Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2020,
10.37

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Timo Werner RB Leipzig poletni prestopni rok Liverpool Chelsea

Petek, 5. 6. 2020, 10.37

3 leta, 10 mesecev

Timo Werner

Liverpool? Ne, vročega Nemca je prepričal Chelsea.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Timo Werner | Timo Werner je eden največjih zvezdnikov nemške bundeslige. | Foto Reuters

Timo Werner je eden največjih zvezdnikov nemške bundeslige.

Foto: Reuters

Nemški napadalec Timo Werner bo po informacijah nemških športnih medijev, Kicker in Bild, kariero nadaljeval v dresu angleškega velikana Chelseaja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Londončani so, po navedbah obeh nemških športnih medijev, že obvestili Nemce, da bodo plačali med 55 in 60 milijonov evrov.

Lautaro Martinez
Sportal Diši po prestopu leta. Barcelona mora plačati 111 milijonov evrov. Takoj!

Toliko namreč znaša odkupna klavzula za 24-letnega Tima Wernerja, odvisna pa je od uspehov Leipziga na igrišču. Manjši znesek bi Chelsea plačal v primeru, da se trenutno tretjeuvrščenemu klubu nemškega prvenstva ne uspe uvrstiti v ligo prvakov.

Zaostaja le za Lewandowskim

Tako je podajalec Kevin Kampl "čestital" strelcu Timu Wernerju na gostovanju v Mainzu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tako je podajalec Kevin Kampl "čestital" strelcu Timu Wernerju na gostovanju v Mainzu. Foto: Guliverimage/Getty Images Zvezdnik Leipziga ima sicer veljavno pogodbo z Leipzigom do konca sezone 2022/23, odkupna klavzula pa je bila Wernerjev pogoj za podaljšanje zvestobe rdečim bikom lani avgusta. Pri rdečih bikih sodeluje tudi z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom, v ligi prvakov pa se je po dveh zmagah nad Tottenhamom prebil med najboljših osem in še čaka žreb, na katerem bo izvedel ime tekmeca v četrtfinalu.

V tej sezoni je v bundesligi dosegel 25 zadetkov. Na lestvici najboljših strelcev zaostaja le za Poljakom Robertom Lewandowskim (Bayern), ki je v polno zadel 29-krat.

Bale Sancho Havertz
Sportal Velika imena, ki bi lahko poleti zamenjala delodajalca

Chelsea pred Liverpoolom

Wernerja so številni mediji povezovali s prestopom v Liverpool zaradi nemškega trenerja Jürgena Kloppa, a so v zadnjih dneh rdeči ohladili zanimanje za nemškega reprezentančnega napadalca.

Bo v prihodnji sezoni vodil Tima Wernerja mladi strateg Chelseaja Frank Lampard? | Foto: Getty Images Bo v prihodnji sezoni vodil Tima Wernerja mladi strateg Chelseaja Frank Lampard? Foto: Getty Images

Chelsea je po informacijah uglednih nemških športnih medijev že dogovorjen za prestop 24-letnika po koncu sezone v Nemčiji in Angliji, ki bo s šestkratnimi angleškimi prvaki podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25. Zaslužil pa bo okoli 220 tisoč evrov na teden. Uradne potrditve obeh vpletenih klubov še ni bilo, poroča STA.

Eintracht FRankfurt
Sportal Eintracht še poglobil krizo Werderja
Kevin Kampl
Sportal Nemci razkrili, zakaj še niso podaljšali pogodbe s Kamplom
Ne spreglejte