Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2012,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Filip Valenčič Marijan Pušnik Rok Baskera

Sreda, 27. 6. 2012, 19.51

8 let

Maribor prvič na kolenih, mlada Olimpija navdušila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpija je v Stožicah v prijateljski tekmi premagala Crveno zvezdo Roberta Prosinečkega s 3:0, Maribor pa je v Serdici izgubil z Ilyichivetsom. Mura 05 priznala premoč Videotonu.

Po skorajda natanko desetih letih se je Robi Prosinečki vrnil v Ljubljano, kjer je v sezoni 2002/03 navduševal v dresu Olimpije in ji pomagal do pokalne lovorike.

Po odhodu iz Ljubljane je bil še nekaj časa član Zagreba, nato pa zaključil bogato nogometno pot in se posvetil trenerskemu poslu. Sprva je bil del strokovnega štaba hrvaškega selektorja Slavena Bilića, lani pa razburkal hrvaško športno javnost in sedel na klop Crvene zvezde, kjer ga navijači pomnijo kot enega ključnih mož pri pohodu na evropski naslov leta 1991. V krstni sezoni na klopi rdeče-belih je klubu prinesel pokalno lovoriko, v novi bo štartal še na državno. V sklopu priprav na novo sezono Beograjčani gostujejo v Sloveniji, v sredo pa so gostovali v Ljubljani pri Olimpiji in izgubili z 0:3. Pred lepim številom gledalcev je Olimpija, v dresu katere so igrali tudi nekateri mlajši nogometaši, ki so v teh dneh okrepili klub, navdušila predvsem v uvodu tekme. Najprej je že v enajsti minuti strel z bele točke v gol spremenil Anej Lovrečič, le tri minute za tem pa je Andraž Šporar zadel za 2:0. V 18. minuti bi bilo lahko 3:0, a je novo priložnost z enajstih metrov zapravil Lovrečič, ki je v drugo streljal visoko čez gol. Najstrožjo kazen je izsilil mladi Rok Baskera. Ko je že kazalo, da se do konca tekme izid ne bo spremenil, pa je tik pred koncem zadel še Filip Valenčič in postavil piko na i spodbudni predstavi Ljubljančanov. Olimpija je navdušila, veseli pa dejstvo, da so se izkazali predvsem novi in mladi igralci.

V ponedeljek je beograjski velikan, ki je kot edini klub s področja bivše skupne države, ki se lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka, gostoval pri Domžalah in pred 1000 gledalci remiziral z 0:0. Tudi po četrti pripravljalni tekmi pred novo sezono so Domžalčani ostali neporaženi. Ekipi sta se pomerili na razmočenem igrišču, ki ni dovoljevalo preveč kakovostnega nogometa. Kljub temu so gledalci videli veliko borbenosti igralcev obeh ekip in kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Nogometaši Celja, ki so v minuli sezoni nesrečno izgubili finale pokala Hervis, v novi sezoni pa bodo igrali pod taktirko Marijana Pušnika, so gostovali v prestolnici Hrvaške in premagali tamkajšnjega prvoligaša Zagreb. Edini gol na tekmi je v 39. minuti po podaji Marka Kolsija zabil Žan Horvat. Celjani so v četrti pripravljalni tekmi še četrtič zmagali. V četrtek bodo igrali še proti Interju iz Bakuja. Ta tekma bo v Rogaški Slatini.

V Novi Gorici sta se udarila primorska tekmeca. V dresu gostov je blestel novopečeni Koprčan Mitja Lotrič, ki je zabil dva gola. Najprej je po sedmih minutah zadel za vodstvo gostov z 1:0, že v 22. minuti je bilo po njegovi zaslugi 2:0. Tik pred koncem prvega dela igre so Novogoričani znižali na 1:2, zadel je Dejan Žigon. V 65. Minuti je izid na 2:2 poravnal Sandi Bremec.

Nogometaši novopečenega slovenskega prvoligaša so v Kidričevem pred zgolj 100 gledalci gostili ruskega prvoligaša, ki je bil pričakovano prezahteven zalogaj. Rusi so zadeli že v prvem delu igre, ko so bili občutno boljši nasprotnik in ob zadetku dvakrat še zatresli okvir vrat. V drugem polčasu, v katerem so nogometaši iz Kidričevega igrali občutneje bolje, so zadeli še enkrat in postavili končni izid tekme.

Izbranci Darka Milaniča so doživeli prvi poraz v pripravljalnem obdobju. Konec tedna so dvakrat remizirali (Mura in Arsenal Kijev), tokrat pa so priznali premoč ukrajinskemu prvoligašu Ilyichivetsu, ki je prijateljski dvoboj v Serdici dobil z 2:1. Gostje iz Mariupola, v minuli sezoni so v ukrajinskem prvenstvu osvojili 11. mesto, so premoč kronali v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:0, nato pa je v 57. minuti znižal rezultat mariborski kapetan Marcos M. Tavares. Od prve minute je dobila priložnost mariborska zasedba Handanović, Mejač, Rajčevič, Arghus, Trajkovski, Ibraimi, Filipović, Mertelj, Cvijanović, Komazec in Berić, v nadaljevanju pa so prišli na igrišče še Potokar, Vidović, Rešek, Mezga, Dodlek, Lesjak, Rep, Tavares in Velikonja.

Nogometaši iz Murske Sobote so v torek priznali premoč madžarskemu podprvaku Videotonu (1:2). ''Črno-beli'', po odhodu Anteja Šimundže jih začasno vodita Damjan Ošlaj in Feri Cifer (trener vratarjev ostaja Slobodan Djurić), so v prvem polčasu prešli v vodstvo prek Dragana Jelića, sosedje iz Madžarske pa so preobrnili rezultat z zadetkoma v zadnjih petih minutah. Dvoboj na Fazaneriji je bil zaprtega tipa, skrbno pa ga je spremljal predstavnik Bakuja, evropskega tekmeca Mure.

''Knapi'' so se v Ilzu, v bližini avstrijskega Gradca, pomerili s slovaškim tekmecem Senico. Slovaški predstavnik v ligi Europa, v minuli sezoni je v domačem prvenstvu osvojil četrto mesto, je bil boljši in zmagal z 2:1. Častni zadetek za Djuričićevo četo je dosegel mladi nogometaš Rudarja Aljaž Krefl.

Ne spreglejte