Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2016,
21.59

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Liga Europa NK Gorica

Četrtek, 30. 6. 2016, 21.59

7 let, 9 mesecev

Poročilo s tekme Maccabi Tel Aviv : Domžale

Maccabi v Novo Gorico z lepo prednostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Nogometaši Gorice so v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo v Izraelu izgubili proti Maccabiju Tel Avivu z 0:3 (0:2). Za Maccabi je zadel Nosa Igiebor v 13. in 69. minuti, vmes pa v 45. minuti Orlando Sa. Povratna tekma bo 7. julija v Novi Gorici.

Enaindvajsetkratni izraelski prvak Maccabi si je na prvi tekmi pred domačimi gledalci priigral lepo prednost, ki jo bo Gorica čez teden dni v novogoriškem športnem parku težko nadoknadila. Maccabi je upravičil vlogo favorita, večino dela opravil v prvem polčasu, ko je zadel dvakrat, v drugem pa še z enim zadetkom Nose Igieborja tekmecem močno otežila življenje v evropskem tekmovanju.

Maccabi je bil v prvem delu boljši tekmec. Že v 13. minuti si je po zaslugi Nose Igieborja priigral prednost. Nigerijski napadalec je prišel do prostora za strel na robu kazenskega prostora in z močnim strelom premagal Grego Sorčana. Slovenski predstavnik si je edino priložnost v prvem delu tekme priigral v 23. minuti, vendar je Rifet Kapić meril mimo gola, v 26. minuti pa je Miranu Burgiču branil Predrag Rajković. V zaključku polčasa so bili Izraelci spet boljši, drugič pa zadeli v 45. minuti, ko je Haris Medunjanin podal do Orlanda Saja, ta pa je zadel.

Maccabi je v drugem delu držal vajeti igre v svojih rokah, v 69. minuti pa goriško mrežo zatresel še tretjič. Pod podajo se je podpisal Dor Peretz, drugič pa je zadel Igiebor.

Goričani so sicer poizkušali ogroziti Rajkovićev gol, vendar v tem niso bili najbolj uspešni, bi pa Maccabi v 91. minuti lahko zadel še četrtič, ko je dobro streljal Medunjanin, Sorčan pa se je izkazal z obrambo.

Maccabi Tel Aviv : Gorica 3:0 (2:0)

Štadion Bloomfield, sodniki: Lardot, Conotte in Godelain (vsi Belgija).

Strelci: 1:0 Igiebor (13.), 2:0 Orlando Sa (45.), 3:0 Igiebor (69.).

Maccabi Tel Aviv: Rajković, Medunjanin, Alberman, Ben Chaim (od 78. Ben Basat), Miha, Tibi, Ben Harush (od 85. Rikan), Carlos Garcia, Igiebor, Peretz, Orlando Sa (od 70. Itzhaki).

Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Kotnik, Kapić, Burgič (od 85. Wilson), Kolenc, Osuji (od 70. Nagode), Kavčič, Jogan, Franciosi (od 58. Arčon).

Rumen karton: Škarabot.
Rdeč karton: /.

Ne spreglejte