Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 NZS slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 1. 12. 2023, 8.00

2 meseca, 2 tedna

Evropsko nogometno prvenstvo 2024

Kako do vstopnic za Euro 2024?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Euro 2024 splošna | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Slovenska nogometna reprezentanca bo drugega decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v skupinskem dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo deset tisoč vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.

slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenski navijači, pozor!

Prva faza prodaje poteka med 1. in 12 decembrom, in to izključno prek spletnega portala Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je pristojna za trženje vstopnic, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Ta vsem navijačem priporoča, da z registracijo na omenjenem portalu počakajo do dokončnega žreba skupin in umestitve razporeda v portal za prodajo vstopnic, "saj trenutek izražene namere za nakup znotraj opredeljenega časovnega okna ne prinaša hitrejše obravnave oziroma prednosti pri nakupu vstopnic".

"Vsi navijači, ki boste izkazali interes za nakup vstopnice med 1. in 12. decembrom, boste imeli enake možnosti za nakup. Če bo interes presegel deset tisoč vstopnic na posamično tekmo, bo o pravici do nakupa odločal žreb, ki ga bo opravila Uefa," so še zapisali v NZS.

Nakup turističnih aranžmajev, ki bi vključevali vstopnice za tekme evropskega prvenstva, ne bo mogoč. Dolgoletni partner slovenske nogometne reprezentance, turistična agencija Kompas, pa bo za slovenske navijače pripravil različne aranžmaje (brez možnosti nakupa vstopnic), ki jih bodo na spletni strani NZS objavili predvidoma 3. decembra.

Slovenija Danska Jaka Bijol
Sportal Udarec za slovensko reprezentanco: Jaka Bijol na operacijo in prisilni počitek

Časovnica prodaje vstopnic:

Prijava in 1. faza prodaje: od 1. do 12. decembra 2023
Slovenski navijači bodo lahko med 1. in 12. decembrom oddali prošnjo za nakup vstopnic za tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu. V sklopu faze prijave za nakup bo na voljo deset tisoč vstopnic za posamično tekmo skupinskega dela. Če bo zanimanje za posamično tekmo večje, bo o možnostih nakupa vstopnic odločal žreb (zato ni pomembno, kdaj v tem časovnem oknu oddate vlogo). Prosilci za nakup vstopnic bodo po uspešno oddani vlogi obveščeni o žrebu in pogojih ter načinu plačila vstopnic (predvidoma v januarju 2024).

Preprodaja: februar–marec
Med marcem in majem 2024 bo stekla faza preprodaje vstopnic po nakupnih cenah. Tudi faza preprodaje bo potekala prek aplikacije Evropske nogometne zveze (Uefa), kjer bodo uporabniki ustrezno obveščeni o vseh ključnih terminih. Posamičen kupec bo imel možnost prodati svoje vstopnice za določeno tekmo po nakupni ceni drugemu kupcu.

Nakup v zadnjem hipu: maj–junij
Vse vstopnice, ki ne bodo pošle v prvih dveh fazah prodaje, bodo ponovno sproščene za nakup v fazi prodaje v "zadnjem hipu", ki pa bodo na voljo za nakup celotni nogometni javnosti in ne bodo več rezervirane izključno za slovenske navijače.

Cene vstopnic:

Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo za nakup v štirih cenovnih kategorijah. Najcenejše vstopnice za tekme skupinskega dela prvenstva bodo v prodaji od 30 evrov naprej, vsak posameznik pa bo imel možnost nakupa največ štirih vstopnic.

Aplikacija za nakup vstopnic bo uporabnikom nudila tudi možnost nakupa sedežev za večje skupine ljudi prek možnosti "seat with" (sedi z). Kupec bo imel možnost posredovati številko naročila prijatelju in na ta način povezati sedišča.

Možnost "seat with" je vezana zgolj na nakup vstopnic znotraj iste cenovne kategorije. Organizator bo prek možnosti "seat with" skušal zadostiti željam kupcev, vendar to še ne pomeni, da bo v vseh primerih storitev tudi uresničena.

Mobilna aplikacija in registracija:

Celotna prodaja vstopnic za tekme Eura 2024 bo potekala izključno prek mobilne aplikacije.

Vsak imetnik vstopnic bo moral opraviti postopek registracije in zagotoviti osebne podatke. Postopek registracije bo potekal prek elektronskega naslova.

Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo izključno v elektronski obliki, pri čemer bodo vezane na elektronski naslov in osebne podatke kupca.

Vsak kupec vstopnic bo prek elektronske pošte obveščen o možnostih prenosa vstopnic in splošnih pogojih uporabe.

Kupec vstopnice bo približno pet dni pred posamično tekmo prejel vstopnice v mobilno aplikacijo.

Vstop na posamično tekmo bo omogočen zgolj ob predložitvi vstopnice, osebnega dokumenta in QR-kode, ki bo v aplikaciji na voljo tri ure pred tekmo.

Podrobne informacije na vstopnicah so navedene na uradni spletni strani Evropske nogometne zveze Uefa.

Preberite še:

Erling Haaland
Sportal Vredni več kot pol milijarde evrov, a se jim je v nasprotju s Slovenijo zalomilo
Žan Karničnik Slovenija Kazahstan
Sportal Ko je v šoli gledal prvo Kekovo pravljico, si ni mislil, da bo nekega dne to doživel tudi on
Euro 2024 splošna
Sportal V Nyonu zaplesale kroglice za play-off Euro 2024
Luka Modrić
Sportal Odkar je razpadla Jugoslavija, se kaj takega še ni pripetilo
Benjamin Šeško
Sportal Jan Oblak končno dobil svojega "Zlatka Zahovića"
Ne spreglejte