Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2015,
7.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Milan Mandarić

Torek, 16. 6. 2015, 7.45

7 let, 12 mesecev

Mandarić: Čas je, da nadgradimo Rastoderjevo delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srbsko-ameriški poslovnež Milan Mandarić, ki je v ponedeljek uradno postal novi predsednik nogometnega prvoligaša Olimpije, pred novim izzivom poudarja, da je čas, da nadgradijo dozdajšnje delo.

"Najprej se bomo osredotočili na prvo ekipo, da bomo konkurenčni, imamo generalnega direktorja Ranka Stojića, ki je človek z izkušnjami, odličnega prvega trenerja Marjana Pušnika ... Gospod Rastoder je naredil veliko, pošteno opravil svoj posel, zdaj pa je čas, da to nadgradimo. Mislim, da se z današnjim dnem začenja nova era Olimpije. Verjamem, da bomo nekega dne, ko bomo pogledali nazaj, lahko rekli, da smo naredili, kar smo obljubili," je povedal Mandarić.

Glavna usmeritev bo vrnitev Olimpije na pota stare slave. "Hočemo, da Olimpija uživa ugled, ki ga je nekdaj imela. Ne bom se izgovarjal, da nam manjka to ali ono. Nujno je, da ustvarimo ekipo, ki bo dostojno predstavljala Olimpijo, vzporedno s tem pa je treba poskrbeti tudi za druge zadeve, infrastrukturo, kot so igrišča, slačilnice ... Za vse, kar pristoji velikemu klubu," privržencem Olimpije piha na dušo Mandarić.

"Vse, česar sem se lotil, je imelo velik potencial."

Veliki klubi pa imajo tudi velik obisk, s katerim se zeleno-beli v zadnjih letih niso mogli prav hvaliti.

"To bo zelo velik izziv, kako polniti Stožice. A če pogledate mojo zgodovino, vidite, da nikoli nisem delal brez izziva. Vse, česar sem se lotil, je imelo velik potencial, a vedno je bilo tudi veliko težav. Toda uspelo mi je. Sam pa ne moreš ničesar storiti, zato moramo vsi nekaj prispevati k skupnemu cilju. Zelo pomembno je, da se navijači vrnejo, da razumejo smernice kluba, da vsi sledimo tej smeri in izpolnimo cilje. Če tega ni, v takšnem okolju ne morem delati," pravi novi predsednik Olimpije, ki pa ni želel govoriti o proračunu kluba.

"To je relativna stvar. Je proračun za prvo ekipo, za kupovanje igralcev ... Bo toliko, kolikor bo potrebno. Imamo malo igralcev za prvo ekipo, zato potrebujemo tudi dobre oglednike, iskreno pa povem, da nam trenutno za člansko ekipo manjka osem igralcev. Moramo pa urediti tudi druge stvari, ampak gremo naprej kot pravi profesionalni klub, kot klub, ki bo ponos slovenskega nogometa, klub, ki bo na ravni na primer Maribora, ki si zasluži spoštovanje za vse dosežke. Zaradi vsega tega je težko reči, koliko denarja bo treba dati, ampak moja podpora bo tu," je še povedal Mandarić, ki še išče nov sedež kluba, zaenkrat naj bi bil najbližje selitvi v ljubljanski WTC.

Novi športni izzivi v slovenskem glavnem mestu, na primer košarkarski, pa ga zaenkrat ne zanimajo. "Imam velik izziv z nogometom. Najprej moramo to dvigniti. Ljubljana potrebuje zmagovalce," je zaključil Mandarić.

Ne spreglejte