaši na igrišču, se je vse spremenilo," je bentil Oscar Tabarez.

Ne spreglejte