Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
16.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vid Belec Rene Krhin

Sobota, 7. 5. 2011, 16.25

7 let, 12 mesecev

Krhin bi ostal, Belec želja velikih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rene Krhin in Vid Belec v tej sezoni v polovičnem lastništvu igrata za Bologno oziroma Crotone. Medtem ko se želi Krhin uveljaviti v Bologni, pa naj bi bil Belec zanimiv za klube iz elite.

Po trojni lovoriki, ki sta jo osvojila pri Interju, sta se Rene Krhin in Vid Belec pred sezono podala nabirati izkušnje v drugi sredini. Inter ju je v zameno za polovični odkup njunih pogodb poslal drugam. Krhin se je za okrog 3 milijone evrov podal v Bologno, Belec pa v drugo italijansko ligo v Crotone.

Belec tudi v reprezentanco

Ta poteza se je za zdaj bolj obrestovala vratarju, ki je za trenutno desetouvrščeno ekipo serie B odigral že 25 tekem in se zelo izkazal. Pri 20 letih je tako postal standarden član pri svojem klubu in si pridno nabira potrebne minute, trenutno pa je tudi tretji vratar v izbrani vrsti.

Podobno pot je v svojih začetkih ubral tudi Samir Handanovič, kar bi moral tudi njegov soigralec pri Udineseju Jan Koprivec, a se mu za zdaj iz različnih razlogov še ni izšlo po načrtih. Zato bo moral Koprivec že v naslednji sezoni oditi v klub, kjer bo lahko razvijal svoj potencial. Po koncu sezone naj bi se slovenski reprezentant vrnil v Inter, ki pa ga bo spet verjetno poslal na dodatno kaljenje. Vendar bojda Štajercu ponudb naj ne bi primanjkovalo, zaželeli pa so si ga tudi že klubi iz najmočnejše italijanske lige.

Krhina zaustavili poškodbi in konkurenca

Drugačna je zgodba pri drugem nogometašu, ki je iz Maribora kot mladinec odšel v vrste Interja in se najprej dokazoval pri mladinski ekipi.

Njegova največja ovira doslej sta bili poškodbi gležnja. Najprej med SP v JAR, nato pa se je poškodoval tudi na začetku priprav pri Bologni, ki je zanj plačala visok znesek, a je v serie A za ta klub doslej odigral le dve tekmi. Za povratek po poškodbah je tako potreboval kar štiri mesece, nekaj minut pa je dobil tudi v pokalu. Vendar težava pri njem je bila tudi v tem, ker ga trener Alberto Malesani ob hudi konkurenci na sredini igrišča, Bologna ima namreč številne podobne veziste, največkrat puščal kar na tribuni. Vendar 20-letni nogometaš se v Bologni dobro počuti in si želi v naslednji sezoni še naprej igrati za ta klub in tudi upravičiti zaupanje. Ali se bo to zgodilo, pa bo po sezoni odločal Inter.

Tako se utegne zgoditi, da bosta oba v naslednji sezoni igrala v najmočnejši italijanski ligi, kjer naj bi se že tako številni koloniji pridružili še Dejan Lazarevič, Valter Birsa in morda celo s kakšno minuto Luka Krajnc (vsi Genoa), ob njih pa je vse bližje prestopu v Napoli Tim Matavž.

Ne spreglejte