Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 2. 2016,
13.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Rudar Mitja Kamenik Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 16. 2. 2016, 13.24

6 let, 6 mesecev

Najhujši trenutek v tem tisočletju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Januarja se je začela kalvarija," pred začetkom spomladanskega dela 1. SNL sporoča predsednik zadolženega Rudarja. Mitja Kamenik pogreša finančno pomoč nemškega partnerja in lokalnih podjetnikov.

Usoda knapov, v zadnjih letih standardnih udeležencev Prve lige Telekom Slovenije, je na kocki. "To je najhujši trenutek NK Rudar v tem tisočletju," ocenjuje predsednik kluba Mitja Kamenik.

Nogometaši Rudarja in strokovno vodstvo se spopadajo s finančnimi težavami. Plače zamujajo, vodstvo kluba pa ima zavezane roke, saj je prihodnost kluba odvisna od plodnosti sodelovanja z nemško agencijo. Z njo so lansko jesen podpisali petletno pogodbo o sodelovanju, a sodelovanje ne poteka po pričakovanjih velenjskega prvoligaša. Čudi ga trenutna neodzivnost nemškega partnerja.

Velika verjetnost, da bodo prejeli licenco

Prihodnji mesec pričakujejo določen znesek od občine. Sindikatu SPINS so se zavezali, da bodo obveze za leto 2015 do igralcev, ki so edini upniki kluba, poravnali do konca marca. Upa, da bodo zadostili vsem merilom, potrebnim za pridobitev tekmovalne licence za nastopanje v prvoligaški druščini tudi v prihodnji sezoni.

Predsednik Kamenik je pozval vse, ki bi lahko pomagali klubu, da so za njih vedno odprta klubska vrata. Osrednji sponzor Premogovnik Velenje zvesto pomaga klubu, kolikor je v njegovi moči, trudi se tudi občina.

Če bodo želeli knapi še naprej nastopati v prvi ligi, bodo morali izpolniti dva pogoja. Vodstvo kluba se bo moralo znebiti rdečih številk, nogometaši pa končati sezono višje od zadnjega mesta. Knapi so v Prvi ligi Telekom Slovenije prezimili na devetem mestu. Če se položaj ne bi spreminjal do konca sezone, bi prvoligaški obstanek iskali v dodatnih kvalifikacijah z drugoligaškim podprvakom.

Če bi padli na zadnje mesto, bi se neposredno znašli v drugem kakovostnem razredu. "Obstaja velika verjetnost, da bomo prejeli licenco," je optimističen predsednik. Če bi se to zgodilo, bi velenjski Rudar v sezoni 2016/17 sprožil dodatne varčevalne ukrepe. "Od junija naprej nameravamo manjšati klubske stroške."

Najbolj ga veseli prizadevnost nogometašev, ki so izpostavljeni velikim težavam, a še naprej zavzeto branijo klubske barve. Nazadnje so v torek z 8:0 odpravili sosede iz Šmartnega ob Paki. Tri zadetke je dosegel Mate Eterović, ki je velik dolžnik knapov iz jesenskega dela.

"Jeseni so igralci zadihali z novo upravo. Bilo je fantastično vzdušje. Žal pa je vse povezano z denarjem. Igralci čutijo, da so zapostavljeni," se zaveda krutosti.

Cilj Rudarja ostaja obstanek med najboljšimi. V svojih vrstah imajo ogromno izkušenih igralcev, ki znajo igrati pod pritiskom, trener Javornik pa bo skušal prvi ekipi dodati še najboljše, kar ponuja velenjska mladinska šola.

Velenjčani so v pripravljalnem delu blesteli. Izgubili so le dvoboj s Kekovo Rijeko, ki je na Hrvaškem napolnila mrežo Rudarja, drugače pa so redno polnili mreže tekmecev. V soboto bodo na stadionu Ob jezeru opravili še generalko pred začetkom spomladanskega dela. Pomerili se bodo z Domžalami, 27. februarja pa že sledi izjemno pomemben derbi začelja, ko se bodo doma udarili s Krčani.

Ne spreglejte