Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 6. 2012,
7.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mario Gomez Joachim Löw

Nedelja, 10. 6. 2012, 7.31

7 let, 12 mesecev

Löw: Igro moramo dvigniti na višji nivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemčija je na prvem obračunu velikanov svetovnega nogometa z zadetkom Maria Gomeza premagala Portugalce. Kljub temu pa v igri ni blestela, kar je izpostavil tudi Joachim Löw.

Nemčija je ob Španiji za marsikoga glavna favoritinja za osvojitev evropskega naslova. Že preboj iz skupine B, kjer je Danska v prvem krogu presenetila Nizozemsko, bo velik izziv. Nemci so ga rezultatsko sodeč začeli odlično, a kljub temu je bilo razvidno, da so imeli še precej rezerv. Glavnina reprezentantov prihaja iz Bayerna, ki je še nedavno igral finale lige prvakov, kar se vsekakor pozna tudi na svežini. Kljub temu gre v nadaljevanju prvenstvu pričakovati vzpon "elfa". "Obe ekipi sta igrali zelo dobro v obrambnem segmentu. Imeli smo svoje priložnosti, bili nevarni in zadetek Maria Gomeza nam je dobro del. Zmagali smo, kar je največjega pomena," je sprva povedal Joachim Löw.

Nemčija bo naslednjo tekmo igrala proti Nizozemski. Svetovni podprvaki so Euro začeli s presenetljivim porazom proti Danski. "Čaka nas tekma z Nizozemci, ki bodo pod izjemnim pritiskom. Ni dvoma, igro moramo dvigniti na višji nivo. Tega smo sposobni, turnir se je namreč šele začel. Moramo si ustvarjati več priložnosti za zadetek," je dejal nemški selektor.

Bento: Rezultat ni pravičen

Njegov kolega Paulo Bento je glede na pripravljalne tekme precej izboljšal igro Portugalske v obrambi, ki so med drugim dvakrat zatresli okvir vrat. "Dominirali smo, še posebej v končnici. Nemci so si priigrali le nekaj priložnost in to po podajah z bočnih položajev. Mislim, da rezultat ni pravičen. Imeli smo smolo pri edinem zadetku, ko je žoga v glavo zadela Maria Gomeza," je povedal portugalski strateg, ki, podobno kot portugalska javnost, več pričakuje od Cristiana Ronalda.

Portugalci bodo na naslednji tekmi igrali z Danci, in to morda utegne biti ena ključnih tekem v skupini.

Ne spreglejte