Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 9. 2011,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Koren

Petek, 2. 9. 2011, 12.11

8 let

Koren: Pritisk je velik, tak kot vedno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kaj pred drevišnjo pomembno kvalifikacijsko tekmo proti Estoniji pravita kapetan Robert Koren in branilec Branko Ilič? Optimizma ne manjka, previdnosti prav tako ne.

Slovenija se bo drevi ob 20.45 v Stožicah pomerila proti Estoniji. Tri točke so skorajda nuja, če želijo varovanci Matjaža Keka še upati na vsaj drugo mesto v kvalifikacijski skupini C za nastop na evropskem prvenstvu 2012. ''Vzdušje v reprezentanci je takšno kot vedno, fenomenalno. Z odnosom v tej ekipi ni bilo nikoli problemov, tudi sedaj je tako. Na vsakem treningu smo se maksimalno trudili, da bomo na tekmi pravi in bomo dosegli rezultat, ki si ga želimo. Pritisk pred to tekmo je velik, a pritisk je na vsaki tekmi. Vselej gremo na tri točke. Ni razlik. Ko igraš na visokem nivoju, se s tem enostavno moraš sprijazniti. Na začetku kariere je to malce težje, a potem se na to navadiš. Vsi smo zelo izkušeni. S tem ni težav. Vsi vemo, kaj pričakujemo in kaj pričakujejo navijači. Vse bomo naredili, da točke ostanejo v Sloveniji,'' je pred tekmo odločen Robert Koren. ''Mi smo favorit. To je jasno. A dobro vemo, kako je, ko si v takšnem položaju. V zadnjih treh letih smo bili pogostokrat favoriti. Razmišljamo predvsem o sebi. Ne pričakujemo težav. Čim večkrat si moramo pripraviti priložnosti. Če si jih bomo, bomo zagotovo zadeli. Kdaj, niti ni važno. Lahko, da v prvi lahko pa v zadnji minuti. Važno je, da zadenemo in zmagamo,'' je še povedal kapetan slovenske vrste.

Ilič: Estonci so top

Ob odsotnosti Marka Šulerja bo mesto osrednjega branilca zavzel Branko Ilič. Ljubljančan v času največjih uspehov zdajšnje reprezentance ni bil blizu začetne enajsterice, a je doslej zbral že 40 reprezentančnih nastopov. Prav on je bil tisti, ki se je iz svoje generacije najprej prebil med nosilce izbrane vrste, ko je bil selektor še Branko Oblak. V zadnjem času ni igral, zato je izgubil tudi reprezentančni status. Zdaj gre spet na bolje. V moskovski Lokomotivi igra, od prve minute pa je nastopil tudi na avgustovski prijateljski tekmi proti Belgiji, ko je igral dobro, a nato naredil veliko napako, ki je Belgijci k sreči niso znali kaznovati. ''Najbolj pomembno je, da se zavedam, kaj sem naredil. Storil sem napako, a napake delajo tudi večji igralci, kot sem jaz. Najbolj pomembno je, da se napak ne bojiš delati. K sreči me je rešil naš vratar, ki je po mojem mnenju najboljši na svetu. Jaz bom naredil vse, da se to ne bo več dogajalo. Sicer pa nisem igral slabo. A tako pač je, ko si branilec. Vsaka tvoja napaka bode v oči. A s tem se ne obremenjujem,'' je povedal 28-letni branilec. ''Težko rečem, kaj nas čaka proti Estoniji. Vem le to, da bomo od sebe dali vse. Zavedamo se, da nas le zmaga ohranja v igri za evropsko prvenstvo. Estonci so v teh kvalifikacijah dokazali, da so dobri. Zame je Estonija 'top' reprezentanca. Estonci igrajo dober nogomet. Podobni so Rusom. Seveda pa verjamem, da jih bomo premagali,'' je še povedal Ilič.

Ne spreglejte