Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 4. 2013,
0.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Udovič Dušan Kosič Mario Mandžukić

Sreda, 3. 4. 2013, 0.44

8 let

Kosič in Udovič spesnila odo Mandžukiću

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Nisem si mislil, da bomo gledali tako enosmerno cesto," je premoč Bayerna opisal Sašo Udovič. Njegovemu mnenju je prikimal tudi Dušan Kosič in izpostavil Maria Mandžukića. Pri tem ni bil osamljen.

Čeprav je obračun vodilnega nemškega in italijanskega kluba napovedoval dokaj enakovredno nogometno bitko, na kateri naj bi oba vratarja čakalo ogromno dela, se je kasneje izpostavilo, da je nemški "FC Hollywood" imenitno prebral igro Juventusa in se odlično pripravil na uvodni četrtfinalni izziv. "Igralo se je v eno smer. Tega pred tekmo resnično nisem pričakoval. Še manj pa zadetka Bayerna v prvi minuti. To je bil strahoten šok za Juventus. Ekipa na tako vrhunski ravni bi ga morala prebroditi v peti, deseti minuti, mi pa tega pri Juventusu nismo dočakali. Potekala je enosmerna cesta do njegovega gola. Bayern ga je povozil. Za dobro tekmo morata biti dva dobra tekmeca, mi pa smo videli le maestralni Bayern," je Sašo Udovič spregovoril o bavarski rapsodiji v prvem polčasu, njegov sosed v studiu, Dušan Kosič, pa se je spraševal o tem, kako ima lahko Juventus tako veliko napak v napadu. "Matri ni razpoložen. Nima svojega dneva, da ne bom preveč grob v besedah, na drugi strani pa je Mandžukić odigral imeniten polčas. Je napadalec, ki ujame vse žoge, branilci 'Juveta' pa imajo ogromno dela z njim,'' je nekdanji trener Olimpije primerjal učinek prvih napadalcev Bayerna in Juventusa. Da so Bavarci tako nadigrali goste iz Torina, se lahko po mnenju Udoviča zahvalijo temu, da ni prej v igro vstopil Mirko Vučinić, še bolj pa temu, da je Bayern s svojo energijo enostavno prisilil goste, da so pred svojim kazenskim prostorom izgubljali žoge. "Napadalca niti nista kriva, saj niti ne moreta priti do žog," je poudaril nemoč "stare dame", ki se je nadaljevala tudi v drugem polčasu.

Kosič: Juventus je pokazal premalo

Oba sogovornika, ki sta kramljala z voditeljem Danijem Bavca, sta podala kritiko nemškemu režiserju, ki je s prekrasnega štadiona v Münchnu v svet pošiljal premajhne kadre, tako da so se lahko nogometni ljubitelji obrisali pod nosem, če so hoteli videti širšo postavitev nogometašev po igrišču. "Škoda," je dejal Bavec in po srečanju ponovno za mnenje zaprosil gosta. "Bayern je bil superioren. Število strelov na gol, 21 proti 7 v korist Bayerna, pove vse. Zmaga z 2:0 je velik kapital," je zgodbo, ki se spogleduje s srečnim koncem za nemškega velikana, načel Udovič. Kosič je dodal, da zdaj popolnoma razume Antonia Conteja, trenerja Juventusa, ki je opozarjal, da njegovi izbranci še niso na tako visoki ravni kot tisti pri Bayernu. "Pirlo je bil dobro pokrit, napadalci v prvem delu kot da ne bi obstajali. Ko sta prišla v igro Vučinić in Giovinco, je bilo malce bolj konkretno, a je Juventus vseeno pokazal premalo. Bayern je bil agresiven in odigral odlično tekmo, bil pa je boljši ravno za ta dva gola," je neprepričljiva predstava belo-črnih na Allianz Areni presenetila "Duleta". Ljubljančan, ki čaka na novega delodajalca, je še priznal, da ga spremlja občutek, da bi bila drugačna zgodba, če bi igral Vučinić od začetka, njegovo razmišljanje je ponovil Udovič.

Udovič bi z Mandžukićevo energijo zdržal le 35 minut

Nato pa se je v ospredju pohval znašel Mario Mandžukić. Čeprav se Hrvat ni vpisal med strelce, si je z neumornim tekom, borbenostjo, spretnostjo, vzdržnostjo, nenazadnje tudi podajo za drugi gol (najverjetneje z nedovoljenega položaja) v očeh Kosiča priigral priznanje najboljšega na igrišču. "Prvo ime srečanja. Ni žaljivo, a igralci Juventusa so v obrambi izgledali smešno, ko niso imeli nadzora nad igriščem. Ne vem, kaj je Mandžukić delal vmes, da je po tem, ko je zapustil zagrebški Dinamo, tako napredoval," se je čudil razigranemu Slavoncu. ''Neverjetno. Celo tekmo se je tepel s Chiellinijem, nato pa še delal presing v zadnjih minutah. Moštvo Bayerna je naredilo pritisk, pika na i pa je bil Mandžukić,'' je dodal Udovič, Kosič pa je imel že pripravljen dodatek: "Sammer (športni direktor Bayerna, op. p.) je hotel 'mašino'. Očitno jo z Mandžukićem ima," se je pošalil. S tem pa še ni bilo konec poveličevanja hrvaškega reprezentanta.

Udovič je njegov ritem primerjal s svojim, ko je še branil barve slovenske reprezentance. "Sam sem ponavadi zapustil igro v 65. minuti. Pri tej energiji od Mandžukića bi jo moral že v 35.," je priznal, a je hitro vskočil voditelj Bavec in dodal: "No, vendarle ni treba biti tako skromen." Besede so nato nanesle na drugi zadetek Bayerna, ki ga je z neposredne bližine, iz katere je bilo težje zgrešiti kot zadeti, dosegel Thomas Müller, podajalec pa je bil Mandžukić. "Fascinira me Mandžukićeva mirnost. Preden je podal za gol, si je vzel čas. Kot da bi bil pred blokom in se igral. Bayern je v žargonu zabil malonogometni gol. Ta akcija je čista umetnina," ni skrival očaranosti Udovič, Kosič pa poglavje o "super Mandžukiću" zaključil z razmišljanjem, koliko bi šele v soboto izgubil HSV, če bi igral tudi Hrvat. Če še ne veste, Bayern je v soboto zmagal kar z 9:2. S takšnim rezultatom na povratni tekmi pred domačim občinstvom bi Juventus seveda napredoval. "Moral se bo zgoditi napol čudež, če bo hotel napredovati," je zaključil Udovič, ki ne verjame, da bo "stara dama" nadoknadila zaostanek. Kosič je bil vendarle nekoliko bolj previden, saj se še spominja, kako je Bayern razočaral navijače z domačim porazom z Arsenalom.

Ne spreglejte