Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 11. 2014,
14.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Zahović NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Celje NK Rudar Leon Črnčič

Četrtek, 6. 11. 2014, 14.12

8 let

Luka Zahović izgubljen za tri tekme

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši strelec 1. SNL Luka Zahović lahko v tem koledarskem letu v prvi ligi odigra le še eno tekmo, saj zaradi rdečega kartona na tekmi proti Domžalam ne bo smel nastopiti na treh srečanjih.

Mladi mariborski napadalec Luka Zahović je v sredo sodeloval pri odmevnem remiju s Chelseajem (1:1), dan pozneje pa izvedel, da bo moral zaradi rdečega kartona na nedavnem derbiju 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije počivati na kar treh tekmah, kar ga zagotovo ni spravilo v dobro voljo. V tem koledarskem letu lahko v prvi ligi odigra le še eno tekmo. Ravno zadnjo v tem letu, ko bo Maribor doma pričakal Radomlje. To je manjša sreča v nesreči za najstnika, saj je krstni zadetek v prvoligaški druščini dosegel prav v Ljudskem vrtu proti Radomljam. Počivati bo moral na tekmah s Krko, Koprom in Rudarjem. V mariborskem taboru so pričakovali milejšo kazen, o kateri je bil prepričan tudi športni direktor in njegov oče Zlatko Zahović, ki je poudarjal, da so počasni posnetki razkrili, da ni bilo nobene namere. Luka se je po udarcu s komolcem v obraz takoj opravičil kapetanu Domžal Nejcu Skubicu, ki jo je odnesel s krvavečim nosom, disciplinski sodnik pa je bil neomajen, tako da bo počival na treh tekmah.

Vijolice bodo morale zaradi nešportnega vedenja navijačev, ki so na tekmi z Domžalami na tribuni uporabili pirotehniko, plačati 400 evrov, še 300 pa jih bodo morale dodati zaradi štirih rumenih in enega rdečega prejetega kartona.

Ačimovića ne bo na eni tekmi

Na drugem derbiju kroga, na katerem so Celjani v Stožicah premagali Olimpijo, so popustili živci športnemu direktorju gostiteljev Milenku Aćimoviću. Sodnik ga je odstranil s klopi, a ga je nekdanji reprezentant še naprej žalil. Hladil se bo na eni tekmi, Olimpija pa mora poravnati še 200 evrov kazni. Zaradi odstranitve predstavnika ekipe in šestih rumenih kartonov bo ljubljanska denarnica tanjša še za 420 evrov, osiromašena pa bo tudi celjska, saj so izbranci Simona Rožmana prejeli pet rumenih kartonov.

V 16. krogu je rdeči karton prejel tudi nogometaš Rudarja Leon Črnčič. Nekdanji mladi reprezentant bo počival na eni tekmi.

Ne spreglejte