Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 11. 2017,
13.37

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

Natisni članek

Daniele De Rossi italijanska nogometna reprezentanca Gian Piero Ventura kvalifikacije za SP 2018 FIFA SP 2018 Švedska Gianluigi Buffon

Torek, 14. 11. 2017, 13.37

6 let, 5 mesecev

Daniele De Rossi se ni strinjal s selektorjem

Kaj vse je šlo narobe Italiji? Tole!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

Gian Piero Ventura | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ljubitelji nogometa v Italiji še vedno ne morejo verjeti, da prihodnje leto v Rusiji na svetovnem prvenstvu ne bo njihovih ljubljencev. Razočaranje po klavrnem remiju s Švedsko (0:0) je ogromno, dodatno pa jih je razburil selektor Gian Piero Ventura, ki ne razmišlja o odstopu. Selektor ne spravlja ob živce le navijačev, ampak tudi reprezentante. Lep dokaz prinaša prigoda z Danielejem De Rossijem.

Azzurri so v ponedeljek na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2018 nujno potrebovali zmago nad Švedsko. V Stockholmu so izgubili z 0:1, na San Siru pa niso znali zatresti skandinavske mreže.

V drugem polčasu, ko je voda že pošteno tekla v grlo slovenskim sosedom, se je selektor Gian Piero Ventura odločil na zelenico poslati Danieleja De Rossija. Sledila je prigoda, ki je še povečala nezadovoljstvo z delom in odločitvami 69-letnega stratega.

Zakaj za vraga on?

Gian Piero Ventura po polomu v kvalifikacijah za SP 2018 ni priljubljen pri navijačih. | Foto: Reuters Gian Piero Ventura po polomu v kvalifikacijah za SP 2018 ni priljubljen pri navijačih. Foto: Reuters Kamere so ujele pogovor De Rossija s predstavnikom selektorja. Ta je prišel do De Rossija in ga hotel poslati na ogrevanje. Vidno nezadovoljni De Rossi, ki je imel za nameček pred povratno tekmo s Švedsko nekaj zdravstvenih težav, se ni mogel brzdati.

"Zakaj za vraga bi moral iti v igro ravno jaz? Saj ne potrebujemo remija, ampak moramo nujno zmagati," je dejal bradati zvezni igralec Rome in pokazal na Lorenza Insigneja. Ta je sedel zraven njega, a selektor ni upošteval nasveta. Insigne, ki je v tej sezoni gonilna napadalna sila vodilnega Napolija, je do zadnjega sodnikovega piska ostal na klopi, njegovi soigralci pa niso znali premagati švedskega vratarja. Italija je izpadla proti rumeno-modrim, razjezila navijače in poskrbela, da je po šestih desetletjih ne bo na svetovnem prvenstvu.

Ventura ne razmišlja o odstopu

Navijači so bili prepričani, da bo selektor Ventura po velikem razočaranju odstopil, zato so bili še toliko bolj začudeni, ko so izvedeli, da selektor, pred tem pa dolgoletni trener Torina, o tem sploh ne razmišlja. Napisi v medijih zahtevajo spremembe, menjave, resetiranje strokovnega vodstva, a selektor Ventura o tem noče nič slišati. Njegov zaveznik je predsednik krovne zveze Carlo Tavecchio, kar je še bolj razburilo temperamente ljubitelje nogometa na Apeninskem polotoku.

Švedi so se objemali in veselili, Gian Piero Ventura pa je doživel največji neuspeh, odkar vodi italijansko reprezentanco | Foto: Reuters Švedi so se objemali in veselili, Gian Piero Ventura pa je doživel največji neuspeh, odkar vodi italijansko reprezentanco Foto: Reuters

Ventura je napovedal, da bo premislil in se pogovoril s predsednikom. O tem, ali bo Italija iskala novega selektorja, bo več znanega šele proti koncu tedna. Predsednik zveze Tavecchio si bo namreč vzel nekaj dni za razmislek, nato pa javnosti predstavil svojo odločitev. Za zdaj je jasno le, da v državnem dresu ne bodo več nastopali rekorder in donedavni kapetan Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli in 34-letni De Rossi.

Ne spreglejte