Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.34

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Rudar Velenje Milan Đuričić Luka Žinko

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.34

5 let, 5 mesecev

'Knapi' izzivajo srečo: začeli in končali s sedmico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred ''knapi'' bo zanimiva nogometna pomlad. Na lestvici so od drugega mesta oddaljeni štiri točke, v pokalu bodo preboj v finale iskali prek mariborske ovire. Vidnejših sprememb v ekipi ni.

Velenjčani so priprave na spomladanski del začeli z visoko zmago nad soimenjakom iz Trbovelj. Dosegli so sedem zadetkov. Ker so jih toliko zabili tudi v zadnjem testu pred nadaljevanjem sezone, ko so v sredo s sedmico obdarili še Zagorje. Ali bo številka ''srečna'' za Đuričićevo četo v drugem delu sezone, ki ga bo pričakala na petem mestu, bo pokazal čas. Igralci so trdno odločeni, da je uresničitev zadanih ciljev izvedljiva, skupni imenovalec pri dosežkih v prvenstvu in pokalu pa se nanaša na uvrstitev v evropsko tekmovanje. ''Konec tedna se bo začelo zares. Prihaja Mura, naš primarni cilj pa je pokal. Tudi v prvenstvu ne vem, zakaj ne bi mogli ujeti položaja, ki vodi v Evropo. Za drugim mestom zaostajamo le štiri točke. Če bomo pravi in se borili, se lahko povzpnemo visoko, nič pa ni odločenega tudi v pokalu. Res je, da se bomo pomerili z Mariborom, a se lahko kosamo tudi z njim. Nihče ni nepremagljiv,'' hrabro razmišlja Luka Žinko, nekdanji reprezentant, ki je v jesenskem delu opravljal pomembne naloge v Rudarjevi zvezni vrsti. S pripravami ni povsem zadovoljen, saj je načrte strokovnega vodstva prevečkrat premešalo slabo vreme. Sneg in mraz sta odrejala ritem pripravljalnih srečanj, premalo je bilo tistih na travnati podlagi, preveč pa tistih na umetni.

V sredo sta na tekmi z Zagorjem (7:0) manjkala le mlada reprezentanta Leon Črnčič in Matej Podlogar, vsi ostali so dobili priložnost. Trenerja lahko miri dejstvo, da v ekipi ni zaslediti pretiranih zdravstvenih težav. Čeprav prestopni rok ni poskrbel za nobenega novinca, so bili tudi odhodi igralcev maloštevilčni (le Jaka Ihbeisheh in Amel Mujaković), tako da sprememb v ekipi ni občutiti. ''Seveda mi je žal, da omenjenih igralcev ni več pri nas. Tako pač je, takšna je situacija in moramo jo sprejeti. Seveda sem si želel okrepitve, toda eno so želje, drugo pa realnost. Je pa še kako dobrodošla vrnitev Jelečevića, ki v jesenskem delu ni igral zaradi dolgotrajne poškodbe,'' izpostavlja Milan Đuričić. Izkušeni hrvaški strateg je konkurenco še dodatno izostril z najbolj nadarjenimi mladinci. Med pripravami je preizkušal tudi nekatere taktične novosti, cilj je vzpostaviti hitrejšo in učinkovito igro v napadu, pa tudi večjo agresivnost v fazi obrambe. ''Na vsaki tekmi želimo biti čim nevarnejši, doseči čim več zadetkov, a to so seveda zelo komlpeksne zadeve, ki se ne zgodijo čez noč. Potrebna je potrpežljivost,'' je še dodal trener velenjskega prvoligaša, ki bo v spomladanski del sezone vstopil z domačo tekmo z Muro 05. Če je pripravljalni del začel in končal s sedmico, mu bo morda na pomoč priskočila tudi sreča ...

Ne spreglejte