Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2024,
18.54

Osveženo pred

2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

legionarji Gornik Zabrze Luka Zahović

Petek, 28. 6. 2024, 18.54

2 dneva

Nogometna tržnica, 28. junij

Luka Zahović ima novega delodajalca, Celjani pa novega branilca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Luka Zahović | Luka Zahović se seli. | Foto Guliverimage

Luka Zahović se seli.

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometaš Luka Zahović bo po novem branil barve poljskega Gornika iz Zabrzeja, je na svoji spletni strani sporočil poljski prvoligaš. Osemindvajsetletni napadalec prihaja kot prosti igralec iz Pogona Szczecina, pri Gorniku pa bo moči združil s slovenskim reprezentantom Erikom Janžo. Matija Kavčič, dosedanji nogometaš Brava, pa bo kariero nadaljeval v Celju. S slovenskim prvakom je 28-letni bočni branilec podpisal triletno pogodbo, so sporočili iz celjskega kluba.

Ob Janži bo Zahović moči združil še z enim prijateljem Filipejem Nascimentom, s katerim sta kot osnovnošolca igrala v akademiji lizbonske Benfice, so zapisali pri klubu. Zahović, sicer rojen v Guimaraesu na Portugalskem, je prve korake začel pri akademiji portugalskega kluba.

Zahović je v zadnjih štirih sezonah pri Pogonu na 123 tekmah zbral 26 golov in dodal 15 podaj. Najboljšo sezono je imel 2021/22, ki jo je končal z 11 goli in petimi podajami.

Pred tem je 28-letnik igral pri Mariboru, vmes je bil posojen Veržeju, potem pa odšel na Nizozemsko k Heerenveenu. Nato so ga sprva posodili v Maribor in zatem tudi odkupili, oktobra 2020 pa se je preselil k Pogonu na Poljsko.

Slovenski nogometaš je s klubom iz Zabrzeja sklenil pogodbo do junija 2026 z možnostjo podaljšanja, so še dodali pri klubu.

Kavčič iz Brava v Celje

Matija Kavčič, dosedanji nogometaš Brava, bo kariero nadaljeval v Celju. S slovenskim prvakom je 28-letni bočni branilec podpisal triletno pogodbo, so sporočili iz celjskega kluba.

Kavčič je sicer nogometno odrasel v Novi Gorici, leta 2021 se je preselil v Bravo, za katerega je zbral 104 nastope. Ima tudi dva nastopa za mlajše selekcije Slovenije, januarja letos pa je bil del članske reprezentance, ki je odigrala tekmo z ZDA.

"Prihod v Celje pomeni korak naprej v moji karieri. Za menoj je dobra individualna sezona, kar me navdaja s samozavestjo, da se lahko tudi v Celju pokažem v dobri luči. Moja pot v slovenski ligi je šla postopoma navzgor, zdaj pa sem v klubu, ki se bo vsako sezono odkrito boril za naslov državnega prvaka. V takšnem okolju si igralci želimo biti, saj je ambicioznost tista, ki te žene k temu, da vsak dan napreduješ. S prilagajanjem na novo sredino in nove soigralce ne bo težav, saj se z veliko večino poznamo iz predhodnih obračunov v prvi ligi. V novi sezoni bo zagotovo dodaten izziv predstavljala Evropa, kjer si želimo priti čim dlje. Komaj čakam, da bo šlo zares," je ob prestopu za spletno stran celjskega kluba dejal Kavčič.

Erik Janža
Sportal Čudežna moč kovanca sreče, legendarni Nemec prinesel Slovencem 50 kebabov
Ne spreglejte