Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 7. 2023,
22.00

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

James Rodriguez Manchester United Rasmus Hojlund Newcastle United Allan Saint-Maximin Atalanta El Bilal Toure Samsindin Ouro poletni prestopni rok NK Mura Edinson Cavani nogometna tržnica Manchester City Nathan Ake

Sobota, 29. 7. 2023, 22.00

9 mesecev

nogometna tržnica, 29. julij

United našel novega napadalca za 70 milijonov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Rasmus Höjlund | Allan Saint-Maximin zapušča Otok in se seli v Savdsko Arabijo. | Foto Guliverimage

Allan Saint-Maximin zapušča Otok in se seli v Savdsko Arabijo.

Foto: Guliverimage

Manchester United je tik pred sklenitvijo dogovora z italijansko Atalanto o nakupu Rasmusa Höjlunda, za katerega je pripravljen plačati 70 milijonov evrov (plus dodatki, kar lahko nanese do 85 milijonov). Dokumenti o prestopu bodo pripravljeni v 24 urah. Mladi danski talent se je z rdečimi vragi dogovoril že pred dnevi.

Matthias Jaissle
Sportal Salzburg tik pred začetkom lige odpustil trenerja

Manchester United je že več tednov iskal novega napadalca. Sprva sicer za Rasmus Höjlund niso želeli plačati toliko, a je Atalanta vztrajala. Mladi danski as, ki je nedavno z dansko reprezentanco gostoval v Stožicah, se je skupaj s svojimi agenti o petletni pogodbi z Manchestrom dogovoril že pred desetimi dnevi. Vmes je v igro zanj vstopil še PSG, ki bi rad dobil zamenjavo za Kyliana Mbappeja, ko ta odide (predvidoma čez leto dni). A je Atalanta pariško ponudbo za 50 milijonov zavrnila.

Nadaljujejo se odhodi v Savdsko Arabijo

Nadaljujejo se odhodi uglednih nogometašev v Savdsko Arabijo. Od angleškega Newcastla poslovil 26-letni francoski krilni nogometaš Allan Saint-Maximin. Ta naj bi za 35 milijonov evrov okrepil Al Ahli. Pred Saint-Maximinom so v Savdsko Arabijo odšli še številni zvezdniki, med njimi Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Edouard Mendy, Karim Benzema, Jordan Henderson, N'Golo Kante in drugi. Temu seznamu se bo v kratkem očitno pridružil tudi 31-letni Sadio Mane, ki je v pogovorih za prestop iz Bayerna v Al Nasr, kjer igra tudi Cristiano Ronaldo.

Samsindin Ouro je pomagal Muri tudi do zgodovinske zmage nad Tottenhamom (2:1) leta 2021 v Mariboru. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Samsindin Ouro je pomagal Muri tudi do zgodovinske zmage nad Tottenhamom (2:1) leta 2021 v Mariboru. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V Savdski Arabiji pa bo kariero nadaljeval tudi zdaj že nekdanji član Mure Samsindin Ouro. Sobočani so na svoji spletni strani potrdili, da se vezist seli k drugoligašu Al Adalahu, ki ga vodi nekdanji član Mure Hrvat Ante Miše. Ouro je za črno-bele zbral 41 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel dva zadetka. V prejšnji sezoni je kot posojen član Mure igral za Radomlje.

Atalanta segla globoko v žep za Afričana

Atalanta je okrepila konkurenco v napadu. Klub iz Bergama je iz španskega prvoligaša iz Almerie pripeljal Malijca El Bilala Toureja, za katerega je moral odšteti 28 milijonov evrov.

Mladi Afričan bo jeseni dopolnil 22 let, po zgodnjem prihodu v Evropo pa se je sprva dokazoval v Franciji (Reims), nato pa se je lani poleti preselil v Španijo. Za izbrano vrsto Malija je odigral 15 tekem in se petkrat vpisal med strelce.  

Poteza Atalante ne preseneča, saj bi lahko v tem prestopnem roku izgubila mladega danskega napadalca Rasmusa Höjlunda, za katerega se zelo resno zanima Manchester United. Vse več je otoških medijev, ki poročajo o tem, kako bi lahko bil sklenjen posel že v nedeljo. O tem poroča tudi italijanski novinar Fabrizio Romano in dodaja, kako bodo rdeči vragi za 20-letnega Skandinavca, ki v državnem dresu izstopa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, vštevši bonuse plačali najmanj 70 milijonov evrov, Danec pa naj bi z Unitedom sklenil petletno sodelovanje. 

Nizozemec ostaja zvest evropskim prvakom

Osemindvajsetletni Nizozemec Nathan Ake je v zadnji sezoni v vseh tekmovanjih za Manchester odigral kar 41 tekem. "To je najboljši klub na svetu. Prav vsak dan sem ponosen na to, da sem del te ekipe," je ob podaljšanju pogodbe povedal nogometaš.

"To je klub, ki pričakuje odličnost vedno in na vseh področjih, s čimer je odlično okolje za napredek. Vsak dan so pred mano izzivi, po katerih postajam boljši. Še vedno si želim napredovati in tukaj mi to omogočajo," je še dejal.

Nizozemec je pred tem igral tudi za londonski Chelsea, pred tremi leti pa se je iz Bournemoutha preselil k Cityju.

Cavani k Boci Juniors

Urugvajski nogometaš Edinson Cavani bo kariero nadaljeval pri argentinskem prvoligašu Boci Juniors v Buenos Airesu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Cavani je nazadnje igral za špansko Valencio, kjer se mu je pogodba iztekla, na slavnem stadionu Bomboniera pa bo igral vsaj eno leto. V bogati karieri je Cavani igral za matični Danubio, kasneje pa za Palermo, Napoli, PSG in Manchester United. Za reprezentanco Urugvaja je odigral 136 tekem in dosegel 58 golov.

Rodriguez iz Grčije v Sao Paulo

Najboljši strelec svetovnega prvenstva v nogometu leta 2014, Kolumbijec James Rodriguez, je podpisal dveletno pogodbo z brazilsko ekipo Sao Paulo. Tja je prišel kot prost igralec, saj je pogodbo z njim prekinil grški Olympiacos. James se je v Evropo preselil leta 2010, ko je zaigral za Porto. Potem je odšel v Monako, po SP 2014 pa je sklenil pogodbo z madridskim Realom. V kraljevem klubu je igral šest let, potem kot posojen nogometaš igral dve sezoni za Bayern, nato je prestopil v Everton. V prejšnji sezoni je igral za Olympiacos, kjer pa je na le 20 odigranih tekmah dosegel pet golov.

Švedska svetovno prvenstvo ženske
Sportal Francozinje spravile v slabo voljo Brazilke
Kylian Mbappe
Sportal Mbappe zavrnil mastno ponudbo
Ne spreglejte