Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
20.56

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gorica Krško Miran Burgič

Petek, 11. 3. 2016, 20.56

5 let, 2 meseca

Maribor z dvema več do zmage in treh točk (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:1).

Mariborčani so po dveh spomladanskih krogih brez zmage in zadetka v tretjem le razveselili svoje navijače. V Velenju so bili boljši tekmec, imeli večino tekme tudi igralca več, vse to pa izkoristili za zanesljivo zmago. Junak tekme je bil povratnik po kazni Gregor Bajde z dvema zadetkoma. Rudar po 12. porazu ostaja pri dnu lestvice.

Uvodnih 20 minut so gledalci spremljali mariborsko ofenzivo proti Rudarjevim vratom, ki pa ni prinesla spremembe rezultata. V eni glavnih vlog pri teh zapravljenih priložnostih je bil tudi Milivoje Novaković, ki je najnevarneje zagrozil v 13. minuti, ko je njegov strel z glavo obranil Matej Radan. Ta se je dvakrat izkazal tudi po poskusih Gregorja Bajdeta.

Že po 28 minutah igre pa so Velenjčani na igrišču ostali brez Jake Ihbeisheha, ki je zaradi ostrega starta proti Eriku Janži dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Številčno prednost so gosti unovčili že v 34. minuti, ko je po podaji Agima Ibraimija s prostega strela z desne strani z glavo zadel Amir Dervišević. Zanj je bil to prvi zadetek v sezoni, za Maribor pa prvi v tem delu sezone.

Še druga izključitev

Uvod drugega polčasa je bil precej razburljiv, tudi po zaslugi nevarnih Velenjčanov. Ti so takoj namučili Jasmina Handanovića s strelom Nikole Tolimirja, a se v 57. minuti znašli v še večjem zaostanku. Novaković, ki je bil veliko pri žogi, se odkrival (slabše mu je šlo pri strelih), je žogo popeljal v kazenski prostor, domači branilci so mu jo odvzeli, a jo poslali le do Gregorja Bajdeta, ki je obšel vratarja Radana in zadel v prazno mrežo. Za Bajdeta je bil to deseti zadetek v sezoni.

Svojega enajstega pa je dosegel v 73. minuti, ko je po dolgi podaji Željka Filipovića žogo na robu kazenskega prostora lepo ustavil na prsih in jo iz prve poslal v mrežo Rudarja. Malce pred tem je moral Radan posredovati po novih strelih Bajdeta in Novakovića.

V 87. minuti so Velenjčani, ki so imeli izvrstno priložnost sedem minut pred tem, ko je Jasmin Handanović izvrstno obranil strel Luke Prašnikarja, ostali še brez Elvedina Džinića, ki ga je Mitja Žganec kot zadnjega igralca v obrambi izključil, potem ko je na robu kazenskega prostora nepravilno zaustavil Novakovića.

Rudar bo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Ljubljani, Maribor pa bo dan prej gostil Krko.

Ne spreglejte