Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Senegal Barcelona

Petek, 28. 6. 2013, 11.33

8 let

Messi v Afriki: Mourinho bo uspešen s Chelseajem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Argentinski nogometni as Lionel Messi je v četrtek prispel v Senegal. Kaj meni napadalec Barcelone o Mourinhu, Ancelottiju, Guardioli in SP 2014 v Braziliji?

V afriško državo, znano po vrhunskih nogometaših, je prispel kot častni gost nogometne akademije Aspire, na obisku pa se je aktivno vključil v akcijo boja proti malariji, zahrbtni bolezni, ki prebivalcem na črni celini povzroča številne težave. Prireditelji so napovedali, da bodo družinam razdelili več tisoč varovalnih mrežic proti komarjem, ki jih bo krasila fotografija najboljšega nogometaša na svetu. Lionel Messi je v Senegal prispel z zasebnim letalom, navijači, med njimi ni manjkalo najmlajših občudovalcev, pa so ga bučno pozdravljali na vsakem koraku. V mestu Saly na zahodu Senegala je obiskal domove revnega prebivalstva in jih opozarjal na nevarnosti, ki jih prinaša malarija.

Bayern bo z Guardiolo še močnejši

Messi je gostoval tudi na straneh Mednarodne nogometne zveze (FIFA) in v pogovoru zaupal marsikaj zanimivega. Najprej se je posvetil španskemu prvenstvu. "Mourinho je sijajen trener, zato sem prepričan, da bo uspešen tudi pri Chelseaju. Vsaj tako dober, če ne odličen trener, pa je tudi Ancelotti. Lahko povem, da nam ne bo lahko. Španska prva liga je zelo zahtevna, saj se bomo pomerili z izvrstnimi ekipami na čelu z Realom. Nas je okrepil Neymar. Poznam ga kot odličnega igralca. Barceloni bo prinesel veliko koristnega. Upam, da bova zaigrala skupaj," se je dotaknil trenerske menjave na klopi največjega tekmeca, madridskega Reala, ter najbolj zveneče okrepitve katalonskega klubskega ponosa, brazilskega zvezdnika Neymarja, s katerim bo sodeloval v "atomskem" napadu Barcelone.

V karieri je zelo uspešno sodeloval z Josepom Guardiolo, ki se je po letu predaha vrnil na trenerski stolček, a tokrat za spremembo na tistega v Münchnu, kjer so doma aktualni evropski prvaki. "To je velika stvar za Bayern. Bavarci bodo zdaj še močnejši, a imamo tudi mi svoje adute, tako da bo boj za naslov evropskega prvaka še napet. Želimo si, da osvojimo vsa tekmovanja, v katerih bomo nastopili," je napovedal cilje za prihajajočo sezono in se spomnil na nekdanjega trenerja, ki od začetka tedna že marljivo spoznava in trenira nogometaše Bayerna.

Če bi postal svetovni prvak, bi uresničil sanje

V ponedeljek je na rojstnodnevni torti upihnil 26 svečk. Z izbrano vrsto Argentine še čaka na velik podvig, na nekaj podobnega, kar je doživel njegov slavni rojak Diego Armando Maradona, s katerim ga nogometna javnost tako pogosto primerja. Lepa priložnost za vrhunski dosežek z reprezentanco se mu nasmiha prihodnje leto v Braziliji, kjer bo svetovno prvenstvo. Argentini kaže odlično v kvalifikacijah, Messi pa iz leta v leto dosega več zadetkov. "Če bi osvojili svetovno prvenstvo, bi uresničili sanje. Če bo takšna božja volja, ga bomo tudi osvojili. Na voljo imamo še leto dni, da se dobro pripravimo, a moramo še postoriti in popraviti veliko stvari," je pogovor za Fifo sklenil najboljši nogometaš na svetu.

Ne spreglejte