SiolNET. Sportal Nogomet
4,30

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Predsednik Olimpije o vrnitvi Marijana Pušnika

Mandarić je s Pušnikom napravil napako

4,30

termometer

Milan Mandarić, Marijan Pušnik
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

''Tistemu, ki prizna, da je storil napako, a jo nato popravi, se lahko napaka oprosti,'' je nagovoril sedmo silo predsednik Olimpije Milan Mandarić, ko je našteval razloge, zakaj je na trenersko sedlo namesto Luke Elsnerja posedel povratnika Marijana Pušnika.

Bogati poslovnež Milan Mandarić ima z Olimpijo visoke cilje. Od njih ne odstopa, ampak jih želi uresničiti. Skupaj s športnim direktorjem Rankom Stojićem, s katerim sta po dveh zaporednih porazih v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije, po katerih je Maribor pobegnil zmajem za šest točk, sta se odločila za menjavo.

Še eno v nizu trenerskih sprememb, ki so zaznamovale že šampionsko sezono 2015/16. Tisto, ki jo je na klopi Olimpije začel Marijan Pušnik, a je nato po osvojitvi jesenskega dela, ki ga je sklenil s porazom v Krškem, neslavno zapustil Ljubljano. Zato je številne presenetilo, da se je vodstvo Olimpijo odločilo za 56-letnega Korošca, ki je na klopi zmajev že doživel veliko razočaranje.

Obsojati je treba tistega, ki noče popraviti napake

Športni direktor Ranko Stojić je prepričan, da bo Marijan Pušnik v slačilnico Olimpije vnesel prepotrebno energijo, ki jo je pogrešal na zadnjih tekmah. Športni direktor Ranko Stojić je prepričan, da bo Marijan Pušnik v slačilnico Olimpije vnesel prepotrebno energijo, ki jo je pogrešal na zadnjih tekmah. Foto: Vid Ponikvar ''V nogometu se dogajajo tudi čudne stvari. Občasno. Nogomet ni navaden posel, v katerem je dva in dva vedno štiri. V preteklosti smo napravili napako. Tistega, ki jo je naredil, pa ni treba obsojati. Obsojati je treba tistega, ki napak noče popraviti. Tistemu, ki prizna, da je storil napako, a jo nato z velikim trudom popravi, se lahko napaka oprosti,'' je ameriški državljan s srbskimi koreninami priznal, kako je v sezoni 2015/16, ko je Olimpija pod taktirko Pušnika ob občasnih krizah navduševala tako z rezultati kot igro, naredil napako.

Po koncu jesenskega dela se ne bi smel tako hitro posloviti od Korošca, ki mu ni bilo najbolj jasno, zakaj je moral vrniti delovno knjižico in zapustiti Stožice.

Vodstvo Olimpije je po dveh porazih v letu 2017 ocenilo, da je napočil trenutek, ko je treba rešiti potapljajočo zeleno-belo barko, ki izgublja boj z Mariborom za naslov prvaka, z novo energijo. V slačilnico državnih prvakov naj bi jo prinesel Pušnik, ki v zadnjih štirih mesecih, po tem, ko je prejel nogo v Splitu, ni opravljal trenerskega dela.

Bo Olimpija igrala pod vodstvom Marijana Pušnika bolje?

 • Seveda, postala bo slovenski prvak 81 glasov
  16,27%
 • Bo, a ne bo mogla prehiteti Maribor 133 glasov
  26,71%
 • Ne, Olimpija bi morala zadržati Luko Elsnerja 48 glasov
  9,64%
 • Ne, Olimpijo bi moral namesto Elsnerja zapustiti kdo drug 236 glasov
  47,39%
Oddanih 498 glasov

Spoštuje Elsnerja, a je menil, da potrebuje Pušnika  

''Znašli smo se v nehvaležnem položaju. Veliko energije, denarja in volje smo vložili v to, da sestavimo zdajšnjo ekipo, a ta ne igra tako, kot bi si želeli. Zelo spoštujem Luko Elsnerja kot mladega trenerja, a smo hitro ocenili, da potrebujemo Marijana Pušnika. Čeprav nas je predlanskim zapustil. To napako poskušamo popraviti. Za Olimpijo je najbolj pomembno, da se odzove hitro in ne dovoli, da novinarji poročate o kaosu, ki ga ni. Moramo iti naprej, popraviti napake in napredovati,'' je pojasnil, da bi bilo po slabi igri proti Rudarju nemogoče odpustiti vseh 11 igralcev.

Luka Elsner je zadnjič vodil Olimpijo v nedeljo, ko je doživel boleč poraz proti Rudarju (2:4). Luka Elsner je zadnjič vodil Olimpijo v nedeljo, ko je doživel boleč poraz proti Rudarju (2:4). Foto: Grega Valančič/Sportida

Najkrajšo je potegnil tisti, ki je bil odgovoren za njihovo igro, to pa je bil trener. ''Ne smete me narobe razumeti, to ni neposredna kritika Luki Elsnerju,'' je opozoril Mandarić in dodal, da kot predsednik nima časa niti potrpežljivosti, da bi še naprej gledal, kako Olimpija izgublja dvoboje.

Navijačem Olimpije se bo odkupil z brezplačnim vstopom

V nedeljo je delil mnenje z večino navijačev, ki so bili zelo nezadovoljeni s predstavo Elsnerjeve čete. ''Predstava Olimpije proti Rudarju (2:4) je bila sramotna. Žal mi je navijačev, ki so nas bodrili in zapuščali štadion še pred koncem tekme. Povsem jih razumem, saj smo gledali enako tekmo. Upam, da se bodo proti Kopru (naslednja domača tekma Olimpije v tej sezoni, op. p.) vrnili, čakal jih bo brezplačen vstop."

Noče, da bi se ponavljali "Trenčini"

Korošec je z Olimpijo sklenil pogodbo do konca prihodnje sezone. Korošec je z Olimpijo sklenil pogodbo do konca prihodnje sezone. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Odkar je prevzel Olimpijo, se je na trenerskem stolčku zvrstilo že veliko menjav. Jih bo toliko tudi v prihodnje? ''Če bo treba, bom menjal še pet trenerjev. Ali deset. Vse v želji, da izpolnim cilj. Hočem, da bi bila Olimpija najboljša v Sloveniji in prepoznavna v širši regiji. Ob začetku mojega dela v Ljubljani sem napovedal, da bomo naleteli na številne ovire. Verjetno se dobro spomnite, v kakšnem stanju je bila Olimpija, ko sem jo prevzel. Naštejte mi en klub, ki je napravil večji uspeh po 21 letih. A očitno se to hitro pozablja. To je pač nogomet.''

Pušnik je z Olimpijo sklenilo pogodbo do konca sezone 2017/18. ''Upam, da bo z nami ostal še dlje, ker je prava oseba. Le tisti, ki ljubi Olimpijo, se lahko po vsem, kar se mu je zgodilo, vrne in nam poda roko. On ve, kaj mora napraviti, da bo šlo Olimpiji bolje. Resnično upam, da ne bo treba še pet novih trenerjev, a si tudi ne smemo metati peska v oči. Moj cilj je prvo mesto. Nočem, da prejme Olimpija na prvi evropski tekmi štiri zadetke od nekega Trenčina, ampak želim, da napreduje. Na tej poti smo nekoliko zašli, a želimo napake popraviti in se znova dvigniti,'' ima Mandarić veliko željo, da bi Olimpijo s pomočjo Pušnika dvignil na raven, ki bi si jo po njegovem mnenju zaslužila.

Ko je Trenčin v evropski uverturi lani premagal Olimpijo v Stožicah s 4:3, je zmaje vodil Rodolfo Vanoli. Ko je Trenčin v evropski uverturi lani premagal Olimpijo v Stožicah s 4:3, je zmaje vodil Rodolfo Vanoli. Foto: Vid Ponikvar

Prvič letos ga bo na delu spremljal na nedeljskem derbiju v Domžalah. Morda bo takrat Olimpija Mariboru, ki bo dan pred tem v Ljudskem vrtu pričakal Aluminij, gledala v hrbet že za devet točk ...

Najlepši zadetki 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

[video: 62052 / ]

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 34
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin