Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 9. 2018,
19.36

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Natisni članek

Žiga Lipušček Erik Gliha Primož Gliha

Torek, 11. 9. 2018, 19.36

5 let, 7 mesecev

Kvalifikacije za EP do 21 let 2019

Selektorjev sin v 89. minuti zabil gol za pomembno zmago Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Slovenija do 21 let | Veliko veselje mladih slovenskih nogometašev po zmagovitem golu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Veliko veselje mladih slovenskih nogometašev po zmagovitem golu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji osmi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2019 danes na Ptuju premagala Kazahstan z 2:1 (1:0). Za zmago je v 89. minuti zadel sin selektorja Primoža Glihe, Erik Gliha.

Primož Gliha
Sportal Mladi slovenski nogometaši s točko iz Kazahstana

Izbranci slovenskega selektorja Primoža Glihe so se s četrto zmago utrdili na drugem mestu v svoji kvalifikacijski skupini. Po nepopolnem osmem krogu imajo deset točk zaostanka za vodilnimi Francozi in štiri točke več od tretjeuvrščih Kazahstancev. Četrtouvrščeni Bolgari - ob tekmi manj - zaostajajo za šest točk, na repu razpredelnice pa so Luksemburžani in Črnogorci, ki so zbrali po štiri točke. Drevi bosta na sporedu še dve tekmi v tej skupini: Črna gora - Bolgarija (20.30) in Francija - Luksemburg (20.45).

Slovenci so hitro povedli v najstarejšem slovenskem mestu, že v enajsti minuti je po kotu z desne strani po strelu z glavo kazahstansko mrežo zatresel Žiga Lipušček. Le sedem minut kasneje so slovenski nogometaši znova zagrozili iz prekinitve, po kotu z leve strani pa je poskus Davida Brekala po strelu z glavo le za las zgrešil "končni cilj".

Za Slovenijo je zaigral tudi napadalec Maribora Jan Mlakar. | Foto: Grega Valančič/Sportida Za Slovenijo je zaigral tudi napadalec Maribora Jan Mlakar. Foto: Grega Valančič/Sportida

V nadaljevanju se je odvijal izenačen boj, Kazahstanci pa so v 79. minuti izenačili na 1:1, potem ko je Maksim Fedin izkoristil lep predložek Naurizbeka Žagorova z leve strani in ukanil slovenskega vratarja Grego Sorčana.

A Slovenci niso obupali, tik pred koncem rednega dela so z zvrhano mero sreče dosegli zmagoviti gol. Ponovno so zadeli iz prekinitve, oster predložek Erika Glihe z desne strani je "preletel" vse igralce v kazenskem prostoru in končal v kazahstanski mreži za 2:1.

Slovenija bo predzadnjo kvalifikacijsko tekmo igrala 12. oktobra, ko bo gostila Bolgarijo, zadnjo pa 16. oktobra, ko bo gostovala v Franciji. Na zaključni turnir stare celine bodo napredovali zmagovalci devetih skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije za zadnji dve mesti. Slovenija je trenutno na lestvici drugouvrščenih peta.

Skupina 9:

Ptuj:
Slovenija : Kazahstan 2:1 (1:0)
Lipušček 11., Gliha 89.; Fedin 79.

Lestvica:

1. Francija      8  tekem -   24 točk
2. Slovenija     8  - 14
3. Kazahstan     9  -  10
4. Bolgarija     7  -   8
5. Luksemburg    7  -   4
6. Črna gora     7  -   4
Ne spreglejte